Delft,
12
mei
2016
|
09:44
Europe/Amsterdam

Fox-IT security-expert voor verzekeringsclaimonderzoeker Crawford

Crawford & Company, 's werelds grootste onafhankelijk dienstverlener van oplossingen op het terrein van schademanagement, heeft Fox-IT in zijn netwerk van experts opgenomen. Fox-IT zal voor Crawford incident response uitvoeren bij organisaties die verzekerd zijn tegen schade door cybercrime. Crawford handelt deze claims af in opdracht van verzekeringsmaatschappijen en ondernemingen.

Verzekeraars hebben de afgelopen twee jaar steeds meer polissen afgesloten om de schade door cybercrime te dekken. Crawford heeft voor verzekeraars onlangs een dienst opgezet voor het afhandelen van schade door cyberincidenten. Wanneer een verzekerde een cyberincident meldt, zal deze melding door experts van Crawford onderzocht en verholpen worden. Crawford zet daarbij diverse experts in zoals accountants, juristen, PR- en IT-specialisten. Fox-IT levert wereldwijd de technische Incident Response-component van deze dienstverlening.

Daarbij gaat het om het in kaart brengen van de omvang van het incident en ook om voor de getroffen organisatie schade te verhelpen en verdere schade te voorkomen. Bij cyberincidenten helpt Fox-IT de oorzaak te bepalen, te achterhalen of er wat gelekt is en zo ja wat precies. Daarnaast geeft Fox-IT advies over welke maatregelen de getroffen organisatie het beste kan treffen om de security te verbeteren. In samenwerking met de klant kan Fox-IT eventueel ook ondersteunen bij de implementatie van de benodigde maatregelen.

Kevin Jonkers, Manager Forensics & Incident Response van Fox-IT: “Onze werkzaamheden voor Crawford zullen niet alleen adviserend van aard zijn, maar ook ondersteuning bieden bij het onderzoek en de aanpak van het incident. Een groot voordeel voor de klanten met een cyberpolis is dat zij zo de expertise van Fox-IT kunnen benutten om het incident goed en volledig aan te pakken, waarbij onze inspanningen direct vergoed worden door de verzekeraar”

Douglas Mower, Innovation Director, Crawford: “In onze cyberrisico-oplossing komen de expertise van Crawford en die van zeer kundige specialisten samen, allemaal 24 uur per dag beschikbaar. Fox-IT voldoet aan de eisen van ons rigoureuze evaluatieproces en we verwelkomen Fox-IT als onderdeel van onze end-to-end oplossing.”

Boilerplate

Over Fox-IT

Fox-IT voorkomt, onderzoekt en beperkt de meest serieuze dreigingen door cyberaanvallen, datalekken of fraude met innovatieve oplossingen voor overheid, defensie, politie, vitale infrastructuur, banken en grote bedrijven wereldwijd. In zijn aanpak combineert het bedrijf slimme ideeën met technologie om hiermee innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een veilige maatschappij. Fox-IT ontwikkelt producten en maatwerkoplossingen om de beveiliging van gevoelige overheidssystemen te garanderen, industriële netwerken te beschermen, online bankiersystemen te verdedigen en strikt vertrouwelijke data te beveiligen. Kijk voor meer informatie op https://www.fox-it.com/nl/.