02
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai neemt Prolexic over

Akamai breidt portfolio voor weboptimalisatie en -beveiliging uit met additionele cloudoplossingen voor het beveiligen van datacenters en enterprise applicaties

Amsterdam, 2 december 2013Akamai Technologies en Prolexic Technologies hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Prolexic door Akamai. Prolexic levert beveiligingsoplossingen uit de cloud, waarmee organisaties hun datacenters en enterprise applicaties kunnen beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen.

Organisaties hebben te maken met dreigingen die zich continu ontwikkelen. Om deze dreigingen het hoofd te kunnen bieden, zijn er voor verschillende scenario’s  uitgebreide beveiligingsoplossingen nodig. Hierbij gaat het onder andere om het beveiligen van bedrijfskritische websites en applicaties tegen aanvallen, en het beschermen van enterprise applicaties in het datacenter, zoals e-mail, FTP, VPN, etc.

Akamai biedt toonaangevende oplossingen om websites en webapplicaties te beschermen, waarbij het bedrijf de schaal en de intelligentie van zijn wereldwijde platform inzet om zelfs de grootste en meest geavanceerde DDoS-aanvallen en aanvallen op applicatie-niveau af te slaan. Prolexic combineert oplossingen die bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen met expertise op het gebied van operationele beveiliging, om zo datacenters en enterprise IP applicaties te beschermen.

Met de overname van Prolexic wil Akamai zijn klanten een uitgebreid portfolio van beveiligingsoplossingen bieden die specifiek zijn ontworpen om de web- en IP infrastructuur van organisaties te beschermen tegen aanvallen op het datacenter en op applicatie- en netwerkniveau.

“Iedere organisatie die zaken doet via internet heeft te maken met een aanvalslandschap dat zich continu ontwikkelt en dat zich richt op het verstoren van de bedrijfscontinuiteit, het toebrengen van imagoschade of het stelen van gevoelige informatie”, zegt Tom Leighton, CEO van Akamai. “Door de krachten te bundelen met Prolexic, willen we Akamai’s platform voor beveiliging en optimalisatie van webprestaties combineren met de krachtige DDoS-beschermingsoplossingen van Prolexic voor het beschermen van het datacenter en van enterprise applicaties. We zijn ervan overtuigd dat de oplossingen en het team van Prolexic ons zullen helpen bij het verwezenlijken van ons doel om internet snel, betrouwbaar en veilig te maken.”

“Bedrijven zijn afhankelijk van de toegankelijkheid, veiligheid en snelheid van applicaties, data en infrastructuur die verbonden zijn met internet”, zegt Scott Hammack, CEO van Prolexic. “Wanneer organisaties kunnen vertrouwen op één leverancier voor optimale internetprestaties en beveiliging, wordt het aanzienlijk eenvoudiger voor ze om problemen met de beschikbaarheid van het netwerk op te lossen en krijgen klanten meer duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is. Wij geloven dat we samen met Akamai klanten de hoogst mogelijke netwerkvisibiliteit en -bescherming kunnen bieden.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Akamai alle uitstaande aandelen van Prolexic overnemen, voor een nettobedrag van ongeveer $370 miljoen in contanten, na verwachte aanpassingen van de aankoopprijs, plus de aanname van uitstaande, nog niet uitgeoefende opties voor de aanschaf van Prolexic-aandelen. Deze transactie, die afhankelijk is van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door wet- en regelgevende instanties, zal naar verwachting in de eerste helft van 2014 worden afgerond. De huidige financiële verwachtingen van Akamai voor Q4 2013 blijven dan ook ongewijzigd. Naar verwachting zal de overname van Prolexic de waarde van Akamai’s Non-GAAP nettowinst per aandeel in het eerste volledige jaar na de overname licht verwateren met $0,06 tot $0,08. Wanneer de overname eenmaal is voltooid, zal het bedrijf Prolexic meenemen in zijn verdere verwachtingen.

Over Prolexic
Prolexic is een van de grootste en meest vertrouwde leveranciers ter wereld van oplossingen die beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen. Prolexic streeft ernaar om grootschalige en complexe aanvallen te absorberen, en zo binnen enkele minuten de toegang tot bedrijfskritische, met internet verbonden infrastructuren van wereldwijde organisaties en overheidsinstellingen te herstellen. Een aantal van de grootste banken ter wereld en diverse vooraanstaande bedrijven die actief zijn in e-commerce, SaaS, betalingsverkeer, reizen/hospitality, gaming, energie en andere sectoren, vertrouwen op Prolexic voor de bescherming van hun bedrijf. Prolexic is in 2003 opgericht en het hoofdkantoor bevindt zich in Hollywood, Florida. Daarnaast heeft heft bedrijf ‘scrubbing’ centers in Noord en Zuid Amerika, Europa en Azië. Meer informatie is te vinden op www.prolexic.com.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten.Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF