26
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

FreezeOil ziet zakelijke omstandigheden in Oekraïne verbeteren

Amsterdam, 26 januari2015 – Het FreezeOil Fund (‘FreezeOil’ of ‘het fonds’), een Nederlandse investeringsmaatschappij, geeft inzicht in zijn activiteiten in de Oekraïne. Zoals drie maanden geleden werd aangekondigd, heeft het fonds geïnvesteerd in ‘BRSM-Nafta’, een groep van bedrijven (‘de Oekraïense Keten of BSRM) en een van de grootste onafhankelijke ketens van benzinestations in de Oekraïense downstream retailmarkt.

Toen FreezOil een aandeel nam in BRSM was de situatie in de Oekraïne anders dan nu. Bepaalde illegale activiteiten, zoals fraude en ook corruptie beïnvloedden, de zakelijke activiteiten en verhinderden een normale, fatsoenlijke ontwikkeling van het bedrijf. Vandaar dat de lokale autoriteiten in overleg traden met prof. Roel Pieper en met diverse en justitiële en politieorganisaties. Tijdens dit overleg werd duidelijk dat er een aantal destructieve krachten actief zijn in het land, die uit zijn op chaos in alle aspecten van de economie en het dagelijks leven. Maar de overheidsfunctionarissen hebben stevig opgetreden, met name na de vorming van een nieuwe regering, eind december 2014. Er werden mensen en middelen vrijgemaakt om de situatie te normaliseren en de misdaad te bestrijden.

FreezeOil ziet een aanzienlijke verbetering van de zakelijke activiteiten in de Oekraïne. De BRSM-groep heeft twee nieuwe overnames gedaan. De afgelopen twee maanden heeft de groep vier moderne ‘state-of-the-art’ brandstofcomplexen gebouwd. De inzet en loyaliteit van het personeel zijn verbeterd en de werknemers hebben de Europese investeringspartner met veel enthousiasme ontvangen. De investeerders zullen hun uiterste best doen om de duizenden mensen die voor de BRSM-groep werken in deze moeilijke tijden te beschermen. Het is ook een voorbeeld van sociale en juridische verantwoordelijkheid voor de mensen.

Maar er moet nog steeds veel gedaan worden. Sommige recente activiteiten van terroristen en mislukte aanvallen laten zien dat bepaalde destructieve krachten hun illegale praktijken niet gemakkelijk opgeven. FreezeOil houdt de situatie nauwgezet in de gaten en is bereid gebruik te maken van alle mogelijkheden die de internationale wetgeving biedt. Het fonds gelooft sterk in het professionalisme en de kracht van de lokale politieautoriteiten om obstakels weg te nemen en de mensen en de buitenlandse investeringen in de Oekraïne te beschermen.

FreezeOil blijft zich inspannen om de relaties met de nieuwe regering op alle niveaus te versterken, zowel op juridisch vlak als voor wat betreft de handhaving. Op 10 februari 2015 staat een belangrijke meeting gepland in Kiev, waaraan enkele belangrijke Oekraïense overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en de Nederlandse  ambassadeur deelnemen. Tijdens deze meeting zal besproken worden hoe investeren in de Oekraïne aantrekkelijker gemaakt kan worden. Roel Pieper zal zijn ervaringen op dit gebied delen en tijdens de persconferentie ingaan op zijn activiteiten in de afgelopen drie maanden.

Roel Pieper: “De Oekraïne en haar regering hebben de sterke politieke wil en het vermogen om uit de huidige chaotische situatie te komen. Dit geeft ons de bevestiging en de zekerheid dat we een fatsoenlijke business in de lokale markt kunnen opbouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze business een bloeiende toekomst heeft en alle betrokken partijen voorspoed zal brengen.”

FreezeOil blijft actief op de Oekraïense markt en zal verder investeren in informatietechnologie, telecommunicatie en energiebesparing.

Oekraïense keten BRSM Nafta
BRSM-Nafta is een nationale keten van tankstations, opgebouwd volgens de hoogste servicemaatstaven en met het beste brandstofaanbod voor de consument. De keten is opgericht in 1995. De keten in de Oekraïne bestaat uit 135 tankstations (onder het merk BRSM-Nafta), 87 mini-supermarkten, 3 faciliteiten voor de opslag van brandstof en 41 garages.

Het gehele brandstofassortiment voldoet aan de hoogste Oekraïense en Europese kwaliteitsstandaarden. Het bedrijf werkt nauw samen met de meest geavanceerde raffinaderijen (Kremenchug) in binnenland en buitenland (Mozyr). De producten staan onder consistente kwaliteitscontrole. De keten wordt gezien als een van de topspelers in de markt. De website van de keten is:http://www.brsm-nafta.com

FreezeOil Fund
FreezeOil Foundation is een in Nederland gevestigde holding die is opgezet om te investeren in de opkomende energiemarkten in Oost-Europa. Naast andere speciale investeringsvehikels van Roel Pieper (geavanceerde technologie, telecommunicatie) is FreezeOil met name georganiseerd voor de Oekraïne. Roel Pieper is een bekende internationale ondernemer die actief is in de VS, de GOS-landen, China en Europa. Hij is van mening dat het succes van investeringen niet alleen wordt bepaald door het vermogen om de juiste hoeveelheid geld te injecteren, maar ook door de overdracht van nieuwe kennis en managementcapaciteiten. FreezeOil is van plan om de beste experts aan te trekken, afkomstig van toonaangevende bedrijven zoals Shell, om met succes te kunnen opereren in de Oost-Europese markten. Hierdoor neemt de efficiency sterk toe, zowel van het management als van de geleverde diensten, waardoor de operaties winstgevender worden en de investeringen beter renderen. Voor meer informatie:http://www.freezeoil.nl

Contact:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: +31 (0)6 546 85 192
E: perlita@mcspr.nl

 

Legaldisclaimer

Some of the information in this press release may contain projections or other forward- looking statements regarding future events or the future financial performance of the entities referred to. You can identify forward looking statements by terms such as “expect,” “believe,” “anticipate,” “estimate,” “intend,” “will,” “could,” “may” or “might” the negative of such terms or other similar expressions. We wish to caution you that these statements are only predictions and these actual events or results may differ materially. We do not intend to update these statements to reflect events and circumstances occurring after the date hereof or to reflect the occurrence of unanticipated events. Many factors could cause the actual results to differ materially from those contained in our projections or forward-looking statements, including, among others, general economic conditions, our competitive environment, risks associated with operating in Ukraine, rapid technological and market change in our industries, as well as many other risks specifically related to BRSM-Nafta and its operations.

 

 

This document does not constitute or form part of any offer or invitation to sell or issue, or any solicitation of any offer to purchase or subscribe for, any shares or other securities of FreezeOil or BRSM-Nafta or any of their respective subsidiaries or affiliated companies, nor shall any part of it nor the fact of its distribution form part of or be relied on in connection with any contract or investment decision relating thereto, nor does it constitute a recommendation regarding the shares or securities of FreezeOil or BRSM-Nafta or any of their respective subsidiaries and affiliated companies.

  • Print
  • PDF