Veendendaal,
23
februari
2016
|
12:32
Europe/Amsterdam

GGZ Rivierduinen besteedt ICT-infrastructuur en werkplekbeheer uit aan Cegeka

GGZ Rivierduinen heeft een vijfjarige overeenkomst getekend met Cegeka voor het beheren van haar werkplekken en ICT-infrastructuur. Deze overeenkomst is voor GGZ Rivierduinen de eerste stap naar een innovatieve en toekomstbestendige ICT-omgeving waarbij de Rivierduinen eindgebruiker centraal staat. Voor Cegeka betekent de overeenkomst een verdere verankering in de healthcare-markt en meer mogelijkheden voor innovatie in deze sector.

Anderhalf jaar geleden startte GGZ Rivierduinen een traject voor het uitbesteden van de volledige ICT-infrastructuur en het werkplekbeheer. Esther Kruisinga, Clustermanager Informatievoorziening van GGZ Rivierduinen: “Wij hebben gekozen voor Cegeka vanwege hun betrokken en professionele houding. Daarnaast scoorde Cegeka het beste op onze sourcings-doelstellingen waaronder kosten(flexibiliteit), kwaliteit en innovatie. Door de uitbesteding 

kunnen wij al onze aandacht richten op onze cliënten en komt er binnen onze faciliteiten meer ruimte beschikbaar voor vernieuwing. Betere ondersteuning van onze zorgverleners staat hierbij voorop, denk bijvoorbeeld aan veilig mobiel kunnen werken en beeldbellen”. In Cegeka vindt GGZ Rivierduinen een betrouwbare partner die volledig voldoet aan deze eisen en die een schaalbaar en flexibel Infrastructure- as-a-Service (IaaS) platform kan bieden vanuit zijn eigen nieuwe Tier III datacenter in Geleen.

Vanaf 1 juni 2016 neemt Cegeka de volledige verantwoording voor de ICT-diensten van Rivierduinen over, waarbij er voor wordt gezorgd dat recente ICT-investeringen niet verloren gaan. Hierna volgt een transitie en transformatieperiode waarin Cegeka de omgeving zal migreren naar de Cegeka cloud en zal standaardiseren op basis van zijn best practices. Een en ander is gewaarborgd door de NEN7510 standaard.

Toegevoegde waarde voor de zorgsector

Voor Cegeka betekent deze overeenkomst een verdere verankering in de healthcare markt. Jan Willem van den Bos, commercieel directeur van Cegeka: “GGZ Rivierduinen is voor ons een prachtige nieuwe klant binnen de zorgsector. We zien in deze sector nog veel mogelijkheden om te innoveren en toegevoegde waarde te leveren. Dat we dit nu ook bij GGZ Rivierduinen kunnen doen sterkt onze ambitie nog meer.”

Boilerplate

Over GGZ Rivierduinen
Onder het motto ‘beter binnen bereik’ biedt GGZ Rivierduinen geestelijke gezondheidszorg aan de inwoners van het noorden en midden van Zuid-Holland. De organisatie biedt de zorg die het beste past bij de situatie van de cliënt: thuis als het kan, in één van de poliklinieken of klinieken als het moet. GGZ Rivierduinen behandelt en begeleidt volwassenen, ouderen, kinderen en jongeren.

 

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke ICT–dienstverlener die klanten in heel Europa helpt met hun digitale transformatie, agile ontwikkeling, trusted cloudoplossingen en 24/7 managed services. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Cegeka heeft 3.500 medewerkers. In 2014 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 280 miljoen euro, een groei van 17% ten opzichte van 2013. Voor 2015 verwacht Cegeka een omzet van ongeveer 375 miljoen euro. Aan klanten in heel Europa levert Cegeka diensten voor softwareontwikkeling, 24-uurs servicedeskbeheer, begeleiding van agile transformaties, integratie van cloud software en omnichannel marketing.

 

Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie:

 

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: 023 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl