17
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai geeft op IDC securityconferentie advies voor betere webbeveiliging

Amsterdam, 17 september 2014 – Volgens het recente State of the Internet-onderzoek van Akamai, het toonaangevende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties hebben steeds meer bedrijven te kampen met cyberaanvallen die het webverkeer of hun toepassingen verstoren. Bedrijven zijn zich bewust van de mogelijke uitval, inkomstenderving en merkschade maar weten onvoldoende hoe ze zich ertegen moeten beveiligen. Op de jaarlijkse IT security conferentie van onderzoeksbureau IDC, die dit jaar plaatsvindt op 25 september in Mechelen, zal Tim Vereecke van Akamai daarom meer toelichting geven over het belang van meerlagige webbeveiliging of multi-layered web security.

De rode draad van de IT Security Conference Belgium 2014 is risicobeheer. Hoe moeten we veilig omgaan met nieuwe ontwikkelingen zoals het Internet of Things, mobiele applicaties, cloud, big data, enzovoort. Tijdens de workshop zal Vereecke de verschillende opties om websites en webapplicaties te beveiligen laten zien aan de hand van reële cases. Tim’s workshop Threats and Mitigations – A Guide To Multi-Layered Web Security start om 15.10u.

Tim Vereecke (35) is senior solutions engineer Benelux bij Akamai, verantwoordelijk voor de beveiliging van de cloudprojecten bij klanten en helpt hen hun internetverkeer sneller en veiliger te maken. Hij heeft een ruime ervaring in de ICT-sector bij toonaangevende bedrijven zoals Accenture Technology Solutions, Amplexor en EMC. Tim Vereecke

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF