08
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai Ion-oplossing voor optimalisatie van webprestaties vernieuwd: sneller, intelligenter en eenvoudiger

Nieuwe varianten laten meer bedrijven profiteren van de voordelen die het Akamai Intelligent Platform biedt

Amsterdam, 8 oktober 2014 – Akamai komt met verbeteringen voor zijn Akamai Ion -oplossing, dat de prestaties van websites verbetert. Deze verbeteringen, die zijn aangekondigd tijdens de jaarlijkse klantenconferentie Akamai Edge Customer Conference in Miami, verhogen de snelheid van websites en webapplicaties, maken het voor klanten eenvoudiger om hun Akamai-omgevingen zelf te beheren en bieden een dieper en completer inzicht in de actuele ervaring van gebruikers. Daarnaast heeft Akamai de Ion-productlijn gediversifieerd, zodat het bedrijf beter kan voorzien in de prestatievereisten van een grotere uiteenlopende groep online bedrijven.

Akamai Ion combineert verschillende belangrijke functies – real-time mogelijkheden om de site-prestaties bij te sturen, dynamische site-optimalisering en front-end optimalisatie – in één krachtige oplossing. Zo helpt Ion bedrijven om gebruikers een optimale webervaring te bieden, die onafhankelijk is van de gebruikte browser, het apparaat, databronnen of netwerk- of verbindingstypen. Als zodanig wordt Ion erkend als de eerste en enige oplossing voor ‘situational performance’. De nieuwe mogelijkheden zijn bedoeld voor klanten die betere prestaties willen en meer controle willen over hun Ion-omgevingen.

Betere prestaties
Webgebruikers willen altijd de snelst mogelijke verbindingen. Om hierin te voorzien biedt Ion nu een 75% snellere DNS-lookup via ‘Zone apex-mapping’. Intelligentere routeerbeslissingen voor gebruikers van DNS-oplossingen van andere bedrijven, zoals Google DNS of Open DNS, helpen ook om de snelheid te verhogen, in het bijzonder in belangrijke opkomende wereldmarkten. In het vierde kwartaal van dit jaar wil Akamai ook het automatisch genereren van geavanceerde beeldformaten –  zoals JPG2000 en WebP – gaan ondersteunen. Hiermee kunnen browsers sneller afbeeldingen weergeven, vooral wanneer deze gebruikt worden op mobiele netwerken. In hetzelfde kwartaal gaat Akamai nog andere beeldoptimalisaties doorvoeren, zodat alle afbeeldingen op een webpagina sneller laden.

Nieuwe Ion-edities
Naast deze nieuwe mogelijkheden komt Akamai ook met twee nieuwe Ion-edities: Ion Premier en Ion Standard. Hiermee kan het bedrijf beter voorzien in de specifieke behoeften van bedrijven. Met beide oplossingen kunnen klanten hun websites en applicaties uitrusten met Akamai’s baanbrekende Situational Performance -optimalisatietechnologie.

Ion Premier
Dit is een krachtige en complete oplossing die ontworpen is voor maximale schaalbaarheid, prestaties en intelligentie, met een specifieke focus op het optimaliseren van de front-end. Deze oplossing is ontworpen voor bedrijven met zeer complexe websites waarvan de prestaties in milliseconden worden gemeten, zoals webshops.

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van Akamai Ion.

Ion Standard
Deze editie biedt toonaangevende webprestaties, offload en beschikbaarheid, terwijl de analyses en daaruit voortvloeiende informatie toegankelijk zijn via een eenvoudig te beheren cloud-dienst op basis van het Akamai Intelligent Platform. Ion Standard is bij uitstek geschikt voor klanten die willen beginnen met kant-en-klare optimalisatie-oplossingen maar die toch de flexibiliteit willen om hun Ion-platform aan te passen op het moment dat nieuwe zakelijke omstandigheden daarom vragen.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF