15
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Derde generatie Intel Core vPro: hogere prestaties en betere beveiliging voor zakelijke gebruikers

Samenvatting

  • Derde generatie Intel Core vPro-processorplatform biedt verbeteringen op het gebied van beveiliging en prestaties voor bedrijven en intelligente systeemontwerpen.
  • Ingebouwde beveiligingsfuncties helpen bedrijven op vier manieren met de beveiliging: het beheer van dreigingen, gegevensbescherming, identiteit- en toegangsbeheer, monitoring en het oplossen van problemen.
  • Toekomstige Ultrabooks met derde generatie Intel Core vPro-processors overbruggen de kloof tussen IT en zakelijke eindgebruikers.
  • Nieuwe designs zorgen voor een snellere transitie van aparte staande systemen met één functie, naar intelligente systemen voor retail, gezondheidszorg en de verwekende industrie.
Intel Core i7 vPro

Intel Core i7 vPro

Kontich, 15 mei 2012 – IT-beheerders hebben te maken met vele uitdagingen, van complexe bedrijfsprocessen tot geavanceerde beveiligingsdreigingen. Daarnaast willen verschillende marktsectoren, waaronder retail, de gezondheidszorg en de verwerkende industrie, steeds vaker geavanceerde technologie inzetten. Om organisaties bij al deze uitdagingen te helpen, introduceert Intel de derde generatie Intel Core vPro-processorplatforms voor zakelijke en intelligente systemen.

De verbeteringen in het Intel Core vPro-processorplatform maken het platform veiliger voor zakelijke toepassingen en stimuleren de innovatie in intelligente systemen. Platforms op basis van de Intel Core vPro-processor zijn ontworpen voor de zakelijke wereld van vandaag, waar gegevensintegriteit en efficiency een concurrentievoordeel bieden. Er zijn nieuwe functies geïntegreerd die de beveiliging verbeteren zonder dat ze de prestaties beïnvloeden.  Innovaties in software zorgen ervoor dat IT-managers binnen enkele minuten systemen kunnen installeren en configureren. Daarnaast helpen de verbeterde graphics en nieuwe, beveiligde beheermogelijkheden bij een snelle transitie naar en groei van intelligente systemen voor retail, de verwerkende industrie en de gezondheidszorg.

“Met de derde generatie Intel Core vPro bereidt Intel de weg naar een nieuw tijdperk, met complete en goed beheerbare zakelijke computeroplossingen waarmee bedrijven beter bestand zijn tegen dreigingen. Tegelijkertijd biedt het gebruikers meer flexibiliteit en keuze in pc-formaten”, zegt Rick Echevarria, vice president, Intel Architecture Group en general manager, Business Client Platform Division.

Het nieuwste Intel Core vPro-processorplatfom biedt organisaties de keuze uit een veelvoud van systemen, waaronder Ultrabooks, laptops, desktops, workstations en alles-in-één pc’s.

Geïntegreerde beveiliging

Om gebruikers te beschermen tegen identiteitsdiefstal, is in de Intel Core vPro-processors Intel Identity Protection Technology met public key infrastructure (Intel IPT with PKI) ingebouwd. Deze technologie bestaat uit een nieuwe, tweede authenticatielaag die geïntegreerd is in de pc. Hiermee kunnen websites en bedrijfsnetwerken controleren of een legitieme gebruiker inlogt vanaf een vertrouwde pc, door middel van een private key die is opgeslagen in de firmware van de pc.

De nieuwste versie van het Intel Core vPro-processorplatform is ook voorzien van Intel Secure Key en Intel OS Guard. Intel Secure Key, met Intel AES New Instructions, beschermt media, data en bedrijfsmiddelen tegen verlies. Intel OS Guard detecteert en beschermt tegen malware

De verbeterde beveiliging van het Intel Core vPro-processorplatform en McAfee betreft ook tools zoals ePO Deep Command. Daarnaast is nu veilige gegevensuitwisseling mogelijk in omgevingen die steeds meer met elkaar verbonden zijn, zoals in de gezondheidszorg, waar huisartsen gevoelige informatie delen met laboratoria en ziekenhuizen.

Beheer op afstand en automatisering

De Intel Core vPro-processorfamilie omvat Intel Active Management Technology (Intel AMT), om op afstand problemen met een computer te verhelpen. Bedrijven kunnen met Intel AMT energiebesparingen realiseren, beheer op afstand uitvoeren en systeeminventarisaties doen. Retailers met Point-Of-Sale (POS) -systemen, digitale informatieborden of andere intelligente systemen, kunnen op afstand diagnoses uitvoeren en snel problemen via het netwerk oplossen. Zo worden de klantentransacties niet onderbroken en gaat er geen omzet verloren. Aangezien een gemiddelde IT-serviceaanvraag in een retailomgeving al snel €150 kost, kan de mogelijkheid om op zo afstand duizenden systemen te beheren, grote retailers miljoenen euro’s besparen.

Ook industriële systemen kunnen gebruikmaken van derde generatie Intel Core processors om verschillende automatiseringsfuncties te consolideren op één platform. Zo kunnen fabrieken een hogere efficiency behalen bij het beheer van apparaten en systemen. Wanneer alle apparaten en systemen eenmaal met elkaar zijn verbonden, kunnen fabrieksmanagers in real-time gegevens verzamelen om betere beslissingen te nemen, om diagnoses uit te voeren en voor preventief onderhoud.

Intelligente prestaties

De derde generatie Intel Core vPro-processors biedt verbeteringen op alle gebieden, inclusief business intelligence en ‘big data’. De derde generatie Intel Core vPro-processors voorzien meer kenniswerkers van hogere prestaties, zodat ze direct vanaf hun pc toegang hebben tot alle informatie die in hun databases wordt verzameld. Met de kracht om deze informatie sneller te verwerken en te gebruiken, ontwikkelen bekende toepassingen zoals Excel zich steeds meer tot tools voor big data-analyses.

Daarbij biedt de derde generatie Intel Core vPro-processorfamilie ook aanzienlijk prestatieverbeteringen en nieuwe mogelijkheden voor media en graphics. Hiermee kunnen intelligente systemen bijvoorbeeld voorzien in de behoeften van rekenintensieve toepassingen in retail, de verwerkende industrie en de gezondheidszorg. Dankzij ondersteuning voor drie displays is het bijvoorbeeld mogelijk om meer displays aan te sturen vanuit één systeem, vergeleken met de vorige generatie Intel Core processors. Met Intel QuickSync Video en Intel Clear Video HD Technology kan medische diagnoseapparatuur digitale beelden en videostreams sneller converteren en verwerken, zodat medische professionals sneller en accurater diagnoses kunnen stellen. Deze technologie maakt ook end-to-end high definition video conferencing mogelijk voor zakelijke gebruikers.

Dankzij de prestatieverbeteringen is het ook mogelijk om real-time analytische toepassingen te draaien, zoals Intel Audience Impression Metrics Suite (Intel AIM Suite). Intel AIM is een technologie voor toeschouwersdetectie, speciaal ontwikkeld voor grote digitale displays en retailoplossingen die instant ‘metrics’ nodig hebben om advertenties gerichter aan te kunnen bieden.

Noot voor de redactie: een complete perskit met achtergrondinformatie, hi-res beeldmateriaal, etc., is hier te vinden: http://newsroom.intel.com/docs/DOC-2764.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:
Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11, e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of
MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlitaf@monogram.nl.

  • Print
  • PDF