Amsterdam,
02
maart
2016
|
14:54
Europe/Amsterdam

Het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team verbetert raceprestaties met Pure Storage

Wereldkampioenen kiezen voor state-of-the-art oplossingen

Pure Storage, onafhankelijk fabrikant van solid-state storage-arrays, is een samenwerking aangegaan met het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team. Dit befaamde raceteam heeft Pure Storage gekozen vanwege de eenvoud, snelheid en betrouwbaarheid van haar oplossingen. Dankzij de opslagtechnologie van Pure Storage kan het raceteam de analyse van data drastisch versnellen. Dit heeft een directe invloed op de prestaties van de auto en op de rondetijden.

Het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team zocht naar een geavanceerde infrastructuur die meegenomen kan worden langs de Formule 1-circuits over de hele wereld. Het team kon het zich niet veroorloven om race-kritische taken in een cloud te plaatsen die mogelijk net op een kritiek moment hapert. De compacte omvang en betrouwbaarheid van de oplossingen van Pure Storage sloten perfect aan bij de businessvereisten van het raceteam.

Het Mercedes AMG Petronas-team heeft nu twee FlashArray//m70 arrays draaien, plus vier FlashArray//m20 arrays in drie paren. Het team maakt zo optimaal gebruik van FlashStack CI, de flexibele en volledig op flashgeheugen gebaseerde infrastructuuroplossing van Pure. De workloads die nu op de FlashArray//m70 draaien, waren oorspronkelijk uitgezet op FlashArray 450-arrays, tot Mercedes AMG Petronas de Evergreen Storage, oplossing van Pure Storage, toepaste om 40TB extra capaciteit toe te voegen. Dit gebeurde terwijl de systemen in gebruik waren zonder enige onderbreking.

Grenzen verleggen
"Pure en Mercedes AMG Petronas hebben elkaar gevonden in een gemeenschappelijk streven: de grenzen van het mogelijke verleggen", zegt Jonathan Martin, CMO van Pure Storage. "Als fracties van seconden het verschil maken tussen winnen of tweede worden, dan worden de betrouwbaarheid, eenvoud en snelheid die Pure Storage levert, essentieel. We zijn er trots op dat het raceteam zich geen zorgen meer hoeft te maken over de storage, zodat het zich volledig kan richten op wat echt telt: presteren op het circuit."

Data als businessversneller
Alles wat het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team doet wordt gemeten in fracties van seconden. Als het razendsnel analyseren van de prestaties van de racewagens de core-business is, kan een vertraging van een tiende van een seconde al het verschil uitmaken tussen winnen of verliezen. Met de oplossingen van Pure Storage beschikt Mercedes AMG Petronas onder meer over de volgende voordelen.

  • Direct aan de slag met Pure Storage FlashArrays die binnen enkele uren operationeel zijn, versus de zes tot acht weken die oplossingen van andere leveranciers vroegen.
  • 35% snellere race-gerelateerde transacties, zoals het openen van de telemetriebestanden van de raceauto's.
  • Snellere backend applicatieverwerking, zoals 95% snellere SQL-queries.
  • Reducties op het gebied van kosten, stroomverbruik en ruimte, door het vervangen van de oude 40TB in 26U door 88TB in 6U met de Pure-systemen. Dit leidt tot substantiële logistieke besparingen wanneer ze op een ander racecircuit worden opgesteld.

"Dankzij het Evergreen businessmodel van Pure Storage hoeven we niet meer bezorgd te zijn wanneer we onze opslagsystemen vernieuwen", zegt Matt Harris, Hoofd IT van het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team. "Het is een briljant voorbeeld van de eenvoud die je krijgt met Pure en het verandert de besprekingen in de directiekamer wanneer je een nieuw platform voorstelt dan ook drastisch. De gebruikelijke zorgen over mogelijke problemen in de toekomst - capaciteit, upgrades, onderhoud en hoeveel al dat moois moet gaan kosten - spelen niet langer."

Het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team is de regerende FIA Formule 1 wereldkampioen. In 2016 wordt deze titel verdedigd tijdens 21 races over de hele wereld, van Melbourne in maart tot aan de Abu Dhabi Grand Prix in november. De coureurs van het team zijn de drievoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton en de 14-voudige Grand Prix-winnaar Nico Rosberg.

Over Pure Storage
Pure Storage innoveert en transformeert bedrijven op manieren die voorheen niet denkbaar waren. De marktverstorende, software-gestuurde opslagtechnologie van het bedrijf, gecombineerd met een klantvriendelijk businessmodel is de drijvende kracht achter de business en de IT-transformatie van klanten, dankzij een drastische verbetering van de prestaties en efficiency, tegen lagere kosten. Pure Storage FlashArray//m is eenvoudiger, sneller en eleganter dan andere technologieën in het datacenter. Pure Storage FlashArray//m is ideaal voor big data-toepassingen en andere zware, performance-intensieve zaken zoals cloud computing, databasesystemen, desktop-virtualisatie, real-time analytics en server-virtualisatie. De klanten van Pure Storage behoren tot de meest tevreden klanten ter wereld (NPS-score van 79). Zij zijn te vinden in uiteenlopende sectoren zoals aanbieders van cloudgebaseerde software en diensten, bedrijven met websites voor consumenten, onderwijs, energie, financiële dienstverlening, overheden, gezondheidszorg, fabrikanten, media, retail en telecommunicatie. Met Pure Storage kunnen bedrijven de grenzen van het mogelijke verleggen om sneller, slimmer en innovatiever te worden.

Voor meer informatie:

MCS PR, Pure Storage Persdesk, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: purestorage@mcspr.nl.