Hoofddorp,
04
november
2015
|
14:55
Europe/Amsterdam

Antenna Company benoemt David Favreau tot CEO

Pleasanton, Californië, 4 november 2015 - Antenna Company, specialist op het gebied van geavanceerde SuperShape-antennetechnologie, heeft per 1 november 2015 David Favreau (54) benoemd tot de nieuwe CEO. Roel Pieper, de voormalige CEO van het bedrijf, wordt nu voorzitter van de supervisory board. Joep van Beurden en prof. dr. Edward Krubasik treden toe tot de board als non-executive members. “We zijn erg enthousiast over Davids leiderschap, zijn technologie-expertise en zijn commerciële ervaring”, zegt Roel Pieper. “David is de juiste CEO om het bedrijf naar de volgende groeifase te brengen. Joep en Edward brengen waardevolle kennis van de industrie en internationale ervaring in.”

David Favreau heeft meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies en heeft bewezen in staat te zijn om nieuwe bedrijven in de wireless industrie te laten groeien. David zal nauw samenwerken met de design-, productie- en salesteams om de ontwikkeling en de introductie van de SuperShape-antenne oplossingen van Antenna Company te versnellen. Voor zijn komst naar Antenna Company was David Vice President, Product Management bij Qualcomm, waar hij het verantwoordelijk was voor de wireless producten. Daarvoor heeft hij diverse senior management posities bekleed bij RF Micro Devices, Agere Systems en Lucent Technologies. Favreau heeft een B.S. en M.Eng in Applied and Engineering Physics van Cornell University.

“Ik zie er naar uit om bij Antenna Company aan de slag te gaan en met het zeer getalenteerde team te gaan werken”, zegt David Favreau. “Antenna Company heeft zich gepositioneerd als technologieleider op het gebied van antenne-design en is klaar om de markt verder op te schudden. Roel Pieper en het team hebben een indrukwekkende prestatie geleverd door Antenna Company van een nieuw concept naar een commercieel levensvatbaar product te brengen. We blijven ons richten op het leveren van SuperShape-antenne oplossingen die de systeem-performance voor onze klanten verbeteren.”

Joep van Beurden was van 2007 tot 2015 Chief Executive Officer van CSR Plc. een ontwerper en ontwikkelaar van halfgeleider- en softwaresystemen voor consumentenelektronica en de automotive markt. Meer dan twintig jaar heeft hij leiding gegeven aan wereldwijd opererende technologiebedrijven. Hij is werkzaam geweest bij NexWave, Canesta en Philips Components, en daarvoor bij McKinsey & Co en Shell.

Prof. dr. Edward Krubasik heeft als partner en directeur meer dan twintig jaar gewerkt voor McKinsey & Co, waar hij verantwoordelijk was voor McKinseys wereldwijde innnovatie- en technologie-activiteiten, alsmede de Europese elektronica-, telecommunicatie- en ruimtevaartsectoren. Van 1997 tot 2006 was hij werkzaam bij Siemens, als lid van het Corporate Executive Committee en als Chairman van diverse wereldwijde en regionale Siemens-bedrijven. Dr. Edward Krubasik is sinds 1998 honorary professor van de Technical University of Munich en Honorary Senator van de University of Erlangen-Nuernberg. Ook is hij president van de Europese en Duitse Electrical and Engineering Industry Association.

 

Boilerplate

Over Antenna CompanyAntenna Company ontwikkelt de volgende generatie ultrabreedband en multiband antennes waarmee de implementatie van draadloze verbindingen wordt versneld en de efficiency verbeterd. Antenna Company streeft naar het verbinden van alles en iedereen in een snel groeiende digitale omgeving. De innovatieve antennes van Antenna Company zijn gebaseerd op nieuwe ontwikkelingen van de geometrie, in het bijzonder de ‘Gielis Formule’, die de producten een ongekende efficiency, prestaties en flexibiliteit van vorm geeft. Voor meer informatie www.antennacompany.com.

Voor meer informatie:MCS PRPerlita FränkelT: +31 (0)6 546 85 192E: perlita@mcspr.nl