26
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Cegeka heeft intentie om BRAIN FORCE over te nemen

Vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië

Veenendaal, 26 juni 2014 Cegeka Groep heeft de intentie om de holdings in BRAIN FORCE SOFTWARE GmbH (Duitsland) en BRAIN FORCE S.P.A. (Italië) (de ‘shareholdings’) over te nemen van BRAIN FORCE HOLDING AG.

BRAIN FORCE HOLDING AG heeft 100% van de aandelen van BRAIN FORCE SOFTWARE GmbH (Duitsland) en van BRAIN FORCE S.P.A. (Italië). Samen met de overdracht van de twee shareholdings, zullen ook de vestigingen BRAIN FORCE B.V. (Nederland), BRAIN FORCE GmbH (Oostenrijk), BRAIN FORCE Software s.r.o. (Tsjechië) en BRAIN FORCE Software s.r.o. (Slowakije) overgedragen worden aan CEGEKA GROEP NV, België.

De overeenkomst voor de verkoop van de aandelen is vandaag ondertekend. De uitvoering van de transactie moet worden voorgelegd aan de algemene vergadering van de aandeelhouders van BRAIN FORCE HOLDING AG. BRAIN FORCE HOLDING AG zal op een buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders direct goedkeuring kunnen krijgen voor de overdracht van het aandeelhouderschap aan Cegeka Groep.

De aankoopprijs voor de aandelen zal ongeveer €24 miljoen bedragen. Gebaseerd op de EBIT-cijfers van 30 september 2014, kan de aankoopprijs mogelijk nog worden aangepast. Na de goedkeuring door de aandeelhouders van BRAIN FORCE HOLDING AG, zal de transactie naar verwachting eind 2014 zijn afgerond.

Dr. Michael Hofer, CEO van BRAIN FORCE HOLDING AG, zal vermoedelijk eind april 2015 aftreden als lid van de raad van bestuur van BRAIN FORCE. In de toekomst zal dr. Michael Hofer deel gaan uitmaken van de directie van Cegeka Groep.

“Deze overeenkomst is een belangrijke stap op het groeipad van de Cegeka Groep. We kijken naar een toekomst die meer en meer Europees kleurt,” zegt André Knaepen, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka. “BRAIN FORCE is een geweldig bedrijf met getalenteerde medewerkers en waardevolle klanten. Het is geografisch gezien complementair aan Cegeka en heeft een no-nonsense cultuur die op de onze lijkt en die onze klanten zo waarderen. We geloven dat het geheel sterker is dan de som van de delen en hopen op een positief besluit van de BRAIN FORCE-aandeelhoudersvergadering.”

BRAIN FORCE is een ICT-dienstverlener die organisaties ondersteunt bij het optimaliseren en flexibiliseren van hun ICT- en cloud-infrastructuren.  BRAIN FORCE HOLDING AG heeft 14 vestigingen in zes Europese landen – Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije – en telt momenteel ruim 800 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Wenen.

De jaarlijkse omzet bedraagt bijna 90 miljoen euro en BRAIN FORCE is genoteerd aan de beurs van Wenen. De diensten van BRAIN FORCE bestaan uit drie grote onderdelen: 1) IT-diensten en softwareoplossingen, 2) optimalisatie van ICT-infrastructuur en 3) detachering van ICT-professionals. Deze oplossingen verlagen de kosten, verhogen de productiviteit en dragen bij tot het business succes van klanten.

Noot voor de redactie
Beeldmateriaal kan hier worden gedownload: https://cegeka.box.com/Fotos

 

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke ICT–dienstverlener in de Benelux. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE), Veenendaal en Polen. Cegeka biedt voor ruim 2300 mensen werk. In 2013 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 240 miljoen euro, een groei van 12% ten opzichte van 2012. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Polen en Roemenië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Cegeka
Lilian Michaelsson
Marketing en Communicatie
Gildetrom 27-33
3905 TB Veenendaal
T: (0318) 41 00 00
M: 06 250 950 98

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF