19
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai beschermt webwinkels postorderbedrijf Schneider Versand tegen DDoS-aanvallen

Met Kona Site Defender beschermt het e-commerce bedrijf zichzelf tegen online dreigingen en worden de risico’s van omzetverlies geminimaliseerd

Akamai Technologies, toonaangevend cloudplatform voor het realiseren van een veilige en optimale internetbeleving aan iedere gebruiker, ongeacht locatie en type device, helpt het Duitse postorderbedrijf Schneider Versand bij het beschermen van zijn online winkels tegen webaanvallen. Schneider heeft voor Akamai’s beveiligingsoplossing Kona Site Defender gekozen vanwege de optimale combinatie van bescherming en prestaties. Dit vertaalt zich in een uitstekende online beleving voor bezoekers, ook bij piekbelasting, zonder extra investeringen in hardware of software. Zo realiseert Scheider aanzienlijke kostenbesparingen en wordt voorkomen dat webaanvallen een negatieve impact hebben op het merk.

Schneider Versand is de grootste specialist in Europa op het gebied van promotieartikelen. In december 2011 werd het bedrijf het doelwit van een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Door de schaal en de geavanceerde aard van de aanval, was de op open source gebaseerde webserver die het bedrijf op dat moment gebruikte, niet in staat om het aanvalsverkeer te verwerken. Tijdens het hoogtepunt van de aanval werden er 500.000 verzoeken per seconde naar de website verzonden. Hierdoor waren de webwinkels van Schneider drie dagen lang offline. Om in de toekomst beter voorbereid te zijn op dit soort aanvallen, heeft het bedrijf gekozen voor Akamai’s Kona Site Defender. Deze oplossing voorkomt dat kwaadaardig webverkeer het datacenter bereikt.

“Goede prestaties zijn essentieel voor online bedrijven, om bezoekers van de site te behouden en om de conversie te verhogen”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux van Akamai. “DDoS-aanvallen vormen een concreet risico voor die prestaties en daarmee voor financiële resultaten van een onderneming. Het is helaas een feit dat het aantal DDoS-aanvallen blijft toenemen en ook in Nederland zijn diverse organisaties de afgelopen jaren het slachtoffer geweest van deze vorm van cybercriminaliteit. Dit soort aanvallen resulteert niet alleen in concrete financiële schade doordat online winkels niet of slecht bereikbaar zijn, maar zorgt ook voor imagoschade. En die schade kan uiteindelijk veel hoger liggen. De op de cloud gebaseerde beveiligingsservices van Akamai zorgen ervoor dat de klanten van e-commerce bedrijven de best mogelijke online beleving hebben, ook tijdens DDoS-aanvallen. Kona Site Defender biedt een veelomvattende en effectieve beveiliging, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties of de beschikbaarheid van de site. Hiermee zijn online winkels altijd toegankelijk, zonder extra investeringen in de bedrijfsinfrastructuur.”

“Bij online zakendoen is beveiliging cruciaal en daarin kun je je geen concessies veroorloven. Akamai biedt ons effectieve bescherming tegen DDoS-aanvallen”, zegt Henning Dürkop, IT-Coordinator eCommce bij Schneider Versand. “Kona Site Defender zorgt ervoor dat aanvalsverkeer al in een vroeg stadium wordt tegengehouden. We zijn voorbereid op grootschalige aanvallen en kunnen zo het risico van omzetverlies minimaliseren.”

Specialisten van Akamai Professional Services hebben Schneider ondersteund bij de implementatie van Kona Site Defender. Verdere samenwerking met het Akamai service team zorgt ervoor dat er snel een adequaat en efficiënt defensiescenario tegen online dreigingen gevonden kan worden. Kona Site Defender maakt gebruik van de gedistribueerde infrastructuur van het Akamai Intelligent Platform, dat bestaat uit ruim 100.000 servers over de hele wereld en dat diverse opties biedt om te reageren bij aanvallen. Zo helpt Akamai de bedrijfscontinuïteit te garanderen in iedere situatie.

Bezoek voor meer informatie en snelle assistentie bij DDoS-aanvallen Akamai’s DDoS Hotline.

Over Schneider Versand
Al ruim 10 jaar wordt Schneider Versand GmbH als de nr. 1 in Europa gezien voor promotieartikelen en awards. Het bedrijf kan bogen op ruim 40 jaar ervaring. De focus van Schneider Versand ligt op de verkoop van commerciële en advertentiematerialen. Sinds 25 jaar kunnen klanten promotionele producten uit de Schneider catalogus kiezen en aanpassen aan hun wensen en behoeften. Jaarlijks worden vier catalogi uitgegeven, met ieder rond 2.800 producten. Daarnaast geeft het bedrijf diverse seizoensgerichte catalogi uit, zodat klanten altijd kunnen kiezen uit een compleet aanbod aan promotieartikelen. Kijk voor meer informatie op www.schneider.de.

Over Akamai
Akamai is een leidend cloudplatform dat ondernemingen helpt om veilige, goed presterende gebruikerservaringen te bieden, overal en op elk device. Het Akamai Intelligent Platform vormt de kern van de Akamai-oplossingen en biedt een uitgebreid bereik, gekoppeld met ongeëvenaarde betrouwbaarheid, beveiliging, zichtbaarheid en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg van het verbinden van de wereld die mobieler wordt, ondersteunt 24/7 vragen van klanten en stelt ondernemingen in staat om veilig van de cloud gebruik te maken. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

 

  • Print
  • PDF