Houten,
02
maart
2016
|
16:32
Europe/Amsterdam

Comstor pionier in hyperconverged datacenteroplossingen met HyperFlex van Cisco

Oplossing biedt besparingen en schaalbaarheid met behoud van prestaties, betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Comstor, onderdeel van Westcon Group, gaat HyperFlex van Cisco aanbieden, een hyperconverged oplossing die gebaseerd is op Cisco UCS-technologie. Deze technologie biedt besparingen en schaalbaarheid, zonder negatieve invloed op de prestaties, de betrouwbaarheid en beschikbaarheid in gevirtualiseerde datacenters. HyperFlex is geïntroduceerd op de jaarlijkse Cisco Partner Summit in San Diego (VS).

Comstor is een wereldwijde distributeur van Cisco en een pionier op het gebied van hyperconverged distributie. Het bedrijf brengt HyperFlex op de markt via het LEAP Data Center Partner Programma, waarmee de channelpartners hun kansen op de markt kunnen maximaliseren.

“Dit is een enorme kans voor ons allemaal”, zegt Jeremy Butt, executive vice president bij Westcon-Comstor. “De hyperconverged markt is nog vrij nieuw, maar biedt aanzienlijke waarde voor onze klanten en zal naar verwachting 77% groeien tussen 2014 en 2020. Deze markt vervangt een deel van de traditionele opslagoplossingen zoals SAN en NAS en we zijn verheugd met HyperFlex van Cisco deel uit te kunnen maken van deze ontwikkeling.”

Hyperconvergence is de grootste revolutie in datacenterinfrastructuur sinds servervirtualisatie. Traditionele opslaginfrastructuren staan vandaag de dag voor een aantal belangrijke uitdagingen op het gebied van prestaties, hardware-platforms en complexiteit. De markt verschuift echter naar een meer flexibele, efficiënte en eenvoudige oplossing: Hyperconverged Infrastructure (HCI). HyperFlex van Cisco is gebaseerd op het Cisco UCS-platform, met bewezen prestaties en betrouwbaarheid. Het platform staat ook bekend om zijn gecentraliseerd beheer, dat geoptimaliseerd is voor virtuele workloads en schaalbaarheid.

Na de succesvolle lancering van Cisco UCS in 2009, zette Cisco in 2010 zijn eerste stappen in de markt van converged infrastructuur. Later werden datacenteroplossingen zoals Application Centric Infrastructure (ACI) en automatisering met UCS Director geïntroduceerd. De lancering van HyperFlex bevestigt opnieuw de betrokkenheid van Cisco bij deze markt.

Over Westcon-Comstor
Westcon-Comstor (WestconGroup Inc.) is een technologiedistributeur met toegevoegde waarde van toonaangevende oplossingen op het vlak van beveiliging, collaboration, netwerken en datacenters. Het bedrijf transformeert de productieketen van technologie via zijn wereldwijde activiteiten op het vlak van cloud, wereldwijde implementatie en services. Westcon-Comstor heeft teams in 70 landen en combineert technische expertise en marktkennis met toonaangevende partnerprogramma’s. Dankzij een uniek samenwerkingsmodel slaagt Westcon-Comstor erin zijn partners een uitstekende ervaring te bieden en samen goede resultaten te behalen. Het bedrijf is werkzaam onder de merknamen Westcon en Comstor. Kijk voor meer informatie op www.westcongroup.com.

Volg Comstor op Twitter en LinkedIn.

Contactpersoon voor de pers
MCS PR, Marguérite van der Heijden
Tel. 023 - 562 82 08, e-mail marguerite@mcspr.nl