21
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Easynet stoomt EURid klaar voor IPv6

Amsterdam, 21 november 2013 – Easynet Global Services, leverancier van beheerde cloudinfrastructuur, kondigt aan dat EURid, de registratie-instantie die de top-level domeinnaam .eu beheert namens de EU, Easynet als partner heeft gekozen om zijn diensten klaar te stomen voor IPv6. Internet Protocol versie 6, kortweg IPv6, wordt de nieuwe standaard voor de toekenning van IP-adressen. In 2011 bleek namelijk dat de voorraad IP-adressen gebaseerd op IPv4 opraakt.

In 2011 vond de eerste World IPv6 Day plaats. Tijdens dat evenement konden internetserviceproviders over de hele wereld laten zien dat de wereld klaar is voor een internet gebaseerd op IPv6. Speciaal voor die gelegenheid wilde EURid zijn website (www.eurid.eu) beschikbaar stellen via IPv6. Dat was ook het startpunt voor de ware uitdaging voor EURid: al zijn diensten klaar te maken voor IPv6. Het gaat hierbij om een registratiesysteem waarmee 750 erkende .eu-registrators over de hele wereld .eu-domeinnamen registreren namens hun klanten. En om WHOIS, een tool waarmee je informatie kunt opzoeken over .eu-domeinnamen (bijvoorbeeld de eigenaar van de domeinnaam en zijn contactgegevens).

“We waren op zoek naar een partner die ons wereldwijde IPv6 connectiviteit kon bieden in onze beide datacentra, in België en in Nederland. Omdat we ook een eigen Autonomous System Number hebben om de coördinatie en toewijzing van IP-adressen te beheren, moest onze partner bovendien het Boarder Gateway Protocol voor IPv6 ondersteunen. We kozen voor Easynet omdat ze perfect beantwoordden aan onze vereisten en precies konden leveren wat we nodig hadden om onze zakelijke doelstellingen te halen. We stellen ook de no-nonsenseaanpak van Easynet en hun diepgaande technische expertise op prijs, beide gecombineerd in een zeer betrouwbare service”, aldus Dirk Jumpertz, Security Officer bij EURid.

Over EURid
EURid is de registratie-instantie die het .eu-top-level domein beheert. Een top-level domeinnaam is wat volgt na de laatste punt in een web- of e-mailadres. EURid beheert .eu door de databases en de technische infrastructuur te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden die nodig zijn om .eu-domeinnamen toegankelijk te maken op het internet. EURid biedt ook een WHOIS-interface aan waar het grote publiek informatie over .eu-domeinnamen kan opzoeken. De organisatie werkt samen met ongeveer 750 partners over de hele wereld – erkende .eu-registrators – die gespecialiseerd zijn in de registratie van .eu- domeinnamen voor hun klanten. Er zijn meer dan 3,5 miljoen geregistreerde .eu-domeinnamen.

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services levert netwerk-, hosting- en cloud integratiediensten. De onderneming heeft klanten, werknemers en kantoren op elk continent en combineert een wereldwijde aanpak met lokale ervaring. Dat leidt dan ook tot een gepersonaliseerde ervaring, waar de gebruikers zich ook bevinden. Tot de klanten behoren onder meer EDF, Sage, Yakult, Transport for London, Bridgestone, Q-Park en Campofrio. Easynet wordt geleid door het managementteam, samen met LDC (Lloyds TSB Development Capital). LDC is de belangrijkste middenmarkt-afdeling privaat vermogen van Lloyds Banking Group.

Ga naar www.easynet.com voor meer informatie.

Volg Easynet op Twitter: @easynet. Voeg Easynet toe op LinkedIn: Easynet Global Services

Contactpersonen voor de pers
Easynet Global Services, Cathy van de Garde, e-mail Cathy.vandeGarde@easynet.com, tel. 020 – 798 9898
of
MCS PR, Perlita Fränkel, e-mail perlitaf@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

 

  • Print
  • PDF