26
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Immidio komt met User Environment Management-oplossing: Flex+

Amsterdam, 26 september 2012 – Veel organisaties hebben te lijden van verborgen productiviteitsverlies als gevolg van een inconsistente gebruiksbeleving en voortdurende ad hoc activiteiten, zoals het handmatig aanmaken van snelkoppelingen voor applicaties en het toewijzen van netwerkschijven en printers. Dergelijke verstoringen hebben niet alleen een impact op gebruikers, maar ook op de IT-afdeling. Een User Environment Management (UEM) oplossing maakt deze handmatige aanpassingen overbodig, zorgt voor kostenbesparingen, verhoogt de betrouwbaarheid en zorgt voor tevreden gebruikers. Flex+, de nieuwe UEM-oplossing van het Nederlandse softwarebedrijf Immidio zorgt voor een consistente gebruiksbeleving binnen Windows-omgevingen en een aanzienlijke vermindering van deze verstoringen.

Rob Huisman, CEO van Immidio: ”Het gebruik van verschillende apparaten in het kader van ‘bring your own device’ (BYOD) en de mogelijkheden om op verschillende plekken te werken, binnen en buiten het netwerk en de IT-faciliteiten van het bedrijf, vereist een consistente en gepersonaliseerde gebruikservaring. Zowel op de verschillende apparatuur die gebruikt wordt, als op verschillende locaties. Gebruikers verwachten dat applicaties gewoon werken en altijd met slecht één klik te installeren en te gebruiken zijn. Immidio stelt organisaties in staat om in te spelen op de behoeften die veranderen door deze ‘consumerization’ en nieuwe manieren van werken. Flex+ is een belangrijke mijlpaal voor Immidio en biedt een desktop die zichzelf aanpast aan de situatie waarin de gebruiker verkeert. Dat betekent dat Flex+ toegang geeft tot de IT-middelen die nodig zijn, gebaseerd op de rol van de gebruiker, het apparaat dat hij gebruikt en zijn locatie.”

De producten van de grote leveranciers van Windows-infrastructuren (waaronder Microsoft, Citrix en VMware) bieden lang niet alle vereiste voorzieningen om op deze veranderingen te kunnen inspelen. Het gevolg daarvan is dat veel organisaties dit proberen op te lossen met het configureren, aanpassen en ‘tweaken’ van hun huidige infrastructuur met behulp van scripts, group policies en wat er verder nog allemaal van pas komt om aan de vraag van de gebruiker te voldoen. De strategie van Immidio is altijd gericht geweest op het verder bouwen op een bestaande Windows-infrastructuur en zo een evolutionair pad te bieden naar een betere, overkoepelende oplossing. Immidio Flex+ onderscheidt zich van andere UEM-oplossingen doordat deze oplossing probleemloos past in de aanwezige architectuur en infrastructuur, de tijdslijn en het budget, ongeacht of het gaat om virtuele of fysieke desktops.

Met Flex+ biedt Immidio een bijzonder concurrerende UEM-oplossing, die ook geen enkele aanvullende investering in de back-end infrastructuur vergt. De oplossing kan probleemloos meegroeien met de bestaande Windows-infrastructuur en kan binnen een paar dagen worden geïmplementeerd tegen een fractie van de kosten van vergelijkbare oplossingen. Het resultaat: Flex+ heeft de laagste ‘total cost of ownership’ (TCO) in de markt.

Vanuit het perspectief van de eindgebruiker, zorgt Flex+ voor een aanzienlijke stijging van de tevredenheid door een gepersonaliseerde beleving te bieden, met keuze, consistentie en veel betere prestaties. Vanuit een IT-perspectief: de bestaande architectuur, technologie en productkeuzen kunnen gehandhaafd blijven, terwijl alle handmatige overhead (zoals het onderhoud van group policies en scripts) verdwijnt. Door deze vereenvoudiging zal er minder een beroep op de helpdesk worden gedaan en de eventuele problemen die er gemeld worden zijn ook eenvoudiger op te lossen.

Flex+ is de opvolger van Flex Profiles, met meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd de meest succesvolle oplossing voor Windows-profielbeheer. Flex+ is ontwikkeld door Immidio in nauwe samenwerking met de huidige klanten, om in te kunnen spelen op de veranderingen rond de werkplek, nu gebruikers verwachten overal en op elk moment te kunnen werken, op de apparatuur van hun eigen keuze.

Een gratis 30-dagen-testversie van Immidio Flex+ is beschikbaar op www.immidio.com.

Over Immidio

Immidio levert gerichte oplossingen voor een optimaal gebruik van virtualisatietechnologieën in Microsoft Windows-omgevingen. De inzet van Immidio’s producten verhoogt de productiviteit binnen de IT-organisatie en levert een aanzienlijke kostenbesparing. Het spectrum van ondersteunde virtualisatietechnologieën omvat presentatievirtualisatie, applicatievirtualisatie, desktopvirtualisatie, servervirtualisatie en virtualisatie van de gebruikersomgeving.

Immidio is opgericht in 2008 en gevestigd in Amsterdam. Immidio ontwikkelt producten in nauwe samenwerking met haar klanten, partners en geassocieerde virtualisatie-experts die onderdeel zijn van het Microsoft MVP-programma. Meer dan 10.000 IT-professionals hebben Immidio-producten gedownload en in hun organisaties toegepast. De producten van Immidio zijn uitsluitend te verkrijgen via een internationaal netwerk van geautoriseerde partners en resellers.

Kijk voor meer informatie op www.immidio.com.

Immidio is ook te volgen via Twitter en LinkedIn.

Voor meer informatie:

Immidio, Rob Huisman, tel: 020 – 308 01 70, e-mail: r.huisman@immidio.com, of

Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Hans van Raaij,

telefoon: 023 – 562 82 08, e-mail: hansvr@monogram.nl.

  • Print
  • PDF