03
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Easynet en Acano bundelen krachten op gebied van unified communications en virtueel vergaderen

Amsterdam, 3 april 2014Easynet Global Services en Acano zijn vandaag een strategische samenwerking aangegaan, waarmee de veilige managed services van Easynet worden geïntegreerd met Acano coSpaces: virtuele vergaderruimten die altijd en overal beschikbaar zijn. Dankzij dit partnership zijn beide organisaties in staat om een compleet en krachtig portfolio aan te bieden aan bijvoorbeeld wereldwijde bedrijven die de interne samenwerking willen verbeteren met behulp van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van unified communications.

Easynet en Acano bieden gebruikers op verschillende platforms en mobiele apparaten dezelfde samenwerkingsbeleving. Hierbij komt de nieuwe WebRTC-integratie, waarmee gebruikers via hun browser spraak- en videogesprekken kunnen voeren en content kunnen delen. Gebruikers van Microsoft Lync kunnen verbinding maken met niet-Lync-gebruikers, met behoud van de Lync-‘beleving’, inclusief de mogelijkheid om te zien wie beschikbaar is. Ook is het mogelijk om daarbij content te delen en te ontvangen.

Deelnemen aan een vergadering kan vanaf het eigen mobiele apparaat, zoals een laptop, smartphone of iPad, maar ook vanuit een traditionele conference-ruimte. Hierdoor zijn de investeringen vooraf minimaal en de gebruiksmogelijkheden maximaal, waarbij bovendien de gebruikers zelf een keuze kunnen maken. Het vergaderen gebeurt in coSpaces, virtuele vergaderruimten die altijd beschikbaar zijn en die gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit beveiligde en beheerde platform maakt ‘connected’ werken vanaf iedere locatie mogelijk. Hiermee is dit een ideale oplossing voor medewerkers die op pad zijn en met verschillende locaties in contact willen blijven, maar ook voor medewerkers die veel samenwerken met leveranciers of klanten.

Recent onderzoek geeft aan dat de markt voor unified communications kan groeien van $22,8 miljard in 2011 tot $61,9 miljard in 2018. Steeds meer bedrijven kiezen voor een mobiele strategie, omdat er binnen organisaties steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt. Een andere reden is de voortdurende behoefte van bedrijven om efficiënter te werken en kosten te besparen. Alleen al in de Verenigde Staten zal naar verwachting in 2015 70% van de werknemers mobiel zijn.

Philip Grannum, Managing Director Cloud, Hosting & UC Services van Easynet: “De kritische succesfactor is het gebruik, want het heeft geen zin om te investeren in een fantastisch nieuw platform als alleen IT’ers weten hoe je daar mee om moet gaan. Het partnership van Easynet en Acano biedt een volledige, geïntegreerde en plezierige beleving, die ervoor zorgt dat gebruikers er graag mee werken. Daardoor wordt de investering ook sneller terugverdiend.”

Larry Satterfield, Vice President of Global Sales van Acano: “Met de op het Acano-platform gebaseerde nieuwe dienst van Easynet kunnen zelfs medewerkers van de grootste multinationals gemakkelijk met elkaar samenwerken. Daarbij kunnen ze Lync of Jabber gebruiken, Apple of Android devices, laptops of traditionele videosystemen. Deze nieuwe conferencing-mogelijkheden kunnen aan de bestaande Easynet-klanten worden aangeboden, of in combinatie met netwerkdiensten aan een breder scala aan klanten.”

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services is een leverancier van beheerde cloudinfrastructuur met klanten, medewerkers en kantoren op elk continent. De onderneming combineert een wereldwijde aanwezigheid met lokale expertise en een dienstverlening op maat – waar ook ter wereld haar klanten zich bevinden. Een greep uit het klantenbestand: EDF, Sage, Yakult, Transport for London, Bridgestone, Q Park en Campofrio Food Group. Easynet werkt mee aan het G-Cloudprogramma van de Britse overheid, een aanbestedingskader dat cloud computing op alle overheidsniveaus aanmoedigt.

De inspanningen van Easynet om een optimale dienstverlening te bieden, hebben geleid tot enkele belangrijke bekroningen, waaronder European Service Provider of the Year 2013 en de HP Best Joint Engagement Award 2013.

Volg Easynet op Twitter: @easynet. Voeg Easynet toe op LinkedIn: Easynet Global Services

Contactpersonen voor de pers
Easynet Global Services
Cathy van de Garde
T : 020 – 798 9898
E : Cathy.vandeGarde@easynet.com
of
MCS PR
Perlita Fränkel
T : 023 – 562 8208.
E : perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF