10
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hitachi Data Systems sluit contract met KPN IT Solutions

Amsterdam, 10 september 2013 – Hitachi Data Systems Corporation, een dochteronderneming van Hitachi, Ltd., heeft een contract gesloten met KPN IT Solutions. Het Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) vormt hiervan de basis. Het contract omvat de storagecapaciteit voor de hostingomgeving van KPN IT Solutions en is afgesloten voor een periode van vier jaar. De dienstverlening vindt plaats op basis van ‘pay per use’. Hitachi Data Systems levert behalve storage tevens een aantal managementfaciliteiten.

De hosting-omgeving van KPN IT Solutions is verdeeld over verschillende datacenters in Nederland en telt vele petabytes aan datastorage. De constante beschikbaarheid van deze data is essentieel voor de dienstverlening van KPN IT Solutions. De klanten van KPN IT Solutions zijn afhankelijk van deze data voor hun kritische businessprocessen, dus uitval is geen optie.

“Bovendien is een groot deel van de Nederlandse infrastructuur afhankelijk van de continuïteit van data-aanvoer. Hitachi Data Systems biedt klanten 100% uptimegarantie; van uitval zal bij onze oplossing voor KPN IT Solutions dan ook geen sprake zijn”, zegt Frederik Schröder, country manager Hitachi Data Systems Nederland. “Bij de keuze van KPN IT Solutions voor Hitachi Data Systems speelde het kostenaspect uiteraard een belangrijke rol, maar doorslaggevend was de 100% beschikbaarheid van onze oplossing. Daarnaast blijft de Total Cost of Ownership (TCO) ruim binnen het beschikbare budget. Ook energie-efficiëntie en flexibiliteit waren belangrijke vereisten. De oplossing van Hitachi Data Systems voldoet ruimschoots aan alle wensen. We hopen dat deze overeenkomst de eerste stap is op weg naar een langetermijn-samenwerking, die kan leiden tot wederzijdse innovatieve initiatieven.”

“Door samen te werken met Hitachi Data Systems als onze nieuwe leverancier, kunnen we onze klanten een uniek ‘time to deliver‘-aanbod doen. Het is voor het eerst dat ‘pay-per-use’ op zo’n grote schaal wordt ingezet in de enterprise storagemarkt”, zegt Steven van Schilfgaarde, senior executive vicepresident bij KPN IT Solutions. “Het is niet langer noodzakelijk om vooraf grote investeringen te doen in een storageoplossing. Deze overeenkomst maakt het mogelijk om onze klanten flexibele storage aan te bieden op basis van ‘pay-per-use’. Daarnaast besparen we meer dan 50% op energieverbruik, hetgeen ons helpt bij onze milieustrategie.”

Strategie en visie
Tijdens het eerste overleg deelden KPN IT Solutions en Hitachi Data Systems hun visie op het gebied van storageplatforms. Vooral de gelaagdheid en de toekomstgerichtheid van de Hitachi Data Systems-oplossing waren belangrijke referentiepunten voor verdere discussie. Verder bleek de pragmatische aanpak goed te worden ontvangen.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems levert informatietechnologie, diensten en oplossingen waarmee organisaties hun IT-kosten kunnen verlagen, hun reactiesnelheid kunnen verbeteren en kunnen innoveren op basis van informatie. Klanten van Hitachi Data Systems zien een duidelijke ROI en een positief effect op de business. Hitachi Data Systems telt wereldwijd ruim 6.100 werknemers en is actief in ruim 100 landen en regio’s. ’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op de producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems, waaronder ruim 70% van de Fortune 100 en ruim 80% van de Fortune Global 100 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.hds.com/nl/.

Over Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd. is een vooraanstaand wereldwijd elektronicabedrijf met ongeveer 326.000 werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft in boekjaar 2012 (dat op 31 maart 2013 werd afgesloten) een geconsolideerde omzet behaald van $96,1 miljard. Hitachi focust zich sterk op Social Innovation Business, met systemen voor onder andere infrastructuur, informatie & telecommunicatie, energievoorziening, constructie, automotive en geavanceerde materialen & componenten. Kijk voor meer informatie over Hitachi op www.hitachi.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Hitachi Data Systems Persdesk, tel. 023 – 562 82 08,
e-mail hitachi@mcspr.nl

  • Print
  • PDF