03
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Akamai op IBC 2014: het content delivery-netwerk van de volgende generatie

 

  • Dr. Tom Leighton, CEO van Akamai, neemt deel aan het ‘The Cloud and Broadcast TV’ panel en zal spreken over hoe de media industrie zich moet aanpassen om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de consument van nu;
  • Innovaties op het gebied van het afleveren van 4K online video, multi-format workflows met MPEG-DASH support, en demonstraties van efficiënte netwerktechnologie.

 

Amsterdam, 3 september 2014 – Op IBC 2014 zal Akamai, laten zien hoe zijn Media Delivery– en Network Operator-oplossingen en -services de volgende generatie content delivery netwerken (CDN) vormgeven om te kunnen voldoen aan de groei, schaalgrootte en zakelijke eisen van de industrie. IBC 2014 vindt van 12 tot 15 september plaats in Amsterdam.Akamai heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het afleveren van videocontent van veel van ‘s werelds grootste evenementen. Akamai demonstreert op zijn stand (6.A15) hoe videokwaliteit, schaalbaarheid van services, vereenvoudiging van de cloud-gebaseerde workflow en nieuwe technologische innovaties, mediabedrijven kunnen helpen om hun online publiek te voorzien van videocontent met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Kwaliteit en schaalbaarheid

Het vermogen van Akamai’s Intelligent Platform om omroeporganisaties over de hele wereld te helpen videobeelden van grote evenementen – zoals de Olympische Winterspelen en de World Cup – af te leveren aan een lokaal of internationaal publiek. Akamai biedt het bereik en de schaal  die nodig is om meer kijkers te voorzien van nog meer content, op meer devices en in hogere kwaliteit.

Cloud-vereenvoudiging

  • Live en on-demand multi-format workflow services die ontworpen zijn om het afleveren van video drastisch te vereenvoudigen voor verschillende devices, door ondersteuning van Apple HLS, HDS, Smooth en nu MPEG-DASH, om te voldoen aan de HbbTV-vereisten voor interactieve televisie in Europa.
  • ‘Native ingest’ en live streaming van MPEG-DASH geformatteerde video via een Elemental Technologies encoder in de Verenigde Staten naar de stand van Akamai op IBC. Dit demonstreert de grote flexibiliteit en eenvoud om een brede reeks op internet aangesloten devices te bereiken.
  • Uploads met hoge snelheid naar Akamai’s NetStorage, via Aspera Upload Acceleration. Dit biedt een efficiënte en snelle overdracht van grote bestanden met content van hoge kwaliteit naar de cloud voor verdere voorbereiding en uiteindelijke aflevering van de content.
  • 4K-videostreaming vanaf gelokaliseerde caching servers binnen Akamai Aura-gelicenseerde content delivery netwerken. Hiermee wordt op de stand van Akamai een virtuele ISP tot stand gebracht, terwijl de ‘content origination and preparation’ services door het Akamai Intelligent Platform worden uitgevoerd.

Innovatie

  • Akamai’s Media Client vergroot het bereik van het Akamai Intelligent Platform tot in woonhuizen en tot op internet aangesloten devices om een hogere doorvoersnelheid te realiseren naar een groter publiek. Akamai speelt hiermee in op de toenemende klantvraag naar video met hogere beeldkwaliteit, inclusief 4K, die nieuwe uitdagingen met grotere bestanden en grotere bandbreedte introduceert.
  • Via een partnership met Vubiquity, een ‘content-as-a-service’ oplossing die gelicenseerde contentbibliotheken combineert met cloud-gebaseerde workflows, opslag en aflevering op wereldschaal. De oplossing is ontwikkeld om service providers en content-eigenaren te ondersteunen om snel en kosteneffectief over-the-top videodiensten te lanceren.

Akamai panelsessies

Op vrijdag 12 september, van 11.30 uur tot 13.00 uur neemt dr. Tom Leighton, CEO van Akamai, deel aan het panel ‘The Cloud and Broadcast TV: How the industry is adapting to today’s consumer with content production, distribution and user engagement’.

Op zaterdag 13 september, van 14.30 uur tot 16.00 uur neemt Will Law, Chief Architect, Media Divison van Akamai, deel aan het panel ‘Broadcast Meets Broadband’.

Over Akamai

Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

 

 

 
  • Print
  • PDF