12
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai benoemt Ben Verwaayen tot Board of Directors

Voormalig telecom executive beschikt over bijna vier decennia ervaring

Amsterdam, 12 november 2013Akamai, het leidende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, heeft met ingang van 8 november 2013 Bernardus (Ben) Verwaayen benoemd tot de Board of Directors van het bedrijf.

Verwaayen heeft diverse topfuncties vervuld bij vooraanstaande telecom- en technologiebedrijven. Hij was onder andere CEO van BT, international vice president, executive vice president en chief operating officer van Lucent Technologies, en president van PTT Telecom, de voorloper van KPN. Van 2008 tot 2013 was Ben Verwaayen CEO van Alcatel-Lucent.

“Het is voor ons een grote eer Ben te mogen verwelkomen in onze Board of Directors en we kijken uit naar de inzichten en perspectieven die hij biedt dankzij zijn succesvolle loopbaan in de telecomindustrie”, zegt Dr. Tom Leighton, CEO van Akamai. “We zijn van mening dat Ben een uitstekende aanvulling is voor onze board en dat hij een belangrijke rol zal vervullen bij het versterken van onze relaties met grote telecomleveranciers en netwerkpartners.”

De leidende rol van de heer Verwaayen in de telecomindustrie omspant ruim 37 jaar. “Akamai is een belangrijke partner voor vele netwerk service providers over de hele wereld en is een essentiële rol gaan spelen in de manier waarop bedrijven het internet gebruiken om te groeien en succesvol te zijn”, zegt Verwaayen.

Verwaayen is Officier in de Orde van Oranje-Nassau en een Honorary Knight of the British Empire (KBE). Hij is tevens drager van de Chevalier de la Légion d’Honneur medaille.

Ben Verwaayen heeft een master diploma in rechten en internationale politiek van de Universiteit Utrecht.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten.Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

 

  • Print
  • PDF