23
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hitachi Data Systems komt met nieuwe, op zakelijke behoeften gebaseerde aanpak voor IT-infrastructuur

Klanten krijgen beschikking over flexibele, geautomatiseerde en zeer beschikbare IT-omgeving, die voorziet in de dynamische zakelijke behoeften van vandaag

Amsterdam, 23 april 2014 – Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi, Ltd., heeft vandaag nieuwe technologie aangekondigd waarmee klanten snel kunnen inzetten op Business Defined IT. Hierbij wordt de IT-infrastructuur afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen en -processen waarvoor een fundament nodig is dat snel en flexibel kan reageren. Het resultaat is een ‘Continuous Cloud Infrastructure’, dat zorgt voor meer efficiency dankzij een architectuur met een sterke software-focus. Daarmee kunnen organisaties snel reageren op veranderende behoeften, zonder dat de architectuur voortdurend aangepast hoeft te worden en zonder onderbreking van de diensten. Met een Continuous Cloud Infrastructure krijgen klanten de beschikking over een flexibele en sterk geautomatiseerde IT-omgeving met een zeer hoge beschikbaarheid, voor het data center van de volgende generatie.

Met dit doel voor ogen introduceert Hitachi vandaag het Hitachi Storage Virtualization Operating System (SVOS), het Hitachi Virtual Storage Platform G1000, een nieuwe versie van het beheerplatform Hitachi Command Suite en diverse verbeteringen voor zijn Hitachi Unified Compute Platform-oplossingen voor convergente systemen. Gezamenlijk vormen deze oplossingen het fundament voor een IT-infrastructuur die makkelijk en zonder onderbrekingen kan worden aangepast aan veranderende zakelijke behoeften.

“Klanten in diverse sectoren hebben ons laten weten dat zij hun IT en hun zakelijke processen meer en meer op elkaar gaan afstemmen, om het hoge zakelijke tempo van vandaag bij de kunnen houden”, zegt Brian Householder, COO Hitachi Data Systems. “Om in deze ‘business defined’ wereld optimaal te kunnen presteren, kijken IT-teams naar nieuwe strategieën om infrastructuren uit te kunnen rollen die continu beschikbaar, zeer flexibel en sterk schaalbaar zijn. Bedrijven hebben oplossingen nodig die niet voortdurend aanpassingen aan technologie vereisen, aanpassingen die vaak zorgen voor een onderbreking van de bedrijfsprocessen. En dat is precies wat wij vandaag aankondigen.”

Hitachi Storage Virtualized Operating System: software defined zonder compromissen
Het Hitachi Storage Virtualization Operating System (VSOS) is de eerste stand-alone software-implementatie van Hitachi opslagvirtualisatie. Dit nieuwe besturingssysteem biedt een gemeenschappelijke software-architectuur die de levensduur van hardware-architecturen zal verdubbelen. VSOS komt beschikbaar voor het volledige infrastructuurportfolio van Hitachi en zal de voordelen die servervirtualisatie biedt verder vergroten. SVOS biedt klanten meer keuze, meer flexibiliteit en een vereenvoudigde infrastructuur voor een toekomstvast pad naar het software defined data center, zonder de ingewikkelde lagen die nodig zijn bij concurrerende oplossingen.

SVOS is de volgende stap in de ontwikkeling van de succesvolle besturingssystemen van Hitachi voor enterprise storage. Het combineert de flexibiliteit van software-defined architecturen met de bewezen capaciteiten van Hitachi enterprise storage-software. Tot de belangrijkste kenmerken behoren flash-optimalisatie, geavanceerde opslagvirtualisatie, automatische tiering en data-migratie zonder disruptie. Ook biedt SVOS een nieuwe active device-functie, waarmee meerdere data centers door middel van virtualisatie tot één geheel kunnen worden gecombineerd. Indien er dan in een data center een component uitvalt, blijft het geheel zonder enige onderbreking beschikbaar (een zogenaamde ‘active-active’ architectuur). Het bijzondere van Hitachi SVOS is dat het deze functionaliteit biedt zonder dat daarvoor een aparte appliance nodig is – een primeur voor deze industrie.

Hitachi Virtual Storage Platform G1000: het beste wordt nog beter
De beste software draait natuurlijk optimaal op de beste hardware. Daarom introduceert Hitachi tevens het Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000. Dit is het eerste systeem dat geschikt is voor het Virtual Storage Operating System. De combinatie van toonaangevende software en de meest betrouwbare hardware biedt klanten een zeer solide fundament voor bedrijfskritische enterprise-applicaties.

Het systeem kan klein beginnen en is in staat tot doorvoerprestaties van ruim boven de 3 miljoen IOPS (Input/Output Operations per Second), ruim 48GB/sec aan bruikbare bandbreedte en NFS prestaties van ruim 1,2 miljoen ops/sec.

Met de flexibele VSP G1000 kunnen organisaties een enkel platform uitrollen voor al hun data waarbij de capaciteit naadloos kan groeien en die voorziet in een breed scala aan behoeften, waaronder:

  • een virtualisatiecontroller zonder interne capaciteit;
  • een unified storage-systeem met tot 8-node Hitachi NAS-platform (HNAS) -clusters;
  • een infrastructuur met een zeer hoge beschikbaarheid voor Hitachi Content Platform-omgevingen.

Deze flexibiliteit, in combinatie met geplande data-in-place upgrades, betekent dat klanten kunnen rekenen op een aanzienlijker langere levensduur van deze technologie, omdat deze makkelijk aangepast kan worden aan veranderende zakelijke behoeften, zonder de kosten en de inspanningen die gepaard gaan met het voortdurend vervangen van de technologie.

Aanzienlijke verbeteringen maken omgevingen eenvoudiger

  • Hitachi Unified Compute Platform (UCP) en Unfied Compute Platform Director 3.5: naast ondersteuning voor VSP G1000 en VSOS, zijn er nieuwe UCP-instapconfiguraties voor VMware vSphere en verbeterde mogelijkheden in UCP Director, zoals serverprofilering voor eenvoudiger provisioning en versterkte disaster recovery-integratie. Kijk hier voor meer informatie.
  • Hitachi Command Suite (HCS): de nieuwste versie van Hitachi’s geïntegreerde beheerplatform ondersteunt de nieuwe GLOBAL opslagvirtualisatiefuncties in SVOS. Tevens biedt het een gemeenschappelijke REST API voor het hele platform, alsmede een geüpdatete en gestroomlijnde gebruikersinterface. Kijk hier voor meer informatie.

De nauwe samenwerking met strategische partners zoals Microsoft , SAP en VMware zorgt ervoor dat SVOS en het VSP G1000 gecertificeerd zijn voor belangrijke initiatieven zoals Microsoft Private Cloud-implementaties, SAP HANA Tailored Data Center Integration en VMware Software-Defined Data Center-technologie.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems levert informatietechnologie, diensten en oplossingen waarmee organisaties hun IT-kosten kunnen verlagen, hun reactiesnelheid kunnen verbeteren en kunnen innoveren op basis van informatie. Klanten van Hitachi Data Systems zien een duidelijke ROI en een positief effect op de business. Hitachi Data Systems telt wereldwijd ruim 6.300 werknemers en is actief in ruim 100 landen en regio’s. ’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op de producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems, waaronder ruim 70% van de Fortune 100 en ruim 80% van de Fortune Global 100 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.hds.com/nl/.

Over Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd. is een vooraanstaand wereldwijd elektronicabedrijf met ongeveer 326.000 werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft in boekjaar 2012 (dat op 31 maart 2013 werd afgesloten) een geconsolideerde omzet behaald van $96,1 miljard. Hitachi focust zich sterk op Social Innovation Business, met systemen voor onder andere infrastructuur, informatie & telecommunicatie, energievoorziening, constructie, automotive en geavanceerde materialen & componenten. Kijk voor meer informatie over Hitachi op www.hitachi.com.

  • Print
  • PDF