18
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai groeit snel in de Benelux

  • Sterk groeiende interesse in de oplossingen en diensten van Akamai op het gebied van cloudprestaties- en beveiliging
  • Akamai opent nieuwe vestiging in Brussel

Amsterdam, 18 december 2013Akamai, het leidende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, groeit snel in de Benelux en breidt zijn activiteiten in deze regio verder uit. Bij de vestiging van Akamai in Amsterdam is het aantal medewerkers in twee jaar tijd gegroeid naar 17. Voor klanten in België en Luxemburg is onlangs een kantoor geopend in Brussel. Behalve in de Benelux zijn ook in andere EMEA-landen onlangs vestigingen geopend, waaronder extra vestigingen in Hamburg en Düsseldorf (Duitsland) en een nieuwe vestiging in Tel Aviv (Israël).

“De interesse in de Benelux voor de zakelijke diensten en oplossingen die Akamai biedt, neemt duidelijk toe. Steeds meer organisaties stappen over op de cloud, waarbij gebruikers hun B2B-toepassingen niet meer via een gecontroleerd bedrijfsnetwerk benaderen, maar via het publieke internet. Akamai kan dan de vereiste prestaties en beveiliging garanderen”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux. “Daarnaast maakt e-commerce, voor zowel B2B als B2C, momenteel een explosieve groei door in de Benelux, vooral via mobiele toestellen. Akamai kan er voor zorgen dat e-commerce-content altijd snel en geoptimaliseerd wordt doorgegeven aan gebruikers. We hebben oplossingen en strategieën voor de vier technologieën die essentieel zijn geworden voor entertainment en het bedrijfsleven: mobiliteit, media, de cloud en beveiliging. Voor al deze gebieden zien we groeiende kansen in deze regio.”

Akamai biedt een reeks van oplossingen en diensten op het gebied van internetbeveiliging en -prestaties, en om er voor te zorgen dat organisaties gebruikers over hele wereld effectief kunnen bereiken. Of het nu gaat om het aanbieden van online video, het draaien van een e-commerce website of om bedrijfsapplicaties die wereldwijd via het web toegankelijk moeten zijn. Met zijn gedistribueerde cloudplatform van 141.000 servers dat 30 procent van al het webverkeer afhandelt, kan Akamai klanten helpen optimaal te profiteren van de ‘hyperconnected’ wereld van nu.

Het feit dat clouddiensten in Europa sterk groeien, blijkt ook uit onderzoeken door verschillende marktanalisten. Gartner(1) voorspelt dat de wereldwijde markt voor publieke clouddiensten dit jaar met 18% zal groeien tot $131 miljard. Ondanks de zwakke economie blijft West Europa de op één na grootste markt voor clouddiensten (na Noord Amerika). Hier zal tussen 2013 en 2017 naar verwachting 21 procent van alle nieuwe investeringen in clouddiensten worden gedaan.

Een andere trend is volgens Akamai te zien in de wereld van media en entertainment, die snel aan het veranderen is. De vraag naar HD-video blijft groeien en consumenten verwachten kwalitatief hoogwaardige belevingen op ieder device, waar ze ook zijn. Op dit moment zijn er drie keer zo veel devices als gebruikers en analisten verwachten dat deze verhouding in 2015 5:1 zal zijn. Akamai verwacht zelfs dat in 2020 iedere gebruiker tien verschillende devices zal bezitten.

1) Gartner, Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2011 – 2017, 2Q13 Update

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten.Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF