24
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai benoemt Doug Tilford tot senior vice president en general manager EMEA

Akamai-veteraan en salesexpert Tilford gaat de volgende groeifase van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika leiden

Amsterdam, 24 september 2014Akamai heeft Doug Tilford benoemd tot senior vice president en general manager EMEA. Tilford zal vanuit Londen leiding geven aan Akamai’s verkoopactiviteiten, activiteiten op het gebied van klanttevredenheid, de marktexpansie en partner en business development in het snel groeiende EMEA-gebied. Hij gaat rapporteren aan Robert Hughes, Akamai’s president of worldwide operations.

Doug Tilford is al 14 jaar werkzaam bij Akamai en heeft in die tijd diverse managementfuncties vervuld. Zijn meest recente functie was vice president of enterprise sales, de grootste verkoopdivisie van Akamai. In die rol wist hij de acquisitie van klanten met 50 procent te verbeteren, terwijl nieuwe verticale markten werden aangeboord. Daarbij zorgde hij voor een verdubbeling van de omvang van het verkoopteam voor Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan de wereldwijde integratie van de verkoopactiviteiten van veel grote Akamai-acquisities.

Doug Tilford, senior vice president en general manager EMEA, Akamai

Doug Tilford, senior vice president en general manager EMEA, Akamai

“Doug heeft zich bewezen als een echte leider en hij gaat een centrale rol spelen in het uitbreiden van onze activiteiten in EMEA”, zegt Hughes. “In zijn loopbaan bij Akamai heeft hij voortdurend laten zien dat hij in staat is om groei te realiseren, zijn team verder te ontwikkelen en nieuwe markten aan te boren. Bij alles dat hij doet staat de klant altijd op de eerste plaats. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat Doug, samen met de rest van het EMEA-managementteam, Akamai naar nog meer succes zal leiden in deze belangrijke regio.”

“EMEA is altijd een zeer succesvolle regio geweest voor Akamai”, zegt Tilford. “Ik zie uitstekende kansen voor ons, nu landen in EMEA uit het economische dal beginnen te klimmen. Ik zal dan ook graag onze klanten in deze gebieden ondersteunen bij het ontwikkelen van strategieën voor de cloud, mobiel, beveiliging en media.”

Voordat Tilford bij Akamai in dienst trad heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het nieuwsdistributiebedrijf Internet Wire (nu Markedwired). Verder gaf hij leiding aan sales en marketing bij start-ups die werden gefinancierd door Sequia Capital en Winblad. Ook heeft hij acht jaar bij Xerox Corporation gewerkt, in sales en sales management.

Akamai blijft zijn activiteiten in EMEA uitbreiden. Er zijn onder andere vestigingen in Amsterdam en Brussel, en een geavanceerd klantencenter in Londen.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform dat ruim 147.000 servers telt over hele wereld en dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

 

  • Print
  • PDF