16
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Easynet lanceert zijn Adaptive Cloud-portfolio

Flexibiliteit in plaats van rigide cloud-diensten die verandering tegenwerken 

Amsterdam, 16 september 2014 – Easynet lanceert zijn Europese Adaptive Cloud-portfolio, een flexibele enterprise cloud-oplossing en een verfrissend alternatief voor rigide clouddiensten die de klant vaak vastketenen. Klanten kunnen nu in alle transparantie kiezen voor de juiste infrastructuur voor hun zakelijke behoeften, waarbij er rekening gehouden wordt met kostenbesparing, prestaties, beveiliging en compliance. Easynet hanteert een consultatieve benadering voor het aanbieden van zijn cloud-oplossingen, waarbij standaard ‘building blocks’ gebruikt worden, maar zodanig dat de infrastructuur de applicatiebehoeften van de klant zo efficiënt mogelijk ondersteunt.

De applicaties bepalen of de klant het beste gebruik kan maken van een door Easynet beheerde private cloud, een private cloud die gehost wordt in het Easynet datacenter (enterprise cloud), of een op internet gebaseerde public cloud-dienst. Easynet biedt op basis van een managed-model een ‘best-of-breed’ oplossing die uiterst schaalbaar is en kan meegroeien met de behoeften van het bedrijf. Het managed service platform is allesomvattend (beveiliging, opslag, firewalls, load-balancing, applicatiebeheer), veilig en uiterst krachtig en kan snel worden geleverd.

De Easynet Cloud Portal zorgt ervoor dat de klant in één oogopslag een volledig beeld krijgt van de dienst, de configuratie ervan en de beschikbaarheid van implementatiemiddelen, en dit voor de volledige hosted en cloud-omgevingen van de klant. Het klantenportaal maakt het mogelijk om eenvoudig virtuele machines te migreren van de ene naar de andere cloud provider.

Easynet heeft datacentra verspreid over Europa (London, Parijs, Amsterdam, Milaan en Madrid) en biedt wereldwijde connectiviteit via zijn private en public cloud partners. Hierdoor hoeven Europese klanten voor hun private en enterprise cloud-oplossing zich geen zorgen te maken over data-rententie en –compliance binnen hun regio. Deze datacentra voldoen tevens aan de standaard normen voor disaster recovery. Bovendien is de cloud-oplossing van Easynet de enige single site enterprise cloud-dienst op de Europese markt met een SLA van 99,99%. De Europese hubs beschikken tevens over lokale supportteams die klanten steeds de meest flexibele optie, de beste SLA en een SLA op applicatie-niveau bieden.

“Flexibiliteit is een van de belangrijkste voordelen van de cloud. Toch stellen we vast dat bedrijven nog steeds vastzitten aan lange termijn contracten met hun provider en een dienst afnemen die niet goed is afgestemd op de behoeften en die niet flexibel genoeg is om te beantwoorden aan de groei van het bedrijf. Onze oplossing is snel aan te passen en het biedt klanten keuze, controle en overzicht. De contractduur kan een maand tot vijf jaar bedragen en de dienst is te integreren met de bestaande infrastructuur van de klant en met andere cloud-platforms. De Cloud Orchestration Portal zorgt ervoor dat de klant de controle behoudt en dat de migratie vlot en vanzelfsprekend verloopt,” zegt Chris Hazewinkel, Country Manager Netherlands + Nordics van Easynet.

Over Easynet
Als wereldwijde leverancier van beheerde diensten heeft Easynet twintig jaar ervaring in het aanbieden van beheerde diensten aan bedrijven met een landelijk bereik en multinationals. De onderneming heeft klanten, werknemers en kantoren over de hele wereld, en combineert zo een wereldwijd bereik met lokale kennis. Easynet biedt klanten een portfolio van netwerk-, hosting- en unified-communicationsoplossingen die worden versterkt met een reeks ‘over the top’ oplossingen zoals beveiliging, spraak, videoconferencing en applicatie-prestatiebeheer.

Een greep uit de klanten van Easynet: EDF, Sage, Yakult, Transport for London, Bernard Matthews, Anglian Water, Bridgestone, Q Park en Campofrio Food Group.

Volg Easynet op Twitter: @easynet. Voeg Easynet toe op LinkedIn: Easynet

Contactpersonen voor de pers
Easynet
Cathy van de Garde
T : 020 – 798 9898
E : Cathy.vandeGarde@easynet.com

Of

MCS PR
Perlita Fränkel
T : 023 – 562 8208.
E : perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF