09
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai lanceert het Open Platform Initiative

Een compleet ecosysteem gericht op innovatie, voor ontwikkelaars, klanten en partners

Amsterdam, 9 oktober 2013Akamai Technologies, het leidende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, heeft tijdens haar jaarlijkse Edge-klantencongres het Akamai Open Platform Initiative gelanceerd. De verschillende programma’s en componenten van dit initiatief bieden klanten en partners de mogelijkheid om makkelijker en sneller oplossingen te ontwerpen die gebruikmaken van Akamai-diensten. Met dit initiatief wil Akamai innovatie en samenwerking blijven stimuleren, en meer inzicht in en controle bieden over de manier waarop ondernemingen met Akamai-technologie werken.

Via het Open Platform biedt Akamai de volgende nieuwe mogelijkheden aan om gebruikers optimaal rendement te laten halen uit hun investeringen in het Akamai Intelligent Platform:

  • Integratie van systeem- en ontwikkeloperaties – Voor klanten en partners die op zoek zijn naar een verdere integratie met bestaande processen en operationele omgevingen, biedt Akamai {OPEN} toegang tot een rijke verzameling REST-style API’s. Hiermee kan vanuit iedere omgeving naadloos inzicht verkregen worden in het Akamai Intelligent Platform en ontstaat meer controle over de interactie met het platform. Vergelijkbare toegang tot SDK’s en andere programmeerhulpmiddelen wordt later verwacht.
  • Real-time big data integratie – Akamai’s Cloud Monitor biedt een real-time stroom aan gegevens over kritieke transacties en beveiliging – afkomstig van het Akamai Intelligent Platform – naar de rapportageomgeving van de gebruiker. Dit maakt trends en patronen beter zichtbaar en verschaft zo meer inzicht. Naast de mogelijkheid voor integratie op maat, kunnen gebruikers ook de standaard integratiemogelijkheden benutten die geboden worden via Akamai’s strategische relaties met bedrijven zoals BMC en Sumo Logic.
  • ‘Single-point’ gebruikersinterface – Via de recent geïntroduceerde Property Manager-voorziening geeft Akamai’s Luna Control Center de gebruikers volledige toegang tot, en controle over, de manier waarop klanten gebruikmaken van Akamai-producten, waaronder tools voor self-service, troubleshooting en single sign-on werkstroombeheer.

Akamai {OPEN}, een centraal onderdeel van het Open Platform Initiative, maakt gebruik van Application Programming Interce (API) expert Apiary om de API’s van het Akamai Intelligent Platform open te stellen voor ontwikkelaars, klanten en partners. Akamai {OPEN} biedt eenvoudige toegang tot Akamai’s platform voor een betere en gemakkelijkere integratie van zelf gebouwde applicaties en technologieën, en die van derde partijen.

Een belangrijke component van Akamai {OPEN} is een website voor ontwikkelaars en technisch personeel, die toegang geeft tot relevante trainingen, downloads, documentatie en hulpmiddelen. https://developer.akamai.com dient als startpunt en de toegangspoort naar de technische Akamai-community.

Meer informatie over Akamai’s Edge Customer Conference en het Open Platform Initiative is te vinden op http://www.akamai.com/edge of http://developer.akamai.com.

Over Akamai
Akamai levert oplossingen waarmee organisaties hun content overal veilig en snel aan gebruikers kunnen aanbieden, geoptimaliseerd voor ieder apparaat. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform: een intelligent wereldwijd netwerk met een zeer hoge snelheid en betrouwbaarheid. Met behulp van dit platform kunnen organisaties optimaal inspelen op de vier belangrijkste trends die de markt op dit moment bepalen: mobiel, media, de cloud en beveiliging. Elk van deze trends kent zijn eigen uitdagingen en kansen voor organisaties. Het Akamai-platform biedt één geïntegreerde oplossing waarmee klanten deze uitdagingen kunnen aangaan om kansen met succes te benutten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

 

  • Print
  • PDF