28
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Cegeka Groep groeit ook in economische crisistijd en doorbreekt grens van 200 miljoen euro omzet

Cegeka Groep zag zijn omzet in het boekjaar 2012 met 8 procent stijgen tot 214,35 miljoen euro. Ruim de helft van de omzetgroei behaalde Cegeka autonoom, op de thuismarkt en internationaal. De rest kwam er dankzij de acquisities van de Brusselse Amster Groep, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata. Onder andere Cegeka’s Franstalige afdeling NSI Groep deed het bijzonder goed met een omzetstijging van 35%. De operationele winst van de groep steeg tot 13,73 miljoen euro tegenover 13,10 miljoen euro in 2011. Cegeka kende in 2012 ook een sterke groei van het aantal medewerkers: van 1700 tot ruim 2100.

Cegeka doorbrak voor het eerst de grens van tweehonderd miljoen euro omzet. “Ondanks de stijging van de personeelskosten door de automatische indexaanpassing, daalde de rendabiliteit slechts met 0,2%. In deze moeilijke tijden kan ik me daarmee verzoenen. In vergelijking met de markt blijven we het bijzonder goed doen”, zegt CEO André Knaepen. “We verwachten dat de rendabiliteit opnieuw zal stijgen, onder meer doordat de healthcaredivisie dankzij een nieuw softwareproject waarvoor de kosten door meerdere klanten worden gedeeld, verder zal evolueren naar een normaal niveau.”

Ambities in Europa

Cegeka behoudt zijn ambitie om op middellange termijn een operationele marge van 10% te behalen. Zoals vorig jaar aangekondigd, investeerde Cegeka daarom in zijn Roemeense shared services centre, dat IT-infrastructuurdiensten op afstand en softwarediensten levert aan de andere entiteiten van de groep. Cegeka Roemenië is recentelijk verhuisd naar nieuwe kantoren in het centrum van Boekarest en zag het personeelsaantal in 2012 groeien tot 180 medewerkers. De groep is van plan om die bezetting te verdubbelen in de komende jaren. Mede daardoor plant de groep de rendabiliteit verder op te krikken en fondsen vrij te maken om te investeren in zijn pan-Europese ambities.

“Met ons dienstenmodel en onze best practices zijn we een heel stuk verder dan de Oost-Europese competitie. We gaan er stap voor stap de lokale markt voor Cegeka ontwikkelen. Naast onze activiteiten in Roemenië kregen we vorig jaar ook voet aan de grond in Polen en in 2013 willen we er nog zeker één acquisitie in Oost-Europa bij doen. Het doel is om in beide landen snel naar een middelgrote lokale ICT-speler door te groeien en zo de groeiambities van de groep te bestendigen”, zegt Christoph Neut, managing director bij Cegeka.

afb. 1

 

 

afb. 2

Over Cegeka – van dichtbij meemaken

Cegeka is een succesvolle onafhankelijke ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de implementatie en integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van bedrijfssoftware en outsourcing. Het van origine Belgische bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in eigen datacenters in Hasselt, Leuven, Veenendaal (NL) en Polen en maakt tegelijkertijd ook gebruik van Public Cloud diensten. Cegeka biedt werk aan ruim 2100 mensen. In 2012 realiseerde Cegeka een omzet van meer dan 214 miljoen euro ten opzichte van 198 miljoen euro in 2011. Cegeka heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Roemenië. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

 

Cegeka

Koen Peeters, marketing & communications officer

T: +32 473 693 392

E: koen.peeters@cegeka.be

 

Contact voor journalisten:

Monogram Communication Strategies (MCS)

Perlita Fränkel

T: (023) 56 28 208

E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF