03
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

DearBytes benoemt Erik Ploegmakers tot Chief Operations Officer

Uitbreiding dienstverlening op het gebied van monitoring en incident response

DearBytes-6Security-specialist DearBytes heeft Erik Ploegmakers benoemd tot Chief Operations Officer (COO). In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de dienstverlening van DearBytes aan klanten, met name op het gebied van monitoring en incident response.

“DearBytes is van oudsher gespecialiseerd in het optimaliseren van preventieve informatiebeveiliging, maar krijgt steeds meer vraag naar monitoring en incident response diensten. Het bedrijf verwacht met name hierdoor de komende jaren hard te zullen groeien en ook nieuwe initiatieven op dit vlak te ontplooien. Dit boeiende perspectief was voor mij de reden om voor DearBytes te kiezen,” zegt Erik Ploegmakers.

Erik Remmelzwaal, directeur van DearBytes: “Gezien zijn ruime ervaring op het gebied van security monitoring, response en forensics, en zijn juridische achtergrond, is Erik Ploegmakers bij uitstek in staat om onze organisatie op het gebied van monitoring- en response-dienstverlening te ondersteunen. Bij monitoring heb je altijd te maken met privacy-problematiek en daar moet je zeer bewust mee omgaan om tot een juiste balans tussen controle en privacy te komen. We zijn er van overtuigd dat we met Erik de juiste man gevonden hebben om onze dienstverlening binnen de kaders van privacywetgeving te optimaliseren.”

Erik Ploegmakers is meester in de rechten (cyberlaw, criminal law en eLaw) en is na zijn studie in dienst getreden bij Fox IT. Daar werd hij uiteindelijk verantwoordelijk voor alle juridische zaken. In 2007 werd hij COO van de business unit Fox Replay. In 2011 is deze business unit verkocht aan het Amerikaanse Netscout Systems. Tot zijn komst naar DearBytes was Erik General Manager Cybersecurity bij Netscout.

 

Over DearBytes

DearBytes beschermt de digitale omgeving van organisaties en zorgt dat organisaties inzicht hebben en in controle zijn. DearBytes opereert op drie niveaus, namelijk het vooraf afdekken van risico’s met oplossingen en beleid (preventie), het detecteren van incidenten en het adequaat reageren hierop (respons) en het informatiebeveiligingsbewust maken van medewerkers (organisatie). DearBytes bestaat 13 jaar en heeft meer dan 1.200 klanten waaronder ziekenhuizen, gemeenten, provincies, ministeries, accountantskantoren, banken, IT-dienstverleners en organisaties in de MKB-sector.
DearBytes is McAfee Authorized Support Provider, het enige bedrijf in de Benelux en Duitsland met deze status. De specialisten van DearBytes worden door McAfee getraind en gecertificeerd om nieuwe dreigingen te kunnen bestrijden en nieuwe beveiligingsoplossingen effectief te kunnen implementeren bij klanten. Klanten kunnen hierdoor vertrouwen op hoogwaardige support, Nederlandstalige ondersteuning, hulp bij incidenten en 24/7 per week bereikbaarheid.

Voor meer informatie: www.dearbytes.nl

 

Contactpersonen voor de pers

MCS PR, Perlita Fränkel, e-mail perlita@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

 

  • Print
  • PDF