Amsterdam,
18
oktober
2016
|
16:17
Europe/Amsterdam

De Europese Commissie en The App Academy maken winnaar eSkills for Jobs 2016-competitie bekend

App-ontwikkelaarster uit Bulgarije wint scholarship ter waarde van €12.500 bij The App Academy

Op maandag 17 oktober is in Bratislava (Slowakije) tijdens de eSkills for Jobs Conference van de Europese Commissie de winnaar bekendgemaakt van de eSkills for Jobs 2016-competitie van de EC en The App Academy. De hoofdprijs is een scholarship bij The App Academy ter waarde van €12.500. Deze competitie maakt deel uit van het eSkills for Jobs-initiatief van de EC en is in samenwerking met The App Academy georganiseerd om de aandacht en interesse voor het ontwikkelen van mobiele apps te stimuleren onder Europese studenten en medewerkers van bedrijven. Maya Lekova uit Bulgarije presenteerde volgens de vakjury het meest creatieve prototype voor een mobiele app, evenals de plannen die nodig zijn voor het verder ontwikkelen en op de markt brengen van de app. De app, ‘Musistep’, zorgt ervoor dat muziek automatisch wordt aangepast aan het tempo van de bewegingen van de gebruiker, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

“Het tekort aan goed opgeleide app-ontwikkelaars loopt snel op. De EC verwacht dat er in 2018 een behoefte zal zijn aan een app-development workforce van bijna 3 miljoen. Dit is het gevolg van de mismatch tussen de digital skills en de veranderende marktbehoefte”, zegt Martijn Wuite, oprichter van The App Academy. “The App Academy wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van dit tekort, zowel in Nederland als in de rest van Europa. In dit kader nemen wij deel aan het Europese eSkills for Jobs-initatief en stellen we dit scholarship beschikbaar aan de winnares van de competitie.”

Het eSkills for Jobs-programma van de EC is bedoeld om zowel studenten als ontwikkelaars bij bedrijven te interesseren voor het ontwikkelen van mobiele apps. Onderdeel van dit initiatief is een Europese competitie voor het ontwikkelen van een prototype voor de meest innovatieve mobiele app. Daarnaast moesten de deelnemers laten zien hoe zij de app in de markt zouden zetten en tonen dat ze beschikken over ondernemersgeest.

Het door The App Academy beschikbaar gestelde scholarship betreft deelname aan een app development bootcamp van het bedrijf, in Amsterdam. Tijdens deze intensieve opleiding van 12 weken doen de deelnemers alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn voor het ontwikkelen van apps voor Android of iOS. Steeds meer bedrijven en organisaties ontwikkelen hun producten en diensten voor mobiele apparaten, waardoor de vraag naar app-ontwikkelaars sterk groeit. De bootcamps van The App Academy helpen in deze behoefte te voorzien.

De tweede plaats in de eSkills for Jobs 2016-competitie ging naar Enrico Sinatra, voor een app die wel een ‘Uber voor Moeders’ genoemd kan worden. Dit is een creatief concept dat studenten in contact brengt met een moederfiguur om de was te doen, eten te koken, etc.

 

Boilerplate

Over The App Academy

The App Academy is dé coding academy van Nederland en biedt vakgerichte beroepsopleidingen aan van 12 weken (‘bootcamp-trainingen’). De Academy leert studenten mobiele apps te ontwikkelen voor Apple's iOS of Google’s Android, waarbij alle aspecten van native app development aan de orde komen. Deze bootcamps zijn intensief, voltijds en bereiden de studenten voor op hun eerste job als app developer bij een app agency of software bedrijf, of als zelfstandig app-ontwikkelaar. Voor meer informatie: www.theappacademy.nl.