20
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Cegeka Groep heeft intentie om Edan Business Solutions over te nemen

Veenendaal, 20 april 2015 Cegeka Groep heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van de ERP-specialist Edan Business Solutions. De Groep start nu de gebruikelijke ‘due diligence’ fase waarbij de voorwaarden van de overname verder worden onderzocht. “Onze intenties zijn erg positief, maar de definitieve overname gebeurt pas na verder onderzoek. We beseffen dat we snel moeten schakelen in het belang van de Edan medewerkers en de klanten. Begin juni willen we daarom met deze transactie rond zijn”, zegt CEO André Knaepen.

Het in 1973 opgerichte Edan Business Solutions is een van origine Gents informaticabedrijf dat gespecialiseerd is in de integratie van ERP-software en met name de toepassingen van Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. Het bedrijf telt 150 werknemers in België en Nederland.

“Het samengaan met Cegeka is een belangrijke stap om ons nog sterker te profileren naar klanten en beter te onderscheiden van onze concurrenten. Onder de vleugels van Cegeka kunnen we klanten een nog breder portfolio aan ICT-diensten aanbieden en zullen we hen met onze Dynamics expertise kunnen ondersteunen in de verschillende landen waar ze actief zijn”, zegt Cédric Van Branteghem, Director bij Edan.

Europese plannen
De intentieverklaring bevestigt de ambities van Cegeka Groep voor ERP-diensten op basis van Microsoft Dynamics. De Groep heeft al een sterke marktpositie voor ERP in Franstalig België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. In totaal telt Cegeka in Europa meer dan 3300 medewerkers, waarvan een kwart te maken heeft Microsoft-technologie. Daarnaast biedt Cegeka een breed scala aan complementaire ICT-diensten die de klanten van Edan ten goede zullen komen.

Over Cegeka
Cegeka Groep is een onafhankelijke ICT–dienstverlener opgericht in 1992. Cegeka heeft zijn hoofdkantoor in België en heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slovakije. Het bedrijf levert diensten aan klanten in heel Europa: enterprise clouddiensten, applicatiediensten, agile coaching en outsourcingdiensten. Cegeka stelt meer dan 3200 mensen tewerk. Kijk op www.cegeka.com voor meer informatie.

Over Edan
Edan Business Solutions is een Microsoft Gold Certified Partner met kantoren in Helmond (NL) en Gent (BE). We helpen kleine, middelgrote en grote ondernemingen met de automatisering van hun business processen. We implementeren en ondersteunen industriespecifieke ERP- en CRM-oplossingen op basis van Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics CRM. We richten ons specifiek op de volgende sectoren: food & proces (non food), groothandel, distributie & retail, constructie & installatie. Edan Business Solutions is opgericht in 1973, en stelt momenteel zo’n 150 mensen te werk in België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.edan.be of www.edan.nl.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF