18
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Comstor breidt activiteiten in de telepresence-markt uit via samenwerkingsovereenkomst met Avizia

Oplossingen op basis van Cisco-technologie voor resellers die zich richten op de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid

Houten, 18 juni 2014 – Westcon Group, een value added distributeur van toonaangevende unified communications-oplossingen, netwerkinfrastructuur, datacenter- en security oplossingen met een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde resellers, maakt bekend dat de business unit Comstor zijn activiteiten op de wereldwijde markt voor telepresence uitbreidt. Comstor heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Avizia, Inc. De op Cisco-gebaseerde verticale telepresence-producten van Avizia – voor onder andere de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid – komen nu wereldwijd beschikbaar voor Comstor-partners, inclusief resellers in Nederland.

Avizia biedt gemakkelijk te gebruiken telepresence-oplossingen die naadloos geïntegreerd kunnen worden met de bestaande infrastructuur bij klanten. Het betreft vier oplossingen die voorheen onder de Cisco-merknaam geleverd werden: de CA700 (voorheen de ‘Clinical Assistant’), Tactical, Synch en de MX200/300 Extended Height Cart. Daarnaast heeft Avizia onlangs twee nieuwe producten gelanceerd: de MC600 – waarmee gebruikers conferentieruimten via hun tablet kunnen bedienen – en de CA300, een aantrekkelijk geprijsde mobiele telemedicine-oplossing op een ziekenhuiskar.

“We hebben een heldere missie voor deze markt: het verbeteren van het leven door videotechnologie breder en makkelijker toegankelijk te maken. We willen het professionals binnen de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid gemakkelijker maken om met elkaar en met anderen te communiceren. We zijn van mening dat dezelfde videoconferencingtechnologie die het bedrijfsleven al gebruikt om effectiever en efficiënter te werken, ook ingezet kan worden voor andere sectoren”, zegt Mike Baird, CEO van Avizia. “Met zijn brede expertise in videotechnologie – en een ongeëvenaard track-record met Cisco – is Comstor de perfecte partner om onze aanwezigheid in de markt uit te breiden.”

Comstor ondersteunt al 25 jaar partners over de hele wereld bij het bedienen van hun klanten, met behulp van Cisco-oplossingen voor netwerken, collaboration en datacenters.

“Comstor heeft een wereldwijd verkoop- en services-team van telepresence-experts samengesteld, dat ervoor zorgt dat partners maximale omzet uit Cisco-technologie kunnen realiseren. Met het toevoegen van Avizia aan ons portfolio kunnen resellers hun activiteiten in verticale markten verder uitbreiden met krachtige oplossingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de gezondheidszorg, voor het onderwijs en voor de overheid”, zegt Dolph Westerbos, CEO Westcon Group. “We zijn dan ook blij dat we ons portfolio kunnen uitbreiden met technologie van partners uit het ecosysteem van Cisco om de mogelijkheden van video te demonstreren.”

Over Westcon Group
Westcon Group, Inc. is een value added distributeur van toonaangevende unified communications-oplossingen, netwerkinfrastructuur en data center- en security-oplossingen met een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde resellers. De teams van Westcon creëren bijzondere resellerprogramma’s en bieden exceptionele ondersteuning om de business van partners verder te laten groeien. Dankzij de nauwe samenwerking tussen alle afdelingen binnen Westcon Group is de organisatie in staat om partners ondersteuning op maat te bieden, van wereldwijde logistieke en op maat gemaakte financiële oplossingen tot pre-sales, technische en engineering ondersteuning. Westcon Group werkt samen met partners om snel en flexibel te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden, zodat zij de snelst mogelijke omzetgroei kunnen realiseren. Westcon Group’s portfolio van toonaangevende merken bestaat uit: Cisco, Avaya, Brocade, Polycom, Check Point en Blue Coat. Ga voor meer informatie naar www.westcongroup.com of www.nl.comstor.com.

Contactpersoon voor de pers
Comstor, René Tuinenburg, tel. +31 (0)30 248 92 33, e-mail: rene.tuinenburg@comstor.com.

  • Print
  • PDF