Hasselt (België),
11
januari
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Cegeka verlengt contract met grootste klant Argenta

Systeembank Argenta, met activiteiten in Nederland en België, heeft zijn IT-outsourcingovereenkomst met informaticadienstverlener Cegeka verlengd met drie jaar tot 2019. Hierna kan de overeenkomst tweemaal met een jaar verlengd worden. Alle toepassingen van de bank draaien in de cloud van Cegeka.

Argenta en Cegeka werken al samen sinds 1995. “Argenta is een historische en strategische klant van Cegeka”, zegt CEO André Knaepen van Cegeka. “Zo’n lange samenwerking kan alleen als je continu op zoek gaat naar verbeteringen. Ook deze keer konden we het management van Argenta overtuigen met onze vernieuwende aanpak. Met deze aanpak wordt de ervaring van de informaticagebruikers – of het experience level - één van de nieuwe maatstaven. Met deze nieuwe overeenkomst verleggen we de focus van controle op service levels, naar samenwerken. Cegeka vervult de rol van trusted partner, gericht op het managen van de business case en het creëren van toegevoegde waarde.”

Toepassingen meer op gedeelde infrastructuur

Door vergaande automatisering wordt het infrastructuurbeheer in dit model goedkoper voor de bank. Argenta zal meer gebruikmaken van de shared infrastructure services van Cegeka. Deze worden gedeeld met andere klanten, maar tegelijkertijd wordt Argenta’s private cloud volledig afgeschermd. Door aan te haken bij de standaarden en geautomatiseerde beheerprocessen van Cegeka, zal Argenta nog sneller kunnen reageren op nieuwe markontwikkelingen.

Sneller commercialiseren

“We willen met onze bank een antwoord geven op de vragen van de steeds meer digitaal opererende klant. Voor die transformatie moet onze achterliggende infrastructuur gereed zijn om nieuwe toepassingen sneller beschikbaar te stellen. In het verleden duurden ontwikkelingsprojecten tot wel twee jaar, vandaag is dat maximaal twee maanden”, zegt CEO Marc Lauwers van Argenta. ”Met andere woorden, door te outsourcen creëren we bandbreedte om volop te focussen op onze digitale transformatie”.

Argenta besteedt zijn IT-infrastructuurbeheer al sinds 2011 uit aan Cegeka. Sindsdien draaien de servers van de bank in de gespiegelde datacenters van Cegeka in Hasselt en Geleen. Eerder ontwikkelde Cegeka diverse applicaties, die bijvoorbeeld alle kantoren met elkaar koppelen. Ook voor de Argenta-verzekeringsmakelaars zijn door Cegeka veel toepassingen ontwikkeld.

Business continuity

Volgens een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie moeten banken vanaf 2018 hun primaire infrastructuur elke drie maanden omschakelen naar hun tweede actieve datacenter. Cegeka zal Argenta volledig ondersteunen bij deze richtlijn. De datacenters van Cegeka beschikken over de nodige certificaten waaronder het ISAE3402-certificaat, een internationale standaard die wordt opgelegd aan dienstverleners van financiële instellingen.

Een foto van André Knaepen is hier beschikbaar.

Over Argenta
Argenta Bank- en Verzekeringsgroep is een bankverzekeraar voor gezinnen, met activiteiten in België en Nederland, goed voor 1,65 miljoen cliënten. De bankactiviteit is gegroepeerd rond Argenta Spaarbank en de verzekeringsactiviteit rond Argenta Assuranties.

De Groep heeft een balanstotaal van ruim 38,7 miljard euro (31 december 2015). De nettojaarwinst van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep bedraagt 226 miljoen euro per 31 december 2015.

Het balanstotaal van Argenta bedraagt 40,3 miljard euro per 30 juni 2016; het resultaat van Argenta op groepsniveau bedraagt 109 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2016.

De persberichten van Argenta zijn te vinden op www.argenta.be, onderaan bij Algemeen op In de pers

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy-opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt en Geleen (NL). In Nederland heeft Cegeka vestigingen in Veenendaal en Eindhoven.

Cegeka stelt 3600 mensen tewerk. In 2015 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 369 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van 2014. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

Contact

Argenta
Caroline Ghekiere, Contactpersoon voor de pers
Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv
Belgiëlei 49-53 - 2018 Antwerpen
T + 32 3 285 50 65
pers@argenta.be

Cegeka
Gert Diels, marketing business partner infrastructure
E: gert.diels@cegeka.com

Contact voor journalisten:
MCS PR
Cegeka Persdesk
T: (023) 56 28 208
E: cegeka@mcspr.nl