Hoofddorp,
19
april
2017
|
09:10
Europe/Amsterdam

EMEA-hoofdkantoor Delta realiseert energiebesparing van 45% op jaarbasis; ontvangt BREEAM-certificaat

Bestaand kantoorgebouw getransformeerd tot Delta’s 24e groene gebouw

Delta Electronics, toonaangevend specialist op het gebied van oplossingen voor stroom- en warmtebeheer, heeft zijn EMEA-hoofdkantoor in Hoofddorp gerenoveerd en getransformeerd tot een zeer duurzaam gebouw. Het vernieuwde kantoor zal naar verwachting tot 45% energiezuiniger zijn dan voorheen. De Dutch Green Building Council heeft het gebouw het BREEAM(1)-certificaat voor duurzaamheid toegekend, met de kwalificatie ‘Very Good’. Het kantoorgebouw draagt nu tevens het energielabel ‘A’.

Om het dertig jaar oude kantoor te transformeren tot een duurzaam gebouw, is een reeks van technologieën en oplossingen geïmplementeerd. Daartoe behoren een gebouwbeheersysteem (Building Management and Control System; BMCS), een gebouwenergiesysteem en diverse energiebesparende oplossingen zoals PV-omvormers voor zonne-energie, een energieopslagsysteem, oplaadpalen voor elektrische auto’s en converters die piekbelastingen opvangen. Deze oplossingen onderstrepen Delta’s expertise in het renoveren van bestaande gebouwen tot zeer duurzame, efficiënte en comfortabele werkomgevingen.

“Met dit kantoor willen we bijdragen aan een CO2-neutrale economie, door inzet van diverse innovatieve technieken”, zegt Jackie Chang, president en general manager Delta EMEA. “Delta promoot al ruim 10 jaar het concept van het groene gebouw. Met de renovatie van dit EMEA-hoofdkantoor hebben we wereldwijd ons 24e duurzame gebouw gerealiseerd. We scharen ons achter het streven van de Nederlandse overheid en de gemeente Haarlemmermeer om bestaande kantoren ‘groener’ te maken, in plaats van nieuwe duurzame gebouwen neer te zetten. De toekenning van het BREEAM-certificaat is een prachtige erkenning van onze expertise op dit gebied. Het is tevens een mooie manier om te vieren dat Delta dit jaar 30 jaar actief is in EMEA.”

“Het BREEAM-certificaat is onafhankelijk bewijs van de duurzaamheid en de ‘groene’ kenmerken van een gebouw. Het feit dat het gerenoveerde EMEA-hoofdkantoor van Delta Electronics in Hoofddorp een ‘Very Good’ BREEAM-kwalificatie heeft ontvangen, laat zien dat het zonder meer mogelijk is om bestaande kantoren te transformeren tot duurzame gebouwen. Gezien de focus van de gemeente Haarlemmermeer op duurzaamheid en circulaire architectuur, is dit gebouw een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden. Het is een inspiratie voor de eigenaars van andere kantoren in Nederland”, zegt Annemarie van Doorn, general manager van de Dutch Green Building Council.

Onder andere de volgende technieken zijn toegepast in het vernieuwde EMEA-hoofdkantoor van Delta:

  • Gebouwbeheersysteem (Building Management and Control System; BMCS): Een dochteronderneming van Delta, Loytec, heeft een gebouwbeheersysteem geleverd dat energieopwekking, energieopslag, lichtsensoren en het verwarmings-, ventilatie- en

airconditioningsysteem in het gebouw met elkaar koppelt en aanstuurt. Dit geavanceerde, ‘cloud-ready’ platform is compatibel met alle bestaande communicatieprotocollen op het gebied van gebouwbeheer. Zo is het mogelijk om het hele gebouw effectief, zeer rendabel en duurzaam te beheren.

  • Het Delta Energy Online Platform is een energiebeheersysteem dat grote organisaties compleet en real-time visuele analyse en historie biedt van alle subsystemen van een gebouw. Hiermee hebben de facility managers van het EMEA-hoofdkantoor alle informatie die zij nodig hebben om invulling te geven aan hun strategische plannen rond energie-efficiency.
  • Duurzame energieoplossingen: het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen met een opbrengst van 58,24kW. In combinatie met de PV-inverters van Delta is een efficiency mogelijk van 98,6%. De groene energie die hiermee wordt gegenereerd, kan worden gebruikt door een 48kWh batterijsysteem (Battery Energy Storage System; BESS) en Delta’s 100kW Power Conversion System (PCS). Dit PCS voorziet in de bi-directionele conversie van energie tussen de PV-omvormers, het batterijsysteem en het stroomnet. Zo kunnen piekbelastingen worden opgevangen, voor optimale efficiency in het stroomverbruik.
  • LED-verlichting: zeer efficiënte LED-verlichting, slimme sensors en regelsystemen zijn geïntegreerd met het gebouwbeheersysteem. Hiermee is een intelligent verlichtingssysteem gecreëerd dat de verlichting van kantoorruimtes automatisch afstemt op de aanwezigheid van mensen en op het daglichtniveau. Dit zorgt niet alleen voor energiebesparingen, maar ook voor meer comfort voor de medewerkers.
  • Oplaadpalen voor elektrische auto’s: het kantoor is voorzien van een ultrasnel 150kW EV-oplaadsysteem en acht oplaadpalen op het parkeerterrein. Met de DC Ultra-Fast Charger kunnen vier elektrische auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. Twee elektrische auto’s kunnen zeer snel worden opgeladen, met een capaciteit die tot 50kW beter is dan concurrerende EV-oplaadsystemen. Er zijn tevens vier Delta AC Mini Plus EV-oplaadpalen voor gasten geïmplementeerd door het Hyatt Place Hotel, dat zich naast het Delta EMEA-hoofdkantoor bevindt.

# # #

(1) BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en in 1990 geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De Dutch Green Building Council heeft met hulp van marktpartijen deze richtlijn geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Daarom is ook NL toegevoegd aan het keurmerk. Daarmee is de Dutch Green Building Council een National Scheme Operator. Naast Nederland hebben ook Noorwegen, Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Oostenrijk het BREEAM-keurmerk geschikt gemaakt voor de eigen wet- en regelgeving. Kijk voor meer informatie op www.breeam.nl.

(2) Unielabel BV is door de Nederlandse overheid geautoriseerd om aan gebouwen het ‘energielabel gebouw’ toe te kennen. Kijk voor meer informatie op www.unielabel.nl.

Over Delta

Delta Electronics Inc. is ’s werelds grootste fabrikant van oplossingen voor stroom- en warmtebeheer. Het Taiwanese bedrijf is een belangrijke speler in diverse productcategorieën, waaronder industriële automatisering, displays en netwerksystemen. Het mission statement van het bedrijf, ‘To provide innovative, clean and energy-efficient solutions for a better tomorrow’, focust zich op het adresseren van belangrijke klimaatkwesties, zoals de opwarming van de aarde. Als leverancier van energiebesparende oplossingen met kerncompetenties in power electronics en innovatieve R&D, is Delta onder andere actief in power electronics, automatisering en infrastructuur. Delta heeft 153 verkoopkantoren, 61 R&D-centra en 40 productiefaciliteiten over de hele wereld.

Delta heeft diverse internationale awards ontvangen voor innovatie, design en voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sinds 2011 is Delta ieder jaar opgenomen in de prestigieuze Dow Jones Sustainability World Index (DJSI). In 2016 werd Delta uit 5.800 grote bedrijven door CDP (voorheen het Carbon Disclosure Project) geselecteerd voor zijn Climate Change Leadership Level.

Kijk voor meer informatie op www.delta-emea.com.

Media contact

Delta EMEA
Communications Manager
Yalin Tsai
Tel: +31 (0) 20 800 39 56
E-mail: yalin.tsai@deltaww.com