30
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Comstor breidt datacenter- en cloudactiviteiten uit dankzij samenwerking met X-IO

Samenwerking biedt resellers volledige toegang tot hoogwaardige opslagoplossingen

Houten, 30 oktober 2013 – Comstor, de business unit van Westcon Group gericht op de wereldwijde distributie van Cisco-producten, biedt vanaf heden resellers toegang tot de ‘Intelligent Storage Element’ opslagtechnologie van X-IO, leverancier van innovatieve opslagsystemen. Hiermee kunnen Cisco-resellers beter en sneller voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar rendabele en kwalitatief hoogwaardige opslagoplossingen voor datacenter- en cloud-initiatieven.

“Comstor biedt resellers die hun datacenter- en cloudactiviteiten willen uitbreiden veel toegevoegde waarde. Als één van de weinige distributeurs die gespecialiseerd zijn in Cisco-technologie, zorgen we ervoor dat het selecteren van het juiste cloudplatform weinig tijd en moeite kost. Dit betekent dat resellers meer tijd kunnen besteden aan het creëren van een hoogwaardig datacenter- en cloudaanbod met toegevoegde waarde – een aanbod dat ook sneller voor meer omzet zorgt”, zegt Russell Blackburn, Senior Director van Data Center Solutions, Comstor EMEA. “Het verbeteren van de prestaties van enterprise datacenters en cloudplatforms vereist een intelligente opslagoplossing, zoals de X-IO-technologie.”

Het Intelligent Storage Element (ISE) van X-IO biedt een hoge betrouwbaarheid, hoge prestaties, is zeer schaalbaar en zorgt voor een betere operationele efficiëntie tegen een lage prijs. De ISE-oplossingen zorgen voor consistente en snelle prestaties met harde schijven (HDD), of met real-time hybride oplossingen, bestaande uit enterprise SSD’s en HDD’s. X-IO ‘Zero Touch’ zorgt voor minder belasting van het milieu dankzij een laag energieverbruik en lage eisen ten aanzien van de koeling, vergeleken met andere krachtige opslagsystemen. In combinatie met een een garantie van vijf jaar, zorgt dit voor een aanzienlijke vermindering van opslagkosten.

Roger Walton, Vice President X-IO EMEA: “Datacenter- en cloudinfrastructuren vereisen de hoogste mogelijke betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Dit is alleen te bereiken met effectieve, intelligente en flexibele opslag. Dankzij vele jaren van ontwikkeling en onderzoek, kan X-IO partners en klanten over de hele wereld helpen met hun uitdagingen op het gebied van opslag. Als distributeur van Cisco-oplossingen is Comstor zeer belangrijk voor onze marktbenadering, omdat resellers dankzij deze samenwerking probleemloos en met succes hun cloudactiviteiten kunnen opbouwen.”

De nieuwe Comstor cloud-oplossingen voor resellers zijn per direct beschikbaar. Kijk voor meer informatie over deze oplossingen op www.nl.comstor.com.

Meer informatie over Comstor of Westcon Group vindt u op Facebook: www.facebook.com/comstorworldwide of www.facebook.com/westcongroup.

Recente discussies over Comstor en Westcon Group vindt u op LinkedIn: http://www.linkedin.com/groups?gid=4148912&trk=hb_side_g.

Over Westcon Group
Westcon Group, Inc. is een value added distributeur van toonaangevende oplossingen op het gebied van unified communications, infrastructuur en security, met een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde resellers. De Comstor business unit van het bedrijf is specifiek gericht op de wereldwijde distributie van het Cisco-portfolio. De teams van Westcon creëren unieke programma’s en bieden uitzonderlijke ondersteuning aan partners over de hele wereld om de business te stimuleren. Nauwe relaties op elk niveau van de Westcon Group maken het voor partners mogelijk om ondersteuning te krijgen die specifiek is afgestemd op hun behoeften. Van wereldwijde logistieke en flexibele, op maat gemaakte financiële oplossingen tot pre-sales en technische ondersteuning. Weston Group werkt samen met partners om met snelheid en behendigheid te reageren op veranderende marktomstandigheden, zodat zij de snelst mogelijke time to revenue kunnen realiseren. Westcon Group’s leverancierportfolio bestaat onder andere uit: Cisco, F5, Avaya, Polycom, Check Point, and Blue Coat. Voor meer informatie: bezoek www.comstor.com of www.westcongroup.com.

Over X-IO
X-IO staat bekend als innovator in de opslagindustrie vanwege zijn Intelligent Storage systemen, gebaseerd op meer dan twintig jaar expertise. Het bedrijf biedt een ongeëvenaarde prijs-prestatieverhouding voor bedrijfsapplicaties. De ‘plug-and-perform’ Intelligent Storage-oplossingen hebben in de praktijk bewezen de prestaties van applicaties voor transacties, rapportages en business intelligence met een factor drie of meer te kunnen versnellen.  X-IO Intelligent Storage maakt uitzonderlijke hoge prestaties mogelijk voor virtuele desktop en servers-infrastructuren mogelijk, terwijl de opslagkosten en de benodigde ruimte sterk gereduceerd worden. Voor meer informatie: www.x-io.com.

Contactpersoon voor de pers
Comstor, René Tuinenburg, tel. +31 (0)30 248 92 33, e-mail: rene.tuinenburg@comstor.com.

 

 

 

  • Print
  • PDF