18
februari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hitachi Data Systems breidt partnership met Symantec uit met de levering van oplossingen voor informatiebeheer en gegevensbescherming

Amsterdam, 18 februari 2014 – Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi, Ltd., heeft een overeenkomst gesloten met Symantec voor het leveren van de backupsoftware Symantec NetBackup Enterprise en de archiveringsoftware Enterprise Vault. Hitachi Data Systems heeft de informatiemanagementoplossingen van Symantec geselecteerd vanwege van de bewezen betrouwbaarheid bij het beschermen en opslaan van kritische bedrijfsinformatie in het datacenter.

Enterprise-klanten zijn steeds vaker op zoek naar een end-to-end oplossing van een enkele leverancier voor het oplossen van hun problemen rond gegevensbescherming en -retentie. De stijging van de grootschalige data-analyses en het concurrentievoordeel dat deze opleveren, zorgen ervoor dat data steeds waardevoller worden. Ten gevolge hiervan nemen de noodzaak om gegevens te beschermen en de complexiteit toe, terwijl de budgetten kleiner worden. Met deze uitbreiding van de bestaande partnerovereenkomst met Symantec kan HDS klanten nu de beste informatiemanagementoplossingen, -software en -diensten bieden.

Symantec NetBackup en Enterprise Vault zijn direct via HDS of via Hitachi TrueNorth Partners beschikbaar voor klanten in EMEA, Noord- en Zuid Amerika en Azië. HDS en TrueNorth-partners hanteren een gefaseerde strategie voor databescherming en werken samen met klanten aan geavanceerde oplossingen voor databescherming en -herstel, op basis van datamanagement.

“Met de combinatie van Enterprise Vault en het Hitachi Content Platform kunnen we de kosten voor opslag terugbrengen, nemen backups minder tijd in beslag en kunnen ze voldoen aan zowel wettelijke als bedrijfsmatige regels”, zegt Frederik Schröder, Country Manager Nederland voor Hitachi Data Systems. “Dankzij deze holistische aanpak kunnen klanten uitdagingen aangaan op het gebied van de snelle groei van data en toenemende servicebehoeften, terwijl ze de risico’s op het gebied van dataverlies terugdringen, evenals de beheerkosten. Samen met Symantec bieden we nu een volledig geïntegreerde oplossing voor het beschermen en archiveren van data, die klanten bij één leverancier kan afnemen. Omdat de totaaloplossing door HDS is getest en gecertificeerd en wordt ondersteund door de wereldwijde supportorganisatie van Hitachi Data Systems, kunnen klanten rekenen op een snelle time-to-value. Het resultaat is een efficiënte en gemakkelijk te beheren oplossing die de hoogst mogelijke data-integriteit biedt.”

Deze aankondiging maakt deel uit van de strategie van HDS om zich te ontwikkelen van
’s werelds meest geavanceerde aanbieder van data-infrasturen tot een leider op het gebied van datamanagementsoftware, -diensten en-infrastructuur. Deze transformatie wordt onderstreept door recente aankondigingen, waaronder de beschikbaarheid van het Hitachi Content Platform op de Verizon Cloud, en de OEM-overeenkomst met SAP.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems levert informatietechnologie, diensten en oplossingen waarmee organisaties hun IT-kosten kunnen verlagen, hun reactiesnelheid kunnen verbeteren en kunnen innoveren op basis van informatie. Klanten van Hitachi Data Systems zien een duidelijke ROI en een positief effect op de business. Hitachi Data Systems telt wereldwijd ruim 6.100 werknemers en is actief in ruim 100 landen en regio’s. ’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op de producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems, waaronder ruim 70% van de Fortune 100 en ruim 80% van de Fortune Global 100 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.hds.com/nl/.

Over Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd. is een vooraanstaand wereldwijd elektronicabedrijf met ongeveer 326.000 werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft in boekjaar 2012 (dat op 31 maart 2013 werd afgesloten) een geconsolideerde omzet behaald van $96,1 miljard. Hitachi focust zich sterk op Social Innovation Business, met systemen voor onder andere infrastructuur, informatie & telecommunicatie, energievoorziening, constructie, automotive en geavanceerde materialen & componenten. Kijk voor meer informatie over Hitachi op www.hitachi.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Hitachi Data Systems Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail hitachi@mcspr.nl

  • Print
  • PDF