08
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

cegeka-dsa schakelt door naar tweede versnelling

Start van de cegeka-dsa Academy en een intensief wervingstraject voor consultants

Veenendaal, 8 juli 2014 – Het is nu een half jaar geleden dat Cegeka en DSA•Vision zijn gefuseerd. Het succes van cegeka-dsa is overweldigend en dat heeft ook grote impact op de organisatie. Om de enorme groei aan te kunnen en om klanten continuïteit én kwaliteit te blijven bieden, start het bedrijf nu met de eerste cegeka-dsa Academy voor het opleiden van IT-consultants. Tegelijk gaat een grote campagne van start voor het werven van ervaren consultants. Met deze maatregelen verwacht cegeka-dsa een stevige basis te leggen voor toekomstige groei en het optimaal kunnen bedienen van (nieuwe) klanten.

De cegeka-dsa Academy leidt jonge HBO’ers met kennis van de vastgoedmarkt op tot volwaardige IT-consultants. Het opleidingsprogramma bestaat uit een theoriegedeelte, een praktijkgerichte training en een onderdeel dat gericht is op het verwerven van commercieel inzicht in de processen bij vastgoedorganisaties. Tegelijkertijd is cegeka-dsa gestart met een grote campagne voor het werven van ervaren consultants. Naar verwachting zal de organisatie in het vierde kwartaal van dit jaar de voor 2015 benodigde ‘oorlogssterkte’ hebben. Voor de projecten die volgend jaar op de planning staan, zijn dan alle benodigde consultants en experts beschikbaar en is de continuïteit gewaarborgd.

Hein Brockhoff, Directeur sales en implementatie van cegeka-dsa en onder andere verantwoordelijk voor de consultancy-activiteiten: “Onze productpropositie is met open armen ontvangen. Diverse woningcorporaties, zoals Portaal, Centrada en Mooiland, hebben gekozen voor onze Dynamics Empire totaaloplossing. Ook bestaande klanten die gebruik maken van Dynamics Wonen van het voormalige Cegeka, kiezen voor de nieuwe propositie. Zo zijn er migratieprojecten gestart bij Wooncompagnie, Leystromen en Woningcorporatie Velsen. Ik begrijp daarom best dat de markt zich afvraagt hoe wij dit succes nu gaan managen. Ik vind het vanzelfsprekend dat wij de juiste kwaliteit blijven bieden. Dat betekent dat we geen concessies doen aan de eisen die wij stellen aan nieuwe mensen en dat wij transparant zijn voor onze nieuwe klanten als het gaat om het haalbare implementatietempo. Misschien moeten wij soms gewoon ‘nee’ zeggen.”

Een ander belangrijk aspect waarin cegeka-dsa het afgelopen half jaar veel heeft geïnvesteerd is standaardisatie. Hein Brockhoff: “Gestandaardiseerde software en een standaard projectaanpak dragen bij aan een betere voorspelbaarheid van de implementatieprojecten. Ook de doorlooptijd kan worden verkort. Dit betekent dat we samen met de klant meer aandacht kunnen besteden aan het soms ingrijpende veranderingsproces dat gepaard gaat met de invoering van een nieuwe end-to-end ERP-toepassing en dat komt de kwaliteit van de implementatie ten goede.”

Over cegeka-dsa – samen vernieuwen
Cegeka-dsa levert integrale software en services voor een vitale, transparante en efficiënte zorg- en vastgoedmarkt. Het bedrijf doet dat vanuit de overtuiging dat het mogelijk is organisaties ook in een veranderende omgeving sterker te maken, voor nu en later. Cegeka-dsa verzorgt het gehele traject, van advies en implementatie tot en met beheer en onderhoud. Cegeka-dsa is op 1 januari 2014 ontstaan uit het samengaan van Cegeka Nederland en DSA•VISION. Voor meer informatie: www.cegeka-dsa.nl.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
M : 06 54685192
E:perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF