16
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bezoekers van Alternate.nl kopen met hun vakantiegeld liever een pc-upgrade dan een tablet

Naast de spaarrekening blijkt het upgraden van de pc een populaire bestemming voor het vakantiegeld

Ridderkerk, 16 juni 2011 – Bezoekers van Alternate.nl zetten hun vakantiegeld het liefst op een spaarrekening, gaan ervan op vakantie, of kopen een upgrade voor hun pc. Dat is de uitkomst van de vakantiegeld-poll die de afgelopen weken werd gehouden onder de bezoekers van Alternate.nl. 700 bezoekers van de website gaven daarbij aan waar zij hun vakantiegeld het liefst aan willen besteden. Met de resultaten van deze poll kan Alternate het aanbod van de webwinkel optimaal afstemmen op de wensen de klant.

De keuze-opties varieërden van geld besteden aan een vakantie, kleding of het spekken van de spaarrekening, tot het spenderen aan een pc, notebook, tablet, beeldscherm of componenten. De meeste mensen (27.6%) kiezen in deze economische onzekere tijden voor de veiligheid van de spaarrekening. De vakantie, waar het geld eigenlijk voor bedoeld is, komt op een tweede plaats.

Toch liet bijna de helft van de 700 deelnemers aan dat ze hun vakantiegeld al dan niet deels willen besteden aan computerapparatuur. Daarbij valt op dat het kopen van componenten om de pc te upgraden het populairst is (20,7%). Zelfs bijna net zo populair als het besteden van geld aan een vakantie. Opmerkelijk is ook dat de aanschaf van een tablet pc voor slechts weinigen (2,4%) de voorkeur heeft.

De uitkomsten van de ALTERNATE vakantiegeld-poll zijn:

  • Ik ga gewoon lekker met vakantie 21,6%
  • Een nieuwe PC of notebook! 15,5%
  • Een tablet PC 2,4%
  • Een groter beeldscherm 3,7%
  • Eén, twee of drie componenten om mijn PC te upgraden 20,7%
  • Nieuwe kleding heb ik hard nodig 8,1%
  • Ik zet mijn vakantiegeld op mijn spaarrekening 27,6%

Over ALTERNATE
ALTERNATE Nederland, gestart in 1998, biedt een breed en diep assortiment computers, componenten, randapparatuur, software en multimedia producten. Door traditionele verkoopmethoden te combineren met nieuwe technologieën opereert ALTERNATE als e-logistics leverancier al 10 jaar succesvol met een totaalpakket voor zowel particulieren als bedrijven. ALTERNATE staat al twee jaar hoog genoteerd in de Twinkle100; het overzicht van de 100 grootste webwinkels van Nederland. Al vijf jaar op rij kozen de lezers van Hardware Info ALTERNATE als Beste Hardware Shop van Nederland. Ook branchevereniging NLCW onderscheidde ALTERNATE al twee keer als Beste Webwinkel en de ALTERNATE Business Service werd door CRN twee keer uitgeroepen tot Best Business Retailer. Elke dag werken 230 medewerkers hard om met elkaar te laten zien hoe inventiviteit leidt tot klantentevredenheid. Voor meer informatie: www.alternate.nl

Contactpersonen voor de pers:
ALTERNATE, Rob Verheij, pr@alternate.nl , tel. 0180 – 44 08 897
of
MCS, Marguérite van der Heijden, margueritevdh@monogram.nl, tel. 023 – 562 82 08

  • Print
  • PDF