Nieuwegein,
21
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Avit Systems en Xantes ICT gaan samen verder

Resulterende organisatie biedt zeer breed scala aan ICT-oplossingen en -diensten voor Nederlandse én internationale organisaties

Netwerk-integrator Avit Systems uit Nieuwegein en datacenterspecialist Xantes ICT uit Emmeloord bundelen de krachten. Beide bedrijven vormen vanaf 21 september 2015 één organisatie, waarbij beide onderdelen hun eigen identiteit behouden. Met deze combinatie ontstaat een krachtige ICT-specialist die zowel Nederlandse als internationale klanten uit de industrie en de publieke sector bedient.

“Met het samengaan van Avit Systems en Xantes ICT ontstaat een organisatie met een zeer breed spectrum aan diensten, specialisaties en expertisegebieden”, zegt Ronald Kraanen, directeur Avit Systems. “Gezamenlijk kunnen we organisaties in meer sectoren bedienen, uiteenlopend van de industrie, hospitality, retail en offshore, tot onderwijs, de zorg en andere overheidssectoren. De uitstekende synergie tussen onze beide bedrijven is de afgelopen maanden al duidelijk geworden bij enkele grote klantenprojecten, op het gebied van collaboration en telecom, networking, storage en datacenters.”

Voor de bestaande klanten van Avit Systems en Xantes ICT verandert er niets – zij blijven werken met de bestaande teams. Ook de beide bedrijfsnamen blijven voorlopig ongewijzigd. De huidige bedrijfslocaties, twee in Nieuwegein en een in Emmeloord blijven bestaan, waarbij de medewerkers straks op iedere locatie kunnen werken. De support-, sales- en projectteams van beide organisaties worden samengevoegd. Er zullen geen banen verloren gaan. Ronald Kraanen heeft als directeur de leiding over de nieuwe organisatie; Marien Boersma, directeur van Xantes ICT, wordt lid van het managementteam van de gecombineerde organisatie.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties, waarmee we een flinke sprong in schaalgrootte maken”, zegt Marien Boersma, directeur Xantes ICT. “Gezamenlijk hebben we een veel sterkere propositie, niet alleen voor klanten maar zeker ook richting fabrikanten en leveranciers. Deze stap betekent dat de expertises en certificeringen van onze beide organisaties nu kunnen worden ingezet voor klantenprojecten op het hoogste niveau. Dit blijkt uit onder andere een Cisco Gold-certificering, aangevuld met Cisco Advanced Technology Provider (ATP)-certificeringen, Microsoft en Netapp Gold, VMware Enterprise en meer aanvullende strategische partnercertificeringen. Daarmee versterken we onze positie in de ICT-markt aanzienlijk.”

De gecombineerde organisatie telt in totaal ruim 90 medewerkers en verwacht een jaaromzet van 21 miljoen euro. Op termijn zal er een organisatie met de naam Avit Group ontstaan, bestaande uit Avit Services, Avit International en Xantes ICT.

“Dit is het resultaat van een proces dat al twee jaar geleden is ingezet. De beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar”, vervolgt Kraanen. “We bereiken hiermee een nieuwe orde van grootte, waardoor we grote multinationals kunnen bedienen. Daarbij focussen we ons op complete netwerkintegratieprojecten, cloudconcepten, datacenters, infrastructuur en collaboration en telecom.”

Over Avit Systems
Als gespecialiseerde netwerk-integrator op het gebied van branchegerelateerde infrastructurele ICT-oplossingen, ontwerpt en implementeert Avit Systems complete netwerken. Zowel on premise als vanuit de cloud levert Avit Systems geïntegreerde oplossingen op het gebied van datacenters (virtualisatie, server- & storageconsolidatie), enterprise networking & security (routing, switching, wireless end-to-end security) en collaboration (voice, video, chat, presence en mobility). De dienstverlening van Avit begint met advies en ontwerp maar houdt niet op na installatie. Ook beheer en ondersteuning van de volledige infrastructuur behoren tot onze kerntaken. Avit Systems is een dynamische organisatie met gedreven specialisten die zich dagelijks inzetten om ICT-vraagstukken op te lossen. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit Systems hoog in het vaandel en vertalen zich in een maximale klanttevredenheid. Als officieel gecertificeerde Gold Cisco-partner is het bedrijf enorm trots op zijn ‘Customer Satisfaction Excellence’-status. Kijk voor meer informatie op www.avit.nl.

Over Xantes ICT
Xantes ICT is een toonaangevend dienstverlener die binnen het MKB, onderwijs en de zorgsector optreedt als betrouwbare kennispartner voor schaalbare en betrouwbare oplossingen. Als sterke speler op het gebied van Managed- en Cloud Services blijft het bedrijf zich continu ontwikkelen, zodat de diensten optimaal aansluiten op de behoeften van de opdrachtgevers. Xantes ICT onderscheidt zich door selectief keuzes te maken voor gerichte specialisaties. Daarbij ligt de focus op partnerships met toonaangevende leveranciers en distributiepartners. Door deze keuzes kan het bedrijf de beste oplossingen, producten & diensten voor klanten realiseren. Kijk voor meer informatie op www.xantes.nl.

Contactpersoon voor de pers:
Ronald Kraanen, directeur Avit Systems, tel: 030 600 4103, ronald.kraanen@avit.nl
of
Marguérite van der Heijden, MCS PR, tel: 023 56 28 208, marguerite@mcspr.nl