23
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hitachi en SAP verdiepen onderlinge relatie met nieuwe producten en stemmen strategie nog verder op elkaar af

Klanten profiteren van de integratie van Hitachi’s producten en diensten met SAP HANA; wereldwijde OEM-overeenkomst getekend

Amsterdam, 23 januari 2013 – Hitachi, dochteronderneming Hitachi Data Systems (HDS) en SAP gaan hun wereldwijde alliantie uitbreiden. De bedrijven hebben een OEM-overeenkomst getekend waarin plannen zijn opgenomen om SAP HANA door HDS te laten leveren. Deze samenwerking richt zich op toekomstige technologische innovatie en voorziet in gecombineerde sales- en marketingactiviteiten voor klanten over de hele wereld. Met deze overeenkomst verdiepen de ondernemingen hun integratie op gebieden zoals cloud computing, het SAP Real-Time Data Platform en high-performance computing. Hitachi zal haar visie op sociale innovatie, industrieën en big data expertise uitbreiden met SAP HANA.

Deze wereldwijde OEM-overeenkomst stelt HDS in staat om een meer complete Enterprise Data Center-oplossing voor SAP NetWeaver Business Warehouse (SAP NetWeaver BW) op SAP HANA aan te bieden. Dit is de eerste OEM-overeenkomst voor SAP NetWeaver op SAP HANA. Dankzij deze nauwere integratie kunnen klanten geïntegreerde computerplatforms met software en beheerde services van HDS afnemen. Klanten zullen hierdoor kunnen profiteren van een platform dat zeer schaalbaar is, zonder nadelige effecten op de prestaties of onnodig toegevoegde complexiteit.

De wereldwijde samenwerking is bedoeld om klanten van SAP, Hitachi en HDS een veelomvattender oplossing te bieden met een focus op SAP HANA, opslagvirtualisatie, cloud computing, enterprise resource planning (ERP) en information life-cycle management (ILM) oplossingen. De bedrijven verwachten dat klanten een maximale waarde van SAP- en Hitachi-oplossingen tegemoet kunnen zien, inclusief lagere implementatie- en operationele kosten, hogere beschikbaarheid en een calamiteitenbestendigheid van enterprise-niveau.

Nieuw niveau van samenwerking
“De aankondiging van vandaag luidt een nieuwe fase in van de samenwerking tussen Hitachi en HDS en onderstreept ons streven naar voortdurende innovatie met onze partners ten behoeve van onze klanten”, aldus Steve Lucas, president SAP Platform Solutions. “Door deze nauwere samenwerking verwachten we dat onze klanten beter in staat zullen zijn om voordelen met SAP HANA te behalen. Ze krijgen de beschikking over nauw geïntegreerde, innovatieve oplossingen en een kortere time-to-market, bij minimale migratiekosten.”

Hitachi Unified Compute Platform (UCP) voor SAP HANA kan een databelasting aan die vijf keer hoger is dan andere platforms, met bewezen transactionele en analytische prestaties.

“Hoewel we bijzonder enthousiast zijn over de aankondiging van vandaag, zijn het in de eerste plaats onze klanten die erop vooruitgaan”, stelt Brian Householder, COO van Hitachi Data Systems. “HDS is nu in staat om nauw geïntegreerde Enterprise Data Center-oplossingen aan te bieden die vijf keer sneller werken dan concurrerende oplossingen en tegelijkertijd het beslag op datacenterruimte en resources minimaliseren. Deze verdiepte samenwerking met SAP biedt onze klanten naar verwachting ook een betere OPEX- en CAPEX-efficiency en maakt de weg vrij voor toekomstige gezamenlijke innovaties.”

Grote klanten in uiteenlopende marktsegmenten, waaronder verzekeringen, consumentenproducten en retail, alsmede online marktplaatsen, kunnen de prestaties van SAP HANA vergroten op Hitachi UCP. Van tevoren geconfigureerde software en hardware verminderen de implementatietijd, terwijl de zeer korte data-inleestijden en snelle analyses ervoor zorgen dat online marktplaatsen optimaal presteren.

“SAP en Hitachi werken al meer dan twee decennia samen en het doet ons genoegen dat we vandaag een verdere uitbreiding van deze samenwerking bekend kunnen maken, in het bijzonder op de high-performance SAP HANA-platforms”, zegt Akinobu Shimada, general manager IT Platform Business Strategy and Planning Operation van Hitachi. “We hadden al een succesvol samenwerkingsverband met SAP en met deze nieuwe aankondiging kunnen we bestaande en nieuwe klanten significante voordelen bieden.”

De voordelen van SAP HANA op het Hitachi Unified Compute Platform (UCP) komen aan bod tijdens het Hitachi Information Forum 2014 , dat op 5 februari plaatsvindt in Santpoort. Kijk voor meer informatie op http://www.hdsinformationforum2014.com/santpoort.

Bezoek de SAP Newsroom voor meer informatie over deze aankondiging.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems levert informatietechnologie, diensten en oplossingen waarmee organisaties hun IT-kosten kunnen verlagen, hun reactiesnelheid kunnen verbeteren en kunnen innoveren op basis van informatie. Klanten van Hitachi Data Systems zien een duidelijke ROI en een positief effect op de business. Hitachi Data Systems telt wereldwijd ruim 6.100 werknemers en is actief in ruim 100 landen en regio’s. ’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op de producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems, waaronder ruim 70% van de Fortune 100 en ruim 80% van de Fortune Global 100 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.hds.com/nl/.

Over Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd. is een vooraanstaand wereldwijd elektronicabedrijf met ongeveer 326.000 werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft in boekjaar 2012 (dat op 31 maart 2013 werd afgesloten) een geconsolideerde omzet behaald van $96,1 miljard. Hitachi focust zich sterk op Social Innovation Business, met systemen voor onder andere infrastructuur, informatie & telecommunicatie, energievoorziening, constructie, automotive en geavanceerde materialen & componenten. Kijk voor meer informatie over Hitachi op www.hitachi.com.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 253.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Hitachi Data Systems Persdesk, tel. 023 – 562 82 08,
e-mail hitachi@mcspr.nl

  • Print
  • PDF