20
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Ewals Cargo Care verlengt en verbreedt ICT outsourcingcontract met Cegeka

Naast beheer van het datacenter en infrastructuur nu ook werkplekondersteuning, cloud diensten, firewall en VPN

Veenendaal, 20 juli 2015 – De internationale transport- en logistiekonderneming Ewals Cargo Care heeft zijn bestaande outsourcingcontract met Cegeka uitgebreid en voor drie jaar verlengd. Naast datacenterdiensten, gaat Cegeka de komende jaren ook firewall- en VPN-diensten leveren, evenals diverse web services. Daarbij zal de focus komen te liggen op de uitrol van nieuwe technologieën, waaronder cloud diensten van Microsoft, maar ook provisioning van de Citrix-omgeving van het bedrijf. Met het outsourcen van deze taken verwacht de logistiek dienstverlener kosten te besparen, de efficiency te verhogen en de TCO te verlagen.

Ewals Cargo Care werkt al sinds 2006 samen met Cegeka, in eerste instantie voor het outsourcen van het datacenterbeheer van het bedrijf in België. In de daarop volgende jaren is de samenwerking uitgebreid en heeft Cegeka andere infrastructuurtaken overgenomen, waaronder server- en werkplekbeheer, netwerk, telecom en beveiliging. Ook diverse bedrijfsapplicaties worden door Cegeka beheerd.

“De samenwerking met Cegeka bevalt ons zeer goed, omdat onze culturen uitstekend bij elkaar passen. Grote spelers bleken in het verleden niet om te kunnen gaan met veranderingen in langetermijnplanningen. Cegeka kan dat wel en heeft de afgelopen jaren bewezen een echte partner voor ons te zijn”, zegt Ton Bruil, Corporate ICT Manager bij Ewals Cargo Care. “De meeste leveranciers leveren een product en vervolgens moet je het zelf maar verder uitzoeken. Cegeka biedt als partner echt toegevoegde waarde, door met ons mee te denken over allerlei zaken die de efficiency en de beschikbaarheid van onze bedrijfssystemen verbeteren. Dat is voor ons erg waardevol.”

De rol van Cegeka wordt ook belangrijker vanwege het aansluiten van steeds meer internationale vestigingen op de centrale infrastructuur van Ewals Cargo Care. Daarbij helpt Cegeka bij het verder standaardiseren van de apparatuur en software binnen de organisatie. Verder speelt Cegeka een centrale rol in werkpleksupport bij Ewals Cargo Care.

Over Ewals Cargo Care
Ewals Cargo Care vervoerde haar eerste lading meer dan 100 jaar geleden en vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een Lead Logistics Provider met meer dan 3.000 eigen Mega Huckepack Trailers en een sterk Europees netwerk.

De primaire focus van Ewals Cargo Care is de ontwikkeling en optimalisatie van Supply Chains. De grote eigen trailervloot stelt het in staat om aan de eisen van de klanten  – een flexibele en betrouwbare logistieke partner – te voldoen. Daarnaast zijn aanvullende services zoals sub-assemblage, Warehouse-On-Wheels concepten en Just In Sequence leveringen, onderdeel van de logistieke oplossingen die Ewals Cargo Care biedt.

Ewals Cargo Care is een familiebedrijf met 1.600 medewerkers. De kantoren zijn verspreid over 12 landen. Door deze plaatselijke aanwezigheid kan gebruik worden gemaakt van lokale expertise.

Met deze enorme ervaring en knowhow zijn de medewerkers van Ewals Cargo Care de grootste troef waarmee operational excellence en een hoge kwaliteit gewaarborgd zijn. Door het aanbieden van interne opleiding en het delen van kennis wordt iedere medewerker de kans geboden de eigen kennis te ontwikkelen en de deskundigheid te vergroten. Dit alles om nog betere oplossingen te kunnen bieden voor de meest diverse logistieke vraagstukken.

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Een nieuw, state-of-the-art datacenter wordt eind 2015 in Geleen geopend. Bij de Cegeka Groep zijn meer dan 3500 mensen werkzaam, en het bedrijf verwacht voor 2015 een geconsolideerde omzet van 400 miljoen euro. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Aan klanten in heel Europa levert Cegeka diensten voor softwareontwikkeling, 24-uurs servicedeskbeheer, begeleiding van agile transformaties, integratie van cloudsoftware en omnichannelmarketing. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF