03
September
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel inspireert: stijlvolle design tassen voor UltrabooksArnout Lansberg

  • Opvallende nieuwe Ultrabook Bags van twee topopleidingen voor mode en design in Europa
  • Stijlstatements, tassen waar persoonlijkheid en functionaliteit van afstraalt
  • ESMOD en Royal College of Art: technologie wordt een inspiratiebron voor mode

Intel onthult een collectie modieuze laptoptassen voor de Ultrabook , de nieuwe serie ultraslanke en ultrasnelle draagbare pc’s. Intel gaf twee vermaarde mode- en designopleidingen de opdracht tot een verse dosis innovatie en creativiteit op het gebied van technologieaccessoires, te beginnen met tassen voor de Ultrabook. Het resultaat: een opvallende, inspirerende en diverse collectie die zo van de catwalk lijkt te komen. Een panel van ontwerpers, media en Wendy March van Intel, selecteerde tien ontwerpen, vijf van elke opleiding.

De uiterst innovatieve en stijlvolle ontwerpen zijn gemaakt door getalenteerde studenten van twee van de beroemdste scholen voor mode en design in Europa: Esmod in München en de Royal College of Art in Londen. Voor de Esmod International-groep, die al ruim 160 jaar creatieve ontwerpers opleidt, is mode niets minder dan een manier van leven. Esmod is de oudste school voor modeontwerp, met vierentwintig vestigingen over de hele wereld. Het Royal College of Art is ‘s werelds enige volledige postdoctorale universiteit voor kunst en design. De colleges worden gegeven door internationaal vermaarde kunstenaars en de school mag zich verheugen in opmerkelijke oud-studenten zoals mode-ontwerper Julien MacDonald, internationaal gerenommeerd kunstenaar Tracey Emin en Christopher Bailey, Chief Creative Officer van Burberry.

De ultieme mix van draagbaarheid, stijl en slimme mogelijkheden maakt Ultrabooks tot een gewild lifestyle-accessoire. Maar het is natuurlijk niet alleen het strakke uiterlijk: gebruiksgemak, reactiesnelheid en naadloze connectiviteit staan garant voor optimaal entertainment en onovertroffen productiviteit onderweg. De studenten aan de twee opleidingen vonden volop inspiratie in de slanke lijnen én de snelheid van de Ultrabook voor het creëren van innovatieve, stijlvolle, veelzijdige en functionele ontwerpen die het grote publiek aanspreken en een frisse kijk bieden op technologische accessoires.

“Innovatie in de wereld van de technologie wordt steeds vaker gedreven door de gebruikerservaring,” zegt Wendy March, Design Lead van Intels Interaction and Experience Research Lab. “Met andere woorden: voordat we een nieuw product ontwerpen, denken we na over wat mensen leuk vinden, wat hun behoeften en verlangens zijn en hoe nieuwe technologie in hun leven past. Accessoires maken die ervaring compleet en zijn daarom zeer belangrijk. Zeker in deze tijd, waarin technologie overal is en deels ons imago, onze persoonlijkheid bepaalt.”

De bijdragen van de studenten waren zeer creatief en verre van conventioneel. Tassen die zijn geïnspireerd door culturele en historische tradities. Tassen die grenzen verleggen door traditionele materialen als leer en technische weefsels te combineren. Een van de tassen vormt zich bijvoorbeeld ergonomisch naar het lichaam van de drager. Een ander ontwerp is gemaakt van Breathair, het verende materiaal dat je vaak ziet in treinbanken en matrassen. De ‘Metallic Romance’ is een driedelige demonteerbare tas die is voorzien van met geklopt zilver bedekte sierveren. De ‘Disguise’ draag je als een capuchon, zodat je vrijelijk kunt sporten.

“Technologie is vandaag de dag zó verweven met ons imago, ons hele profiel,” zegt Ingo Brack van de Esmod School of Fashion in München. “We dragen allemaal ons persoonlijke stukje technologie met ons mee en dat doet ons weer verlangen naar accessoires die dat imago aanvullen, verbeteren. Onze studenten hebben hun grenzen opgezocht, met zeer opwindende én commercieel interessante ontwerpen tot gevolg.”

“Het project Ultrabook Bag was zo spannend omdat het de studenten artistieke vrijheid gaf,” zegt Heather Holford, modedocent aan de Royal College of Art in Londen. “Onze studenten hebben nieuwe materialen en vormen toegepast en de opdracht bekeken door de ogen van hun doelgroep. Sommige van de ontwerpen zijn geïnspireerd door lokaal erfgoed en lokale kunststromingen, wat deze collectie zeer divers maakt.”

Intel introduceerde het Ultrabook Bag-concept eerder dit jaar op CeBIT met de collectie van Michael Michalsky, binnenkort verkrijgbaar op www.michalsky.com.

De top 5 van de Royal College of Art:

Ultra Geek Chic, door Beatrice Larkin en Caterina Belluardo

Ultra Series: Ghost in the Shell, door Elena Blank

Breathair bag, door Maiko Takeda

Organic surface, door Julia Thomas

String bag, door Yijing Zhang en Rachel Chang

De top 5 van Esmod:

Paradox, door Valeska Macek

Secret, door Christine von Reden

Metallic Romance, door Corina Gruber

Disguise, door Cornelia Gruber

Old-school backpack, door Marina Kathan

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Printversion:
  • Print