Nieuwegein,
13
juni
2016
|
10:36
Europe/Amsterdam

Avit-Xantes behaalt Cisco Cloud and Managed Service Provider (CMSP) Master certificaat

Network-integrator Avit-Xantes uit Nieuwegein heeft de Cisco Cloud and Managed Service Provider Program (CMSP) -certificering behaald voor de diensten Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Desktop-as-a-Service (DaaS). Dit betekent dat Avit-Xantes voldoet aan de strengste technische en organisatorische eisen die Cisco stelt aan partners die clouddiensten aanbieden op een Cisco datacenterinfrastructuur. Avit-Xantes heeft het hoogste niveau binnen de CMSP-certificering behaald: ‘Master’.

De CMSP-certificering is een van de zwaarste partneraudits van Cisco. Voor deze certificering heeft Avit-Xantes de afgelopen periode een uitgebreid extern auditing traject doorlopen. Daarbij werden niet alleen de technische kenmerken van het datacenter geëvalueerd, maar ook alle processen die een rol spelen bij het optimaal functioneren van datacenters waarop clouddiensten worden aangeboden. Dit betreft onder andere de technische expertise, beheer en onderhoud, het management en de Service Level Agreements (SLA’s). Uit de audit is gebleken dat Avit-Xantes ruimschoots voldoet aan alle eisen die Cisco stelt.

“We zijn zeer trots dat we deze bijzondere certificering hebben behaald. De CMSP Master-certificering is voor onze klanten opnieuw een bevestiging dat Avit-Xantes de juiste partner is voor clouddiensten en managed services”, zegt Jasper van ’t Wout, directielid bij Avit-Xantes. “Dit is een belangrijke stap in de realisering van onze groeistrategie, waarin we ons sterk focussen op de cloud. Als lokale partij bieden wij zowel Nederlandse als internationale klanten toegevoegde waarde, bijvoorbeeld met uitgebreide integratiemogelijkheden van cloudtoepassingen met bestaande bedrijfsoplossingen. Ook bieden wij organisaties een combinatie van onze Cisco infrastructuur- en desktopdiensten uit de cloud.”

“De cloud is inmiddels essentieel voor steeds meer van onze partners en hun klanten. Partners die hierin voorop willen blijven lopen, moeten voortdurend investeren in kennis en kwaliteit, om het niveau van hun cloud- en managed diensten naar een hoger niveau te brengen”, zegt Daan de Groot, Sales Manager Partner Organisatie bij Cisco. “Avit-Xantes is deze uitdaging aangegaan en heeft met succes de zware CMSP Master-certificering doorlopen, een niet geringe prestatie. Dit betekent dat onze gezamenlijke klanten erop kunnen vertrouwen dat de clouddiensten die Avit-Xantes aanbiedt, het predikaat ‘Cisco Powered’ dragen en daarmee voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en ondersteuning.”

Over Avit-Xantes
Als gespecialiseerde netwerk-integrator op het gebied van branchegerelateerde infrastructurele ICT-oplossingen, ontwerpt en implementeert Avit-Xantes complete netwerken. Zowel on premise als vanuit de cloud levert Avit-Xantes geïntegreerde oplossingen op het gebied van datacenters (virtualisatie, server- & storageconsolidatie), enterprise networking & security (routing, switching, wireless en end-to-end security), en collaboration (voice, video, chat, presence en mobility). De dienstverlening van Avit-Xantes begint met advies en ontwerp maar houdt niet op na installatie. Ook beheer en ondersteuning van de volledige infrastructuur behoren tot de kerntaken van het bedrijf. Avit-Xantes is een dynamische organisatie met gedreven specialisten die zich dagelijks inzetten om ICT-vraagstukken op te lossen. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit-Xantes hoog in het vaandel en vertalen zich in een maximale klanttevredenheid. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold Partner is het bedrijf enorm trots op zijn ‘Customer Satisfaction Excellence’-status. Kijk voor meer informatie op www.avit-xantes.nl.