11
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Executives Online en La’Met laten studenten praktijkervaring opdoen

L.I.F.E. Executive Traineeship: stageplekken met baangarantie voor veelbelovende studenten

Amsterdam, 11 november 2011 – Het valt niet mee voor studenten om een stageplek te krijgen die aan hun wensen voldoet en die uitzicht biedt op een baan. Ook zijn jongeren nu veel selectiever in hun keuze. Aan de andere kant signaleren werkgevers bij net afgestudeerde kandidaten vaak onvoldoende voorbereiding op de praktijk. Executives Online, specialist in het bemiddelen van professionals op management- en directieniveau, en La’Met werken samen om dit probleem aan te pakken. La’Met is een organisatie van consultants die voor de private en publieke sector diensten verlenen en concepten ontwikkelen ter bevordering van internationale- en multiculturele samenwerking. Beide organisaties bieden veelbelovende studenten een passende stageplek en zorgen voor training en begeleiding om de grote kloof tussen theorie en praktijk te dichten.

Onder de naam L.I.F.E. Executive Traineeship – L.I.F.E. staat voor Live International Future Experience – bieden beide organisaties veelbelovende studenten een stageplaats aan. La’Met verzorgt trainingen voor deze studenten, waarin zij praktische vaardigheden opdoen. Op basis van deze trainingen maakt La’Met een selectie van de studenten met een goede combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Executive Online zoekt vervolgens een geschikte stageplek voor deze kandidaten. Na afloop van de stageperiode is de student (vrijwel) zeker van werkplek bij het stagebedrijf, voor de periode van een jaar. Het initiatief richt zich momenteel op economiestudenten, maar beide bedrijven hebben gemerkt dat er ook veel belangstelling bestaat voor studenten die een technische studie hebben gevolgd.

Graeme La’Met, eigenaar van La’Met, over de eerste invulling van het L.I.F.E. Executive Traineeship bij Steelcase in Amsterdam. L.I.F.E Executive Traineeship is een gezamenlijk initiatief van La’Met met Executive Online dat zich richt op het creëren van stageplekken met baangarantie voor veelbelovende studenten.

Edwin Glas, Managing Partner Executive Online Nederland: “Volgens recent onderzoek (Motivaction) vindt driekwart van de jongeren het belangrijk de eigen werktijd te kunnen indelen en ruim tweederde vindt het privéleven belangrijker dan het werk. We zien dat zij flinke eisen stellen aan potentiële werkgevers, terwijl de werkgevers juist moeite hebben om mensen te vinden die in hun bedrijf passen. We denken dat dit veel beter op elkaar afgestemd moet en kan worden. Vandaar dat we onze expertise en die van La’Met nu bundelen voor het L.I.F.E. Executive Traineeship. La’Met draagt zorg voor begeleiding en selectie van studenten, wij zorgen voor de juiste stageplek.”

Remco Schouten, Operations Manager Steelcase Benelux, vertelt over de ervaring van zijn organisatie met het L.I.F.E. Executive Traineeship initiatief van Executive Online en La’Met. Dit initiatief richt zich op het creëren van stageplekken met baangarantie voor veelbelovende studenten.

Greame La’Met, eigenaar van La’Met: “Wij zorgen er door middel van een goede voorselectie voor dat de kans op een goede match tussen stagiair en werknemer en werkgever flink wordt vergroot. Ook vinden we het belangrijk dat studenten tijdens hun gehele stage voortdurend gecoacht worden. Zij leren dan niet alleen sneller, maar we nemen ook de werkgever een zorg uit handen. Mede door deze begeleiding krijgt een werkgever in korte tijd een medewerker die ook in de bedrijfspraktijk goed functioneert. Op die manier zorgen we met L.I.F.E voor veel betere match.”

Erik Jongbloed, de eerste student die dankzij het L.I.F.E. Executive Traineeship initiatief van Executive Online en La’Met een baan heeft gekregen bij Steelcase in Amsterdam. Hij vertelt hoe dit in z’n werk is gegaan.

Het L.I.F.E. Executive Traineeship omvat 2 tot 3 dagen per week werken bij het bedrijf. De rest van de week blijft beschikbaar voor studie, bijvoorbeeld voor het afronden van een scriptie. Tijdens de gehele stageperiode, die drie tot zes maanden kan duren, zorgt La’Met wekelijks voor begeleiding van de student.

Over Executives Online
Executive Online is een specialist in de bemiddeling van professionals op (aankomend) management- en directieniveau. Onderscheidend is de inzet van internet en technologie in combinatie met een groot eigen netwerk. Deze aanpak leidt tot een zeer snelle en brede response vanuit de gehele markt èn een sterke relatie met vooraanstaande bedrijven en toptalent. Daarnaast gelooft het bedrijf in een lange termijn relatie met klanten én kandidaten, waarbij naast het maken van een geschikte match, talentmanagement en coaching onderwerpen van gesprek zijn. Executives Online heeft in 2011 de “Best Use of Online Recruitment Agency” Award gewonnen bij de OnRec Awards, met als erkende succesfactoren: groei, vernieuwing, talent en algemene prestaties binnen de Recruitment bedrijfstak.

Executives Online is actief in negen landen, verdeeld over drie continenten (19 kantoren wereldwijd). Executives Online is ook in Nederland gevestigd. Zie voor meer informatie: www.executivesonline.nl.

Voor meer informatie:
Edwin Glas, Managing Director Executive Online Netherlands
Tel: +31 (0)20 301 2159 Mobile: +31 (0) 653 564715
edwin.glas@executivesonline.com
of
Perlita Fränkel, MCS
Tel: +31 (0)23 562 8208
perlitaf@monogram.nl

  • Print
  • PDF