16
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

DearBytes benoemt Sander Peters tot SOC Manager

Beverwijk, 16 juni 2015 Sander Peters (38) treedt met ingang van 15 juni 2015 in dienst bij DearBytes, als SOC Manager. Peters krijgt de leiding over het nieuwe Security Operations Center (SOC) van DearBytes in Den Haag, dat op 19 mei jl. werd geopend. Sander Peters heeft ruim 10 jaar ervaring in het leidinggeven aan security teams.

“We zijn zeer blij met de komst van Sander. Hij brengt jarenlange ervaring met zich mee in het begeleiden en aansturen van security teams, zoals in ons nieuwe SOC”, zegt Erik Ploegmakers, COO van DearBytes. “We willen dit SOC laten uitgroeien tot het centrale beheercentrum voor ons groeiende aanbod aan managed security services. Hij is de aangewezen persoon om het team doorlopend naar een hoger niveau te brengen en DearBytes te helpen bij een verdere professionalisering van onze dienstverlening.”

Peters ziet het als zijn belangrijkste uitdaging om schade bij klanten ten gevolge van digitale criminaliteit te voorkomen, door middel van gedegen analyses, een snelle respons en adviezen waar concrete acties uit voortvloeien. Daarvoor wil hij samen met het SOC-team procedures opstellen om signalen te identificeren die kunnen wijzen op verdachte activiteiten op de netwerken van klanten. Vervolgens moeten effectieve tegenmaatregelen er voor zorgen dat deze activiteiten direct worden geblokkeerd.

Sander Peters, SOC Manager DearBytes

Sander Peters, SOC Manager DearBytes

Peters motiveert zijn keuze voor DearBytes als volgt: “DearBytes levert al jaren hoogwaardig beheer en ondersteuning voor vooraanstaande beveiligingsoplossingen. Als sterk groeiend securitybedrijf is het een logische stap om een extra laag van analyse & responsediensten aan het portfolio toe te voegen. Ik kijk er naar uit om samen met enthousiaste en zeer bekwame collega’s in en rondom het nieuwe DearBytes SOC de veiligheid van klanten te waarborgen en daarbij regelmatig cybercriminelen de voet dwars te zetten. Het feit dat DearBytes als locatie heeft gekozen voor Den Haag, het Europese centrum voor cybersecurity, onderstreept nog eens de focus van het bedrijf om als vertrouwde beveiligingspartner op te treden voor klanten, (collega)bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen.”

“Als manager van het Security Operations Center krijg ik de kans om binnen en zeker ook buiten de organisatie samen te werken en te sparren met vele andere experts op dit gebied. De uitdaging daarbij is: hoe kunnen we er voor zorgen dat we in de continue wapenwedloop tussen beveiligers en criminelen voorop blijven lopen”, vervolgt Peters.

Over DearBytes
DearBytes is één van de leidende IT security specialisten van Nederland en gelooft in een vrij én veilig internet. Om dat te bereiken wil het bedrijf klanten helpen om de controle over hun dierbare informatie te houden of te krijgen. DearBytes beschermt de digitale omgeving van organisaties en zorgt dat organisaties inzicht hebben en de controle houden. Dat doet het bedrijf als Managed Security Service Provider (MSSP), met een Security Operations Center (SOC) dat 24×7 is bemand door beveiligingsspecialisten. DearBytes opereert op drie niveaus: het vooraf afdekken van risico’s met oplossingen en beleid (preventie), het detecteren van incidenten en het adequaat reageren hierop (respons) en het informatiebeveiligingsbewust maken van medewerkers (organisatie). DearBytes bestaat 14 jaar, telt 75 medewerkers en heeft meer dan 1.250 klanten waaronder ziekenhuizen, gemeenten, provincies, ministeries, accountantskantoren, banken, IT-dienstverleners en organisaties in de MKB-sector.

DearBytes is McAfee Authorized Support Provider, het enige bedrijf in de Benelux en Duitsland met deze status. De specialisten van DearBytes worden door McAfee getraind en gecertificeerd om nieuwe dreigingen te kunnen bestrijden en nieuwe beveiligingsoplossingen effectief te kunnen implementeren bij klanten. Klanten kunnen hierdoor vertrouwen op hoogwaardige support, Nederlandstalige ondersteuning, hulp bij incidenten en 24/7 per week bereikbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.dearbytes.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Perlita Fränkel, e-mail perlita@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

  • Print
  • PDF