26
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Easynet en Ipanema Technologies maken bedrijfsnetwerken samen slimmer

Easynet Global Services, toonaangevende leverancier van managed cloud services en Ipanema Technologies, leverancier van application performance management technologie, laten weten dat zij intensief samenwerken om zo een antwoord te bieden op de groeiende complexiteit van bedrijfsnetwerken. De samenwerking is erop gericht om bedrijven te helpen hun bedrijfsnetwerk optimaal te gebruiken en de beschikbaarheid van de bedrijfskritische applicaties te garanderen. De intensieve samenwerking resulteerde al in succesvolle gezamenlijke projecten bij onder meer Manasco, de IT organisatie van de Etex groep, Van Ameyde en Sibelco, het Belgische bedrijf gespecialiseerd in het ontginnen, produceren en verkopen van mineralen.

Bedrijfsnetwerken staan vandaag de dag steeds meer onder druk. Enerzijds worden ze geconfronteerd met een data-explosie. Deze stroom aan ‘Big Data’ vanuit de publieke cloud of het eigen datacenter moet over de beschikbare bandbreedte van het netwerk. Anderzijds zorgen trends zoals collaboratie, BYOD en BYOA ervoor dat het netwerk extra druk ondervindt van meer en diverse applicaties die onder andere door de eindgebruiker in de organisatie worden binnengebracht.

“Wij merken dat grote bedrijven zich steeds meer bewust worden van de noodzaak om verder te kijken dan alleen maar de prestaties van het netwerk. Enerzijds zie je meer en meer hybride netwerken, waarbij bedrijven de private netwerkomgeving combineren met de publieke cloud, wat zorgt voor complexere netwerkinfrastructuren. Daarnaast is er een data-explosie die gegenereerd wordt door het gebruik van eigen applicaties, cloudtoepassingen en sociale media. Bedrijven die niet in staat zijn de data flow in kaart te brengen, zien straks door de bomen het bos niet meer,” aldus Brecht Seurinck, VP Noord-Europa bij Ipanema Technologies.

De Smart Application Assurance oplossing die Easynet en Ipanema Technolgies aanbieden, zorgt ervoor dat bedrijfskritische applicaties gevrijwaard worden van de eventuele overbelasting van het onderliggende netwerk. Dit gebeurt door het netwerk te voorzien van de nodige intelligentie om, in aansluiting op de bedrijfsbehoeften, bedrijfstoepassingen voorrang te geven op minder bedrijfskritische toepassingen.

“Het netwerk van morgen moet niet alleen vlot dataverkeer doorlaten, het moet ook snel, en proactief kunnen schakelen. Wij zorgen er enerzijds voor dat de datastromen zichtbaar worden en dat ze gemonitord worden zodat het optimaal gebruik van het netwerk erop afgestemd kan worden. Voor bedrijfskritische applicaties garanderen wij end-to-end beschikbaarheid. De uitval van een dergelijke applicatie kan verregaande gevolgen hebben voor het competitieve voordeel van onze klanten,“ verklaart Dirk Peeters, Managing Director Noord-Europa bij Easynet.

“Oorspronkelijk waren we vrij sceptisch over de toegevoegde waarde van de Ipanema/Easynet-oplossing. Het meten van de prestaties van bedrijfsapplicaties was voor ons onbekend terrein. Maar vandaag kunnen we niet meer zonder. Op cruciale momenten verschaft de oplossing het inzicht om juiste beslissingen te nemen. We hoeven niet onnodig te investeren in extra bandbreedte, aangezien ons netwerk nu efficiënt gedimensioneerd wordt. Bovendien kunnen we steeds de nodige diagnoses stellen, zodat we exact weten welk verkeer over ons netwerk heen gaat,” aldus Marco Valkenburg, IT Director bij Van Ameyde, een specialist op het gebied van claims sourcing die oplossingen biedt voor schadeclaims.

 

Over Ipanema Technologies

Ipanema legt een directe relatie tussen business prioriteiten en applicatieperformance. Met Ipanema Technologies krijgen organisaties automatisch inzicht in welke applicaties gebruikmaken van het netwerk en wordt hun performance voor iedere gebruiker gegarandeerd. Organisaties kunnen hun strategische IT-transformaties (zoals cloud computing en Unified Communications) effectief ondersteunen, regie houden over het toenemende internetgebruik en tegelijkertijd hun IT-uitgaven reduceren. Ipanema’s klanten variëren van middelgrote bedrijven tot organisaties met duizenden locaties. Middelgrote en grote bedrijven kunnen Ipanema-producten afnemen via resellerkanalen of gebruikmaken van Ipanema ‘as a Service’ via Managed Service Providers en Telecom Operators. Gebruikers in het MKB hebben toegang tot de voordelen van Ipanema via de AppsWorkTM dienst. Voor meer informatie: www.ipanematech.com

 

Over Easynet Global Services

Easynet Global Services levert netwerk-, hosting- en integratiediensten. De onderneming heeft klanten, werknemers en kantoren op elk continent en combineert een wereldwijde aanpak met lokale ervaring. Dat leidt dan ook tot een gepersonaliseerde ervaring, waar de gebruikers zich ook bevinden. Tot de klanten behoren onder meer EDF, Sage, FOX, Yakult, Transport for London, Bridgestone, Q Park en Campofrio.

Easynet wordt geleid door het managementteam, samen met LDC (Lloyds TSB Development Capital). LDC is de belangrijkste middenmarkt-afdeling privaat vermogen van Lloyds Banking Group.

Ga naar www.easynet.com voor meer informatie.

Volg Easynet op Twitter: @easynet. Voeg Easynet toe op LinkedIn: Easynet Global Services

 

Contactpersonen voor de pers

Easynet Global Services,

Laurence Van Doosselaere, e-mail laurence.vandoosselaere@easynet.com, tel. 0032 2 402 37 58

of

MCS, Perlita Fränkel, e-mail perlitaf@monogram.nl, tel. 023 – 562 8208.

  • Print
  • PDF