Aartselaar (België),
23
oktober
2017
|
10:20
Europe/Amsterdam

Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services, volgens onderzoek Barracuda

Enorme kansen voor het kanaal

Nieuwsfeiten:
  • Belangrijkste redenen om te kiezen voor managed security services: angst voor beveiligingsincidenten (45%); een concreet beveiligingsincident (33%) en compliance-eisen (33%)
  • Helft van ondervraagde MSPs zegt dat de marges voor managed services groeien en 60% zegt dat de prijzen voor managed services toenemen
  • Slechts weinig MSPs providers bieden een end-to-end security services portfolio; de meesten leveren alleen individuele oplossingen

Uit onderzoek van Barracuda onder 102 channelorganisaties in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, het VK en Zweden blijkt dat organisaties steeds vaker kiezen voor managed security services. De belangrijkste redenen zijn de vrees voor een cyberaanval en nieuwe Europese wetgeving.

De toenemende cyberrisico’s en de potentiële schade die een dergelijke aanval kan aanrichten, zorgen ervoor dat meer bedrijven overwegen om op dit gebied samen te werken met een MSP. Andere factoren zijn nieuwe Europese wetgeving (GDPR) en het toenemende tekort aan securityspecialisten.

Deze groeiende securityvraag betekent dat er voor managed services providers enorme kansen liggen. Ruim driekwart van de ondervraagde channelpartners meldt dat managed services in 2016 de belangrijkste groeifactor voor hun organisatie was. Een op de vijf Europese solution providers biedt op dit moment een vorm van managed security services aan. Nog eens een kwart is van plan om de komende 12 maanden security services toe te voegen aan hun portfolio, terwijl 37 procent momenteel een uitbreiding met security services overweegt.

De meeste MSPs met security in hun portfolio bieden firewall management, data loss prevention (DLP) en endpoint security services. Deze diensten voorzien slechts in de basisbehoeften van de strikte nieuwe Europese wetten rond databescherming. Op dit moment bieden nog weinig MSPs meer geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals diensten op het gebied van vulnerability management, encryptie en security information and event management (SIEM).

Met andere woorden: slechts een klein aantal MSPs biedt een compleet porfolio aan securitytechnologieën. De meeste schijnen slechts individuele oplossingen te bieden die niet optimaal aansluiten op hun overige managed services of productaanbod. Dit zijn ook voornamelijk oplossingen die alleen voorzien in de meest directe behoeften. Het lijkt erop dat MSPs er niet erg op gebrand zijn om end-to-end security services te bieden, met een breed scala aan technologieën. Dit is een gemiste kans.

Download het complete onderzoeksrapport The State of European Managed Services.

Over Barracuda Networks
Barracuda (NYSE: CUDA) vereenvoudigt IT met voor de cloud geschikte oplossingen waarmee klanten hun netwerken, toepassingen en data kunnen beschermen, ongeacht waar deze zich bevinden. Deze krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare oplossingen worden gebruikt door ruim 150.000 organisaties over de hele wereld. Ze zijn beschikbaar als appliance, als virtuele appliance en in configuraties voor de cloud en voor hybride omgevingen. Het businessmodel van Barracuda is gericht op het bieden van waardevolle, op abonnementen gebaseerde IT-oplossingen die end-to-end netwerk- en databescherming bieden. Kijk voor meer informatie op www.barracuda.com.