Hoofddorp,
28
juni
2016
|
11:18
Europe/Amsterdam

De winnaars van de 2016 European CIO of the Year zijn bekend

CIONET en Cegeka reiken award uit aan de drie beste Europese digital leaders

CIONET International en Cegeka hebben de winnaars bekend gemaakt van de 2016 European Chief Information Officer (CIO) of the Year awards. Deze prijzen worden uitgereikt aan CIO's die de concurrentiepositie van hun organisatie hebben versterkt door informatie- en communicatietechnologie (ICT) te gebruiken om bedrijfswaarde te creëren.

CIONET en Cegeka brachten voor de zesde keer op rij een comité van experts samen om drie winnaars te kiezen uit een selectie van 21 vooraanstaande finalisten uit 8 Europese landen. De juryleden selecteerden hun top drie in de volgende categorieën, in functie van de verantwoordelijkheden van de finalisten: Openbare sector, Regionale verantwoordelijkheid (minder dan 5 landen) en Wereldwijde verantwoordelijkheid (meer dan 5 landen).

De volgende CIO's kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus:

• Openbare sector: Jordi Escalé, CIO van de regering van Catalonië (Spanje);

• Regionale verantwoordelijkheid: Sergio Garcia Cebolla, CIO, HM Hospitales (Spanje);

• Wereldwijde verantwoordelijkheid: Phil Jordan, Global CIO, Telephonica. (UK/Spanje)

De selectiecriteria beoordeelden hoe goed de CIO's erin waren geslaagd om hun ICT-strategie af te stemmen op de behoeften van de business, hoe succesvol ze waren bij het inzetten van ICT- en gerelateerde teams om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken en hoe efficiënt ze waren bij het beheren van de prioriteiten van de business. De drie eindwinnaars werden verkozen op basis van hun eigen prestaties en die van hun team.

“Wat opvalt, is dat de impact die deze CIO's op de business hebben steeds groter wordt”, zei Frederic De Meyer, Program Director bij CIONET International. “Vrijwel alle kandidaten van dit jaar hebben programma's opgestart die hun ICT-teams nauw laten samenwerken met mensen uit de business.”

Volgens jurylid Nils Fonstad, Research Scientist bij het MIT Center voor Information System Research, “tonen de finalisten van dit jaar dat de CIO's van succesvolle bedrijven digitale verantwoordelijkheden delen met andere CIO's, en nauw met hen samenwerken om de digitale capaciteit op te bouwen die nodig is om innovatief en competitief te blijven”.

“Als pan-Europese IT-provider ervaren we ook zelf hoe CIO's het verschil kunnen maken voor de business”, aldus Zander Colaers, Managing Director bij Cegeka Nederland. “De jury van deze prestigieuze prijs koos voor drie CIO's die hun IT-organisatie op een intelligente en innovatieve manier hebben opgezet, en die hun organisaties ook wendbaarder hebben gemaakt om ze voor te bereiden op de digitale toekomst. Organisaties die strategisch investeren in digitalisering kunnen genieten van duurzame concurrentievoordelen.”

Profielen en foto's van de drie Europese CIO's van 2016 zijn te downloaden via deze link: http://bit.ly/290zceP

Boilerplate

Over CIONET

CIONET is de grootste Europese community van IT-managers. Ze verenigt meer dan 5000 CIO's, CTO's en IT-managers uit alle mogelijke sectoren, culturen, academische achtergronden en generaties. De leden van CIONET brengen een indrukwekkende expertise in IT-management samen. De missie van CIONET is om die expertise verder te laten groeien en te ontwikkelen door IT-managers van het hoogste niveau de middelen te geven die ze nodig hebben om hun potentieel volledig te benutten.

CIONET ontwikkelt en beheert een geïntegreerd aanbod van tools en services die gaan van het online CIONET-platform, het eerste sociale netwerk voor CIO's ter wereld, tot offline netwerkevents, conferenties, workshops en managementopleidingen op maat van top-level managers. CIONET biedt ook exclusieve toegang tot het nieuwste onderzoek in de IT-sector door regelmatig online en offline artikelen te publiceren en heeft een aantal partnerships met belangrijke spelers uit de academische wereld en het bedrijfsleven die een grote meerwaarde bieden.De rol van de moderne IT-manager evolueert steeds sneller. CIONET helpt zijn leden om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en biedt hen de mogelijkheid om actief mee vorm te geven aan de toekomst van hun vakgebied. Voor meer informatie over CIONET: www.cionet.com of blog.cionet.com.

 

Over Cegeka

Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy-opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt en Geleen (NL). In Nederland heeft Cegeka vestigingen in Veenendaal en Eindhoven.

Cegeka stelt 3600 mensen tewerk. In 2015 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 369 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van 2014. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.