18
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Agendabericht: David Gurteen komt naar Nederland

Rotterdam, 17 juli 2012 – Op 26 september leidt David Gurteen een workshop Kennis Café; op 27 september is hij keynote spreker op het congres Kennis in Praktijk.

David Gurteen is de oprichter van de Gurteen Knowledge Community – een Global Learning netwerk van meer dan 17.000 mensen in 160 landen. David is een veelgevraagd spreker over verschillende aspecten van kennismanagement en leren. Hij is vooral bekend om zijn Knowledge Cafés die hij regelmatig in Londen – en in andere steden over de hele wereld – organiseert.

Een Kennis Café is een kennismanagementinstrument dat wordt gebruikt om impliciete kennis te delen. Het kan gebruikt worden binnen teams, Communities of Practice, of dwars door afdelingen heen om diepgewortelde aannames te analyseren, om van anderen te leren en een beter collectief begrip te krijgen van een onderwerp – en dat alles door middel van gesprek.

Het gaat overigens niet alleen over praten en netwerken – hoewel dit secundaire positieve bijeffecten zijn. Het gaat vooral om mensen de dialoog aan te laten gaan met de bedoeling van elkaar te leren in plaats van te verzanden in niet-productieve discussies die geen ander doel hebben dan te proberen elkaar standpunten op te dringen. Pogingen die steevast uitdraaien op mislukking en frustratie.

Meer informatie over de workshop Kennis Café op 26 september vindt u hier: http://www.essentials-media.nl/Workshop+Knowledge+Cafes+26+sep+2012.

Meer informatie over het congres Kennis in Praktijk op 27 september vindt u hier: http://www.essentials-media.nl/KIP+2012.

Over Essentials
Essentials is uitgever van boeken, websites en tijdschriften voor professionals op het gebied van kennistechnologie, informatiesamenleving, bibliotheken, sourcing, marketing, customer relationship management en klantcontacttechnologie. Op die gebieden organiseert Essentials ook congressen, seminars, masterclasses en workshops, zowel in eigen beheer als in opdracht van derden. Zie ook www.essentials-media.nl en www.essentials-business.nl

Voor meer informatie:
Essentials, Henk Verbooy, telefoon 010 2053479, e-mail: henkverbooy@essentials-media.nl, of
MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlitaf@monogram.nl.

  • Print
  • PDF