10
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bouw energie-efficiënt datacentrum Cegeka gestart

Sittard-Geleen, 10 april 2015 – Eind vorig jaar kondigde het Belgische ICT-bedrijf Cegeka de ontwikkeling aan van een nieuw datacenter in het Nederlandse Sittard-Geleen, Zuid-Limburg. Dit datacenter zal het meest energie-efficiënte zijn in Nederland en zal het Tier III-label dragen. De bouwplannen worden nu heel concreet. Op vrijdag 10 april vond de eerste spadesteek plaats in aanwezigheid van alle betrokken partijen: Marco Witteveen en Luc Greefs namens opdrachtgever Cegeka, Honoré du Puy en Norbert Engbers namens datacenterspecialist ICTroom en wethouder Meekels namens de gemeente Sittard-Geleen.

De investering in het nieuwe datacenter wordt gedaan door ICTroom, Europees datacenter specialist uit Amsterdam. ICTroom draagt zorg voor het ontwerp en de realisatie en zal daarnaast door operationeel management meegroeien met huurder Cegeka.

Fotobijschrift vlnr: Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Norbert Engbers (ICTroom), Luc Greefs (Cegeka), Marco Witteveen (Cegeka) en Honoré du Puy (ICTroom) geven het startsein voor de bouw van het meest efficiënte data-centrum van Nederland in Geleen.Foto Ermindo Armindo.

Fotobijschrift vlnr: Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Norbert Engbers (ICTroom), Luc Greefs (Cegeka), Marco Witteveen (Cegeka) en Honoré du Puy (ICTroom) geven het startsein voor de bouw van het meest efficiënte data-centrum van Nederland in Geleen. Foto Ermindo Armindo.

De ingebruikname van het nieuwe datacenter belichaamt de Europese ambities van Cegeka. De ICT-dienstenleverancier onderstreept daarmee zijn rol als toonaangevende cloud services integrator en provider. De keuze voor de gemeente Sittard-Geleen is een weloverwogen keuze: met de overname van Brain Force kreeg Cegeka er heel wat Nederlandse en Duitse klanten bij. Geleen is een strategische locatie om die klanten te bedienen.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken
Cegeka is een onafhankelijke Europese ICT–dienstverlener met het hoofdkantoor in België en vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slovakije. Het bedrijf levert diensten aan klanten in heel Europa: enterprise clouddiensten, applicatiediensten, agile coaching en outsourcingdiensten.

Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE), Veenendaal en Polen. In 2013 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 240 miljoen euro, een groei van 12% ten opzichte van 2012. Cegeka heeft ruim 3200 medewerkers in dienst. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF