24
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Easynet vereenvoudigt IT-beveiliging met nieuw dienstenportfolio

Amsterdam, 24 september 2014 – Interne en externe dreigingen voor bedrijven en hun systemen nemen toe in aantal, intensiteit en impact. Easynet lanceert een nieuwe, veelomvattende reeks next generation managed firewall diensten waarmee bedrijven deze risico’s kunnen beperken. Deze diensten, die Easynet samen met Palo Alto Networks levert, zorgen voor beveiliging en bescherming van bedrijven en hun data. De diensten werken op applicatieniveau om ook op detailniveau security te bieden. Als onderdeel van het portfolio lanceert Easynet tevens vSIG, zijn eigen robuuste, cloudgebaseerde managed firewall-dienst. Deze dienst maakt optimaal gebruik van de ervaring van Easynet met beheerde cloudoplossingen.

De firewall-diensten van Easynet zijn ideaal voor internationale organisaties die inzetten op het mobiele werken, of voor bedrijven die data migreren naar een cloudomgeving. De diensten waarborgen de beveiliging van een bedrijf, ongeacht het device van de gebruiker of de locatie, en zijn wendbaar genoeg om zich aan te passen aan veranderende behoeften van een groeiend bedrijf.

Traditionele netwerkcentrische firewalls zijn zich niet ‘bewust’ van applicaties of dreigingen, en vereisen complexe regels, policies, hardware, software en beheersystemen. Daarentegen biedt Easynet één enkel, beheerd en geïntegreerd securityplatform, inclusief geconsolideerde rapportages.

De nieuwe diensten, waaronder firewall-diensten, remote access VPN, datafiltering, URL-filtering, identificatie van malware, rapportage op het niveau van applicaties en van gebruikers, alsmede een robuust cloudplatform, adresseren belangrijke securityrisico’s die de prestaties van een organisatie kunnen aantasten, zoals dataverlies en een verstoring van de bedrijfscontinuïteit door malware of uitval van systemen.

Doordat de diensten volledig inzicht geven in het applicatiegebruik, kunnen zij tevens de risico’s adresseren die het gevolg zijn van inefficiënt applicatiebeheer, zoals het verbruik van veel bandbreedte en verlies aan gebruikersproductiviteit.

Chris Hazewinkel, Country Manager Netherlands + Nordics van Easynet: “Vijf jaar geleden lagen topmanagers wakker van de impact van het slechte economische klimaat op hun activiteiten. Nu krijgen ze te maken met een nieuw spook:  securitydreigingen. Het gaat om zowel interne als externe dreigingen, zoals malware, applicatiespecifieke hacks en phishing. Het zal duidelijk zijn dat organisaties nú maatregelen moeten nemen als zij hun business niet in gevaar willen brengen. Samen met Palo Alto Networks zorgen we voor een vereenvoudiging van de vaak complexe securitydiensten, door één enkel, krachtig beveiligingsplatform te leveren met gedetailleerde real-time rapportages en 24/7 monitoring. Onze klanten kunnen zelf de services kiezen die zorgdragen voor de beste beveiliging van hun organisatie en wij integreren het platform naadloos in hun systemen, ongeacht of die cloudgebaseerd zijn, in huis draaien of een combinatie daarvan zijn.”

Mike Langley, Regional Vice President Western Europe and South Africa van Palo Alto Networks: “Overal ter wereld doen organisaties een beroep op Palo Alto Networks voor bescherming, inzicht en automatisering op een niveau dat traditionele producten niet te bieden hebben. Samen met Easynet kunnen we veilig gebruik van applicaties mogelijk maken, de zakelijke productiviteit op peil houden en detectie en preventie van enterprise-klasse bieden met één enkel, voor dit doel gebouwd platform.”

Over Easynet
Als wereldwijde leverancier van beheerde diensten heeft Easynet twintig jaar ervaring in het aanbieden van beheerde diensten aan bedrijven met een landelijk bereik en multinationals. De onderneming heeft klanten, werknemers en kantoren over de hele wereld, en combineert zo een wereldwijd bereik met lokale kennis. Easynet biedt klanten een portfolio van netwerk-, hosting- en unified-communicationsoplossingen die worden versterkt met een reeks ‘over the top’ oplossingen zoals beveiliging, spraak, videoconferencing en applicatie-prestatiebeheer.

Een greep uit de klanten van Easynet: EDF, Sage, Yakult, Transport for London, Bernard Matthews, Anglian Water, Bridgestone, Q Park en Campofrio Food Group.

Volg Easynet op Twitter: @easynet. Voeg Easynet toe op LinkedIn: Easynet

Contactpersonen voor de pers
Easynet
Cathy van de Garde
T : 020 – 798 9898
E : Cathy.vandeGarde@easynet.com
Of
MCS PR
Perlita Fränkel
T : 023 – 562 8208.
E : perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF