19
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Auping besteedt complete ICT-infrastructuur uit aan Cegeka

Veenendaal, 19 december 2013 – Koninklijke Auping, de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland, besteedt zijn complete ICT-infrastructuur uit aan Cegeka. Auping gaat in 2014 de productiefaciliteiten centraliseren en grijpt de verhuizing aan voor deze uitbesteding. Het overbrengen van de ICT-infrastructuur naar Cegeka zal in 2014 januari beginnen en voor de zomer worden afgerond.

Koninklijke Auping beschikt over eigen productielocaties in Nederland en verkoopkantoren in diverse Europese landen. Daarbuiten werkt het bedrijf nauw samen met internationale distributeurs. Auping begon in 1888 als smederij in Deventer en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland met spiraalbedden, matrassen en boxsprings. Door voortdurend te investeren in innovatie en ontwerp is Auping altijd trendsettend geweest in slaapcomfort.

Frank Scholte, Manager IT van Auping: “We gaan in 2014 een nieuwe ‘lean & mean’ fabriek inrichten, onder meer om kortere levertijden te realiseren. Dat betekent dat we een hoge beschikbaarheid van onze ICT nodig hebben: de systemen mogen niet langer dan een uur uit de lucht zijn. Daarnaast hadden we de wens om op ICT-gebied ontzorgd te worden. Vandaar ons besluit om de gehele IT bij een andere partij onder te brengen. Na een selectietraject is de keuze op Cegeka gevallen. We wilden graag uitbesteden aan een partij die die topkwaliteit kan leveren, als een echte partner kan opereren en mee kan gaan in toekomstige ontwikkelingen. Cegeka voldoet ook aan deze criteria.”

Jan Willem van den Bos, directeur Outsourcing Mid Market van Cegeka: “De omvang en cultuur van Cegeka passen goed bij Auping. Beide organisaties zijn gericht op duurzame, langdurige relaties met business partners en klanten en hebben vergelijkbare groeiambities, zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze dienstverlening, ervaring én betrokkenheid zeer goed aansluiten bij de eisen en de wensen van Auping. Op basis hiervan zullen we onze dienstverlening aan Auping ook voortdurend verbeteren.”

Cegeka verzorgt de housing en hosting van de complete ICT-infrastructuur van Auping, die bestaat uit een IBM iSeries-platform en een Wintel-platform. De omgevingen worden in het datacenter van Cegeka in Veenendaal ingericht. Voor backup- en uitwijkfaciliteiten zal gebruik worden gemaakt van datacenters van derden. Cegeka verzorgt ook het beheer van de databases en het technisch applicatiebeheer van de meest bedrijfskritische applicaties. Ten slotte zal Cegeka het beheer van het netwerk voor zijn rekening nemen.

Doordat Auping geen zorgen meer heeft over de standaard IT-activiteiten, kan het bedrijf zich beter richten op verdere groei. Auping heeft de intentie om voor de belangrijkste applicaties een volwaardige OTAP-straat (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) in te richten. Ook verwacht het bedrijf dat in de toekomst een uitbreiding van de ICT-service en -ondersteuning nodig zal zijn.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken
Cegeka is een succesvolle onafhankelijke ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de implementatie en integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van bedrijfssoftware en outsourcing. Het van origine Belgische bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in eigen datacenters in Hasselt, Leuven, Veenendaal (NL) en Polen en maakt tegelijkertijd ook gebruik van Public Cloud diensten. Cegeka biedt werk aan ruim 2100 mensen. In 2012 realiseerde Cegeka een omzet van meer dan 214 miljoen euro ten opzichte van 198 miljoen euro in 2011. Cegeka heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Roemenië. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Cegeka
Lilian Michaelsson
Marketing en Communicatie
Gildetrom 27-33
3905 TB Veenendaal
T: (0318) 41 00 00
M: 06 250 950 98

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF