12
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Chip Shot: Intel lanceert Intel Media Server Studio 2015 en breidt professionele video-oplossingen voor HEVC en VP9 uit

Kontich, 12 september 2014 – Intel heeft tijdens IBC in Amsterdam Intel Media Server 2015 gelanceerd: de volgende generatie van zijn software suite voor uitzendorganisaties, videoprofessionals, ontwikkelaars van mediasoftware en leveranciers van datacenters. De Essentials Edition bouwt voort op oplossingen die vorig jaar door Intel werden geïntroduceerd en is in staat om tot 12 maal meer gelijktijdige HD-videostreams af te leveren dan mogelijk is met traditionele oplossingen die puur op software zijn gebaseerd. Op deze wijze kan de capaciteit van een platform optimaal worden benut. De Professional Edition bevat tevens encoders en decoders voor de HEVC videocompressiestandaard, evenals Intel VTune Amplifier XE. Deze laatste is een krachtig softwaretool voor het analyseren van de applicatieprestaties. De nieuwe Intel Stress Bitstreams en Encoder helpen bij de validatie en het debuggen van VP9– en HEVC-oplossingen voor enterprisetoepassingen. De Intel Video Pro Analyzer biedt een uitgebreide suite van softwaretools voor video-analyse, voor de HEVC- en VP9-video encoding standaards. Intel Media Server Studio 2015 is geoptimaliseerd voor Intel Xeon en Intel Core processors.

Kijk voor meer informatie of om een evaluatieversie te downloaden op https://software.intel.com/en-us/intel-media-server-studio.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Intel loopt tevens voorop in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf produceert onder andere ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare conflictvrije microprocessors. Meer informatie over Intel is te vinden op http://newsroom.intel.com en op http://blogs.intel.com. Meer informatie over Intels inspanningen op het gebied van conflict-vrije grondstoffen is te vinden op http://conflictfree.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:
Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11, e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of MCS PR, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.

  • Print
  • PDF