15
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

125 jongeren dit jaar aan de slag bij Sogeti

IT-dienstverlener omarmt Werkakkoord van overheid voor aanpak jeugdwerkeloosheid

Vianen, 15 april 2015

Sogeti heeft een Werkakkoord afgesloten met het programmateam Aanpak Jeugdwerkeloosheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met deze afspraak worden 125 jongeren aan een baan geholpen bij de IT-dienstverlener. Sogeti is een van de 75 bedrijven waarmee de overheid onlangs werkakkoorden heeft afgesloten. Het bedrijf breidt daarmee ook zijn leeractiviteiten uit voor jongeren die in het IT-vak willen werken.

Sogeti is al jarenlang actief op hogescholen en universiteiten met gastcolleges, leerstoelen en deelname aan bedrijfsadviesraden. De IT-dienstverlener heeft een aparte studentenunit waar derde- en vierdejaars studenten welkom zijn voor aanvullende cursussen, technische meetings en begeleiding naar een bepaalde vakspecialisatie. Vanuit deze studentenunit komen ook stageplaatsen beschikbaar. In het zogenaamde ‘Young Professional Development Programma’ van Sogeti staan de eerste twee maanden van het dienstverband van de jongeren volledig in het teken van persoonlijke en technische ontwikkeling. Zo reist de Young Professional zijn of haar eerste werkweek af naar de universiteit van Ohio in de Verenigde Staten. Daar wordt drie weken lang aandacht gegeven aan persoonlijke ontwikkeling in samenwerking met collega’s en (fictieve) klanten. Dit programma voor Young Professionals wordt dit jaar verder uitgebreid met opleidingen in Mumbai , India en aanvullende technologietrainingen op het gebied van Oracle en SAP software.

“Dit Werkakkoord als onderdeel van de maatregelen voor de aanpak van jeugdwerkeloosheid is een goed initiatief. Deze samenwerking zorgt bij zowel het bedrijfsleven als de overheid voor nog meer prioriteit om jongeren aan een baan te helpen. Dat is in het belang van ons allemaal, “ zegt Michel de Klein, Manager Corporate Recruitment bij Sogeti.

Twee jaar geleden is het kabinet gestart met de Aanpak Jeugdwerkeloosheid. Daarvoor is ambassadeur Mirjam Sterk aangesteld om samen met lokale overheden, sociale partners, onderwijs, het bedrijfsleven en de jongeren zelf, de jeugdwerkeloosheid aan te pakken. Begin deze maand heeft Mirjam Sterk haar taken overgedragen aan het programmateam Aanpak Jeugdwerkeloosheid. Onderdeel van de aangekondigde maatregelen is nog 100 extra werkakkoorden afsluiten met het bedrijfsleven voor meer jongeren aan het werk. Meer informatie hierover is beschikbaar op www.ditissterkteam.nl.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

  • Print
  • PDF